in ,

Αθλητικά παπούτσια. Πως θα βρεις τα καταλληλα

Η αγορά ενός αθλητικού παπουτσιού αν αυτό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την άσκηση δεν είναι απλή υπόθεση και πρέπει να προσέξουμε καλά πριν κάνουμε την αγορά.
Τα αθλητικά παπούτσια θα πρέπει να στηρίζουν το πόδι και να προστατευουν από τις καταπονησεις. Υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα όπου θα βρεις φθηνά παπούτσια για τρέξιμο, για μπασκετ, για crossfit, ποδόσφαιρο κλπ αλλά δεν πρέπει μόνο η τιμή να αποτελεί κριτήριο αγοράς. ΑΝ θες παπουτσια για…
ποδόσφαιρο το πρωτο πράγμα που πρέπει να δεις είναι το έδαφος στο οποιο θα παίξεις μπάλα. Αν θα είναι φυσικός ή συνθετικός χλοοτάπητας ή ακόμα και χώμα. Υπάρχουν κατάλληλα παπούτσια για κάθε τύπο εδάφους. Το δευτερό σημαντικό εξίσου είναι η θέση που παίζεις.
Ναι είναι αλήθεια. Οι μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδως φτιάχνουν παπούτσια για ποδόσφαιρο ανάλογα τη θέση. Για παράδειγμα ο επιθετικός θέλει ιδιαίτερο κράτημα στις απότομες εναλλαγές κατευθύνσης ενώ ένας παδοσφαιριστής του κέντρου θέλει καλύτερη πρόσφυση και έλεγχο της μπάλας. Ο αμυντικός που βάζει τα πόδια του στη φωτιά θέλει κράτημα αλλά και ανθεκτικότερο υλικό.
ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΑΝδρικα αθλητικα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Στο μπάσκετ υπάρχουν τα χαμηλά τα μποτάκια και τα ημιμποτα. Χαμηλά σπάνια θα δεις σε αθλητές αφού το πιο βασικό είναι το αθλητικό παπούτσι να κρατά τον αστράγαλο σταθερό. Τωρα εδώ οι καταπονήσεις από τα άλματα είναι μεγάλες και θα πρέπει ανα΄λογα και το βάρος σου να επιλέξεις σόλα που απορροφά την ενέργεια της πτώσης μετά από ένα άλμα.

Μεγάλες καταπονήσεις επίσης έχουν οι αθλητές που κάνουν τρέξιμο. Είτε σε ανώμαλο έδαφος είτε μέσα στην πόλη ή το γήπεδο οι κραδασμοί από το τρέξιμο καταπονούν το σώμα και το σωστό παπούτσι θα πρέπει να μας ξεκουράζει. Σημαντικό είναι να ξέρεις οτι τα αθλητικά σου παπούτσια αν κάνεις τρέξιμο θα πρέπει να τα αντικαθιστάς περίπου κάθε 6 μήνες ενώ καλό ειναι μετά απο τρέξιμο να τα αφήνεις να ξεκουράζονται για μιά με δύο ημέρες ωστε η σόλα να ανκτά πλήρως τη δυνατότητα απορρόφησης κραδασμών.
Επίσης ιδιαίτερες απαιτήσεις έχουν τα αθλητικά παπούτσια για crossfit αφού η ένταση και ο ρυθμός είναι μεγάλος. Τα Nike Metcon και Reebok nano ειναι με διαφορά τα πιο καλά αθλητικά παπούτσια για crossfit.
Στο athlitika.gr φέρνουμε όλα τα αθλητικά παπούτσια που θα βρείς στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά μάρκα, αθλημα, καο νούμερο και σε βοηθάμε να βρεις το κατάλληλο και φυσικά το πιο οικονομικό. Σε κάθε παπούτσι δίαβασε την περιγραφή και τις έγκυρες κριτικές αν υπάρχουν και στη συνέχεια προχώρα στη αγορά με ασφάλεια.
Με νόμο της Ευρωπαικής ένωσης για κάθε αγορά από το ιντερνετ έχετε δικαίωμα επιστροφής των προιόντων χωρις καμια δικαιολογία και επιστροφής των χρημάτων σας μέσα σε 14 ημέρες.
Μη χάνεις χρόνο, βρες το ιδανικό αθλητικό παπούτσι που αναζητάς και ετοιμάσου για αθληση.
Δες περισσότερα εδω https://athlitika.gr

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

8 πρώιμα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

ΖΩΔΙΟ: Αυτά είναι τα ζώδια που δεν χωρίζουν ποτέ