in , ,

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Πώς θα το πλύνεις με ένα ποτήρι νερό. ΜΑΘΕ ΕΔΩ

Απο την καραντίνα βγήκαμε και ξεκινάμε με προσοχή τις καθημερινές μας συνήθειες. Μια βόλτα με αυτοκίνητο είναι αυτό που πολλοί έκαναν πρώτο πρώτο, έτσι για να πάρουν αέρα και να ξεσκάσουν.
Ομως τα πιο πολλά έιναι σε κατάσταση ΘΕΛΩ ΠΛΥΣΙΜΟ
Και αυτό είναι κατι που καλό είναι να το κάνεις οικονομικά και οικολογικά. Χωρίς να ξοδεύεις ούτε τα χρήματα σου, ούτε το χρόνο σου, ούτε το νερό του πλανήτη που όσο πάει και λιγοστεύει.
Με αυτό το κόλπο θα μπαθεις πως να…
κανεις οικονομία στο νερό!
Καθαρίζω δεν σημαίνει «κάνω μούσκεμα»
Κι όμως, ρίχνοντας «καντάρια» νερό πάνω στο αυτοκίνητό σου, δεν το καθαρίζεις. Για την ακρίβεια, πλένοντάς το με τον «παραδοσιακό» τρόπο (βλέπε: νερό και σφουγγάρι), όχι μόνο δεν το καθαρίζεις αλλά μεταφέρεις τη βρομιά που έχει μαζευτεί πάνω του από το ένα σημείο στο άλλο. Επιπλέον, αν τρίβεις με επιμονή ένα συγκεκριμένο σημείο για να απομακρύνεις κάποιο στίγμα, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να «τραυματίσεις» την μπογιά.
«Διάλυσε» τη βρομιά…
Αυτό που πρέπει να κάνεις πρώτα απ΄όλα προκειμένου να καθαρίσεις το αυτοκίνητό σου εύκολα και γρήγορα είναι να διασπάσεις τη σκόνη που έχει δημιουργήσει «κρούστα» πάνω του. Για να το καταφέρεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε ειδικό καθαριστικό σπρέι κυκλοφορεί στην αγορά, αφού προηγουμένως βρέξεις ελαφριά το αυτοκίνητό σου. Να σημειωθεί εδώ ότι τα προϊόντα αυτά όχι μόνο καθαρίζουν αλλά λόγω των συστατικών που περιέχουν, δημιουργούν κι ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, το οποίο χαρίζει επιπλέον λάμψη.
… και απομάκρυνέ την
Αντί για κάποιο παλιό κομμάτι πανί ή σφουγγάρι, χρησιμοποίησε μια βρεγμένη πετσέτα μικροϊνών, η οποία θα έχει απαραίτητα πυκνή ύφανση και θα είναι αρκετά παχιά. Αν η πετσέτα σου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε η βρομιά θα εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή και δεν θα μεταφέρεται από το ένα μέρος του αυτοκινήτου στο άλλο. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας μια τέτοια πετσέτα μειώνεις και τις πιθανότητες να γρατζουνίσεις την μπογιά, αν χρειαστεί να τρίψεις κάποιον λεκέ για να τον απομακρύνεις.
Ξέχνα τη μάνικα
Μια οποιαδήποτε βρύση όταν είναι φουλ ανοικτή βγάζει περίπου 15 λίτρα νερό το λεπτό. Με αυτό το δεδομένο, κάθε φορά που αφήνεις τη βρύση ανοικτή για δέκα λεπτά -για όσο διαρκεί ένα τυπικό πλύσιμο- σπαταλάς 150 λίτρα νερού. Αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσεις τη μάνικα δεν προστατεύεις μόνο το περιβάλλον, αλλά και το ίδιο σου το αυτοκίνητο, αφού το (πολύ) νερό διαβρώνει με διάφορους τρόπους το χρώμα.
Καθάρισε το αυτοκίνητό σου πιο συχνά
Σκέψου το αυτοκίνητό σου σαν το αγαπημένο σου μπλουζάκι: όσο πιο πολύ καιρό το φοράς συνεχόμενα, χωρίς να το πλύνεις, τόσο πιο δύσκολα θα καθαρίσει την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να το βάλεις στο πλυντήριο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αφήνεις το αυτοκίνητό σου άπλυτο για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τον ένα μήνα. Αντί, λοιπόν, να περιμένεις να βρομίσει για τα καλά πριν πάρεις τη (γενναία) απόφαση να το πλύνεις, προσπάθησε να το διατηρείς όσο πιο καθαρό γίνεται για όσο περισσότερο καιρό γίνεται. Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται, αρκεί βέβαια ν’ αφιερώνεις μερικά λεπτά, μια ή δυο φορές την εβδομάδα στον γρήγορο καθαρισμό του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Written by Ασημίνα Φρατζέσκου

Fashion expert με σπουδές στη μόδα αλλά και τη δημοσιογραφία. Πως ταιριάζουν αυτά; Όταν γράφεις για ό,τι αγαπάς. Είμαι η Ασημίνα και φέρνω τη μόδα για εσάς. Email επικοινωνια στο asimina@koolnews.gr