Οι μπανάνες είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως, χάρη στη γλυκιά τους γεύση και την πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, ταχύτατα μαυρίζουν και χάνουν τη φρεσκάδα τους. Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
Ξεχωρίστε τις ωριμότερες
Όταν αγοράζετε μπανάνες, επιλέξτε διαφορετικά στάδια ωριμότητας. Έτσι, όταν καταναλώνετε τις πιο ώριμες, οι υπόλοιπες θα είναι ακόμη στην κατάλληλη κατάσταση.
Χρησιμοποιήστε πλαστικό σελοφάν
Τυλίξτε το άκρο του κοτσάνιου με πλαστική σελοφάν. Αυτό μειώνει την έκλυση του αερίου εθυλενίου που επιταχύνει την ωρίμανση
Φυλάξτε τις σε κρύο μέρος
Αν οι μπανάνες έχουν αρχίσει να ωριμάζουν πολύ, βάλτε τις στο ψυγείο. Η σκούρα φλούδα μπορεί να μην είναι ελκυστική, αλλά το εσωτερικό θα παραμείνει φρέσκο.
Κρατήστε τις μακριά από άλλα φρούτα
Οι μπανάνες απελευθερώνουν αέριο εθυλενίο, το οποίο μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανση άλλων φρούτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μήλα οπότε ανεβάζετε πότε μήλα μαζί με μπανάνες
Κρεμάστε τις
Κρεμάστε τις μπανάνες από τον κοτσάνι, καθώς αυτό προσφέρει καλύτερο αερισμό και προλαμβάνει την υπερβολική ωρίμανση.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να απολαύσετε τη γευστική τους γεύση σε καθημερινή βάση.