Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Απρ 15, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Άλιμος: Το ανακυκλόψαρο καρχαρίας Σάββας που τρώει πλαστικά
Άλιμος: Το ανακυκλόψαρο καρχαρίας Σάββας που τρώει πλαστικά
news

Άλιμος: Το ανακυκλόψαρο καρχαρίας Σάββας που τρώει πλαστικά

Αθανασία Τσέλλου
Last updated: 21 Ιουνίου, 2021 1:15 μμ
Αθανασία Τσέλλου
Published: 21 Ιουνίου, 2021
Share
Άλιμος: Το ανακυκλόψαρο καρχαρίας Σάββας που τρώει πλαστικά
SHARE

Εγκαταστάθηκε στην παραλία Αλίμου και ξεκίνησε ήδη να «τρώει» πλαστικά ο «Σάββας», το πρώτο …«ανακυκλόψαρο» στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα καρχαρία, που ως στόχο έχει να συγκεντρώνει πλαστικό για ανακύκλωση, αλλά και να ευαισθητοποιεί περιβαλλοντικά όλους τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά. Ο Σάββας τοποθετήθηκε μπροστά ακριβώς από το Cine Alimos, από τους εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης All For Blue Organization και τη φαρμακευτική εταιρία Medochemie.

Πριν τα εγκαίνια, οι πιστοποιημένοι δύτες του οργανισμού και αθλητές της ομάδας onebreath.gr είχαν πραγματοποιήσει υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή μπροστά από τον καρχαρία. Μάλιστα, ο κόσμος έδειξε να ανταποκρίνεται άμεσα καθώς μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να «ταΐσουν» τον Σάββα με πλαστικά καθημερινής χρήσης, κάθε είδους.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του All For Blue Organisation Κατερίνα Τοπούζογλου, «στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, και να δοθεί το καλό παράδειγμα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ιδέα του “ανακυκλόψαρου” αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη αντίδραση των μικρών παιδιών, που παραβρέθηκαν στην παραλία και γέμισαν με πλαστικά μπουκάλια την κοιλιά του πεινασμένου καρχαρία».

Από την πλευρά του ο έμπειρος εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης της ομάδας onebreath.gr και πρώην πρωταθλητής υγρού στίβου Δημήτρης Κούμουλος, ο οποίος συμμετέχει τακτικά σε υποβρύχιους καθαρισμούς, επισημαίνει: «Η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και η βελτίωση της σχέσης μας με τη φύση, μέσω της προστασίας του, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων αναψυχής ή και αθλητισμού, είναι δείγμα πολιτισμού».

Όπως αναφέρει: «Στην Ελλάδα αν και ειδικά οι νέες γενιές είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, δυστυχώς παρατηρούμε συμπεριφορές που αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού από μερίδα συμπολιτών μας. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις και να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξουν αυτές οι συμπεριφορές. Και ο Σάββας είναι σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια».

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ότι «τρέχει» διαγωνισμός, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφία τους την ώρα που «ταΐζουν» τον Σάββα με το hashtag #AllForBlue και κάθε εβδομάδα θα προσφέρονται στην πιο ευρηματική φωτογραφία, δώρο ένα πουγκί ανοξείδωτα, μπλε καλαμάκια από τον οργανισμό All For Blue.

Follow Koolnews.gr στο Google News
TAGGED:Άλιμοςκαρχαρίας
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑθανασία Τσέλλου
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία. Email επικοινωνία στο athanasia@koolnews.gr
Weather
15°C
Athens
overcast clouds
16° _ 14°
82%
1 km/h
Τε
21 °C
Πε
20 °C
Πα
19 °C
Σα
20 °C
Κυ
21 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης: «Της είπα να προσέχει, ήταν ακόμα ζεστή στο νοσοκομείο»

Kool Team
3 Min Read

Ανθή Βούλγαρη κατά σχολιαστών: «Είναι ντροπή αυτό που κάνετε στην Καινούργιου, αφήστε τη λεχώνα ήσυχη!»

Kool Team
3 Min Read

Ανατροπή στην υπόθεση Τούνη: Γιατί η Εισαγγελία ζητά τώρα βαρύτερες ποινές για το revenge porn

Kool Team
4 Min Read

Παξοί: «Θέλω να τον ξαναδώ για να του πω ό,τι δεν του έχω πει» συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου οδηγού που σκοτώθηκε στο τροχαίο «Χτύπησαν στο παρμπρίζ και έφυγαν από πίσω από το αμάξι», λέει ο οδηγός ταξί που αντίκρισε πρώτος τον άτυχο 15χρονο και τον 17χρονο φίλο του που χαροπαλεύει Ασθενοφόρο EUROKINISSI / Φωτογραφία (αρχείου) Γιάννης Παναγόπουλος Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με έναν 15χρονο νεκρό και τον 17χρονο φίλο του βαριά τραυματία στους Παξούς την Κυριακή του Πάσχα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (14.04.2026). Το τροχαίο δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τους Παξούς ανήμερα του Πάσχα έγινε σε μία απότομη στροφή, όπου ο ανήλικος φέρεται να έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο 27χρονης οδηγού. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η οικογένεια του 15χρονου δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που «χτύπησε» το σπιτικό τους, ενώ και ο 17χρονος φίλος του θύματος και συνοδηγός, δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς φέρει κατάγματα σε όλο του το σώμα. «Θέλω να ξαναδώ τον ίδιο (τον αδελφό μου) για να του πω ό,τι δεν του έχω πει. Ξέρω ότι δεν φορούσε κράνος και ότι ήταν με έναν συνοδηγό», λέει η αδερφή του θύματος. «Είχανε βγει βόλτα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, ήτανε πάνω στην στροφή και ερχότανε άλλο αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο», αναφέρει ο θείος του. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ο 15χρονος, ο οποίος δεν διέθετε άδεια οδήγησης, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ ο 17χρονος χρειάστηκε να διακομισθεί στα Γιάννενα. «Ήταν κάποια παιδιά με μηχανάκια που προφανώς είχαν πάει κάποια βόλτα. Απόγευμα ήταν. Από ό,τι μάθαμε έκανε κάποια προσπέραση το παιδί, δεν είδε το αυτοκίνητο που ερχόταν πίσω και έπεσε πάνω», λέει οικογενειακή φίλη. «Όλα ήταν γδαρμένα» Συγκλονίζει η περιγραφή του οδηγού ταξί στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Είναι ο άνθρωπος που αντίκρισε τα παιδιά λίγα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα. «Από τους Παξούς, είδα το ένα το παιδί που ήρθε στην Πλαταριά. Είμαστε απέναντι εμείς. Ήρθε στην Πλαταριά να το πάρει το ΕΚΑΒ. Το παιδί που έζησε δηλαδή. Είχε τις αισθήσεις του. Πόναγε το παιδί αυτό. Όλα ήταν γδαρμένα. Και τα δύο του τα πόδια σμπαράλια, αλλά είχε κανονικά τις αισθήσεις του. Μίλαγε το παιδί. Αυτοί τρέχανε, βγήκαν αριστερά, χτύπησαν πάνω στο αμάξι. Σκεφτείτε ότι χτύπησαν στο παρμπρίζ και έφυγαν από πίσω από το αμάξι». Το περιστατικό αυτό, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό. «Eίναι γενικευμένο εδώ, δηλαδή από πάρα πολύ μικρά τα παιδιά ζητάνε μηχανάκια, έχουν όλα μηχανάκια. Δεν έχουν διπλώματα, δεν έχουν ασφάλειες, δεν ξέρω. H κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί έχουν γίνει πέρα από τον (15χρονο) και άλλα πάρα πολλά ατυχήματα τα προηγούμενα χρόνια με θανάτους νέων παιδιών». Η 24χρονη οδηγός του ΙΧ συνελήφθη αρχικά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη. Η έρευνα για τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης συνεχίζεται.

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

news

Η ζωή του Αντριάνο μετά το ποδόσφαιρο: Κάθε μέρα “πίτα” στις φαβέλες

3 Min Read
news

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 23χρονου για ερωτική αντιζηλία – Συλλήψεις δύο Αλβανών δραστών

2 Min Read
Showbiz

Αγάπη Πολίτη: Μια διαχρονική Ελληνίδα καλλονή από τη χρυσή εποχή των ‘90s

2 Min Read
news

Δολοφονία Αντώνη Καρυώτη στο Blue Star: Σοκαριστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας

2 Min Read
Showbiz

Kate Hudson : Γυμνή στη μπανιέρα, δείχνει τα οπίσθια στο Instagram

2 Min Read
newsΓυναίκα

Θάλασσα: Τι Θα Συμβεί στο Σώμα μας όταν Κολυμπάμε Κάθε Μέρα

3 Min Read
news

Ουκρανική επίθεση σε εργοστάσιο μαγιονέζας στη Ρωσία: Όπλο ή πολιτική εγκατάσταση;

3 Min Read
Ηλιανα Παπαγεωργιου
news

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Η φωτογραφία χωρίς σουτιέν που τάραξε το Ινσταγραμ. Μέχρι και ο ΣΝΙΚ έκανε like

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?