in

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ του Αλέξη Τσίπρα για να πάρει 45% στις επόμενες εκλογές

Το σενάριο του τρόμου που μπορεί να φέρει τη χώρα σε πραγματικά πολύ δύσκολες καταστάσεις επεξεργάζονται αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμα “βγαίνουν τα κουκιά” θα γίνει κυβέρνηση ηττημένων με στόχο να αποδομηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να φανεί ο Αλέξης Τσίπρας ένας ήρωας πιο λαϊκιστής και από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι άξονες αυτής της κυβέρνησης σύμφωνα με τα απόρρητα σχέδια θα είναι η εξής.

Διαφήμιση

Επειδή με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Μερα25 θα είναι δύσκολο να σχηματίσουν προοδευτική κυβέρνηση θα απευθυνθούν στην Ελληνική Λύση αλλά και το ΚΚΕ με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα εμφανιστεί σαν κυβέρνηση ειδικού σκοπού με ορίζοντα τους τέσσερις περίπου μήνες!

Σαν ειδικός σκοπός θα παρουσιαστεί η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παραπομπή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη!

Το κρυφό σχέδιο όμως του Αλέξη Τσίπρα έχει συγκεκριμένους άξονες:

Ο στόχος είναι φυσικά να φαγωθούν τα λεφτά του κουμπαρά με στόχο την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές

1) Σαν πρωθυπουργός θα βάλει όλους τους μαθητές στα πανεπιστήμια καταργώντας τις βάσεις

2) θα καταργήσει/μειώσει για τέσσερις μήνες τον ειδικό φόρο κατανάλωσης από τα καύσιμα με στόχο να πέσει η βενζίνη περίπου στο 1,20 -1,30 ευρώ το λίτρο.

3) θα κάνει δημόσια τη ΔΕΗ και θα βάλει πλαφόν στις τιμές του ρεύματος κοντά σε αυτές που είχαμε προ κρίσης (0,07η Kwh)

4) θα καταργήσει τον ΦΠΑ από τα τρόφιμα

5) θα θεσμοθετήσει και θα δώσει Αύγουστο μήνα τη 13η σύνταξη στους συνταξιούχους

Παράλληλα αν και έχουν φορολογηθεί οι μεγάλες εταιρείες με 90% θα προχωρήσει σε επιπλέον έκτακτη φορολόγηση με στόχο να φανεί ότι τον ενδιαφέρει μόνο ο πολίτης!

Όλα αυτά φυσικά σε ορίζοντα έτους οδηγούν μαθηματικά σε μνημόνιο και επιτήρηση. Όμως για τέσσερις μήνες είναι ένας λογαριασμός που, αν και θα κοστίσει αρκετά, μπορεί να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με την απλή αναλογική, σε ποσοστά αυτοδυναμίας και νούμερα ακόμα και πάνω από το 40%!

Τα κέρδη στα άλλα κόμματα είναι τα εξής:

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης, κινούμενος οριακά αυτή τη στιγμή στα ποσοστά του κοντά στο10% θα πάρει παράταση ζωής και θα έχει στόχο σε τέσσερις μήνες να ανεβάσει τα ποσοστά του κυρίως από ψηφοφόρους ή κεντρώου χώρου οι οποίοι επέλεξαν την Νέα Δημοκρατία!

Θα είναι αυτός που για την παρακολούθηση του θα στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο

Ελληνική λύση: Ο Βελόπουλος θα στοχεύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και πίσω στο μυαλό του μπορεί να βλέπει ότι μπορεί να γίνει Νέα Δημοκρατία στη θέση της Νέας Δημοκρατίας (στο μυαλό του πάντα υπάρχει το σενάριο οτι όπως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μπορεί και ο ίδιος να κερδίσει τους κεντρώους και δεξιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επί της ουσίας είναι ο μόνος που δεν μπορεί να είναι πολύ κερδισμένος από τη συμμετοχή σε μία τέτοια κυβέρνηση, όμως θα έχει τα φώτα στραμμένα πάνω του και αυτό είναι κάτι που του αρέσει

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αρετή Λαούρτη

Η Αρετή γράφει για αυτά που παρατηρεί από χόμπι. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και υπήρξε φανατική αναγνώστρια!
Επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

Μισέλ Κίγκαν: Το σεξι κορίτσι που πήρε τα σκήπτρα από την Κέιτ Άπτον και ΤΑ ΕΔΕΙΞΕ

Όλγα Φουντέα: Η τριγωνομετρία στο κρεβάτι έφερε αναστάτωση στους followers – φωτογραφία με μαγιό