Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Μαρ 31, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Αγρότες στην Αθήνα: Τρακτέρ στο Σύνταγμα και μήνυμα πίεσης προς την κυβέρνηση
news

Αγρότες στην Αθήνα: Τρακτέρ στο Σύνταγμα και μήνυμα πίεσης προς την κυβέρνηση

Kool Team
Last updated: 13 Φεβρουαρίου, 2026 9:56 πμ
Kool Team
Published: 13 Φεβρουαρίου, 2026
Share
SHARE

Η εικόνα δεκάδων τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή δεν είναι απλώς μια συμβολική κίνηση. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα από τον πρωτογενή τομέα που κατεβαίνει οργανωμένα στην καρδιά της πρωτεύουσας, διεκδικώντας λύσεις. Σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης με επίκεντρο το Σύνταγμα.

Ενότητες
  • Πανελλαδική συγκέντρωση με στόχο το Σύνταγμα
  • Στήριξη από συνδικάτα και εργατικά κέντρα
  • Αγρότες από όλη τη χώρα – Μαζική συμμετοχή από Κρήτη
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Πού θα υπάρξουν προβλήματα
  • Τι σηματοδοτεί η σημερινή κινητοποίηση

Πανελλαδική συγκέντρωση με στόχο το Σύνταγμα

Με απόφαση της Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, αγρότες από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας, σε μια κινητοποίηση που φιλοδοξεί να αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 16:00 στο Σύνταγμα, ενώ από νωρίς το απόγευμα αναμένεται η άφιξη των πρώτων τρακτέρ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 40 τρακτέρ θα φτάσουν αρχικά στις Αφίδνες με τη συνοδεία της Τροχαίας και στη συνέχεια θα κινηθούν προς το κέντρο. Ο τελικός τους προορισμός είναι η πλατεία μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου και θα σταθμεύσουν.

Οι αγρότες σκοπεύουν να παραμείνουν στο Σύνταγμα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με οργανωμένη αποχώρηση το μεσημέρι του Σαββάτου, εφόσον δεν υπάρξουν νέες αποφάσεις για κλιμάκωση.

Στήριξη από συνδικάτα και εργατικά κέντρα

Η σημερινή ημέρα αποκτά ευρύτερη πολιτική και κοινωνική διάσταση, καθώς εργατικά κέντρα και συνδικάτα έχουν προγραμματίσει ξεχωριστή συγκέντρωση από τη 13:00, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Οι δύο κινητοποιήσεις αναμένεται να «συναντηθούν» στο Σύνταγμα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους αγρότες. Το σκηνικό αυτό ενισχύει τη δυναμική της διαμαρτυρίας, δημιουργώντας ένα ευρύτερο μέτωπο πίεσης προς την κυβέρνηση.

Αγρότες από όλη τη χώρα – Μαζική συμμετοχή από Κρήτη

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η συμμετοχή παραγωγών από την περιφέρεια. Περίπου 130 αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα Χανιά έφτασαν νωρίς το πρωί στον Πειραιά, μεταφέροντας το μήνυμα ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν απτές δεσμεύσεις.

Στην αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι 11 αγροτικών συλλόγων του νομού Χανίων καθώς και ο σύλλογος μελισσοκόμων, γεγονός που καταδεικνύει το εύρος της κινητοποίησης στον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, αγρότες από άλλες περιοχές της χώρας μετακινούνται με λεωφορεία, τα οποία θα σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Πού θα υπάρξουν προβλήματα

Η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Ελληνική Αστυνομία. Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη της κινητοποίησης.

Τα σημαντικότερα προβλήματα αναμένονται:

  • Στις εισόδους της πόλης
  • Στην εθνική οδό Αθηνών–Κορίνθου
  • Στην Αθηνών–Λαμίας
  • Στη Λεωφόρο Αθηνών κατά την είσοδο των τρακτέρ

Επιπλέον, επιβαρυμένη αναμένεται η κυκλοφορία στο κέντρο, σε οδούς όπως η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας, η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας. Οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές.

Τι σηματοδοτεί η σημερινή κινητοποίηση

Η πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα δεν αποτελεί μια μεμονωμένη διαμαρτυρία. Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κύμα κινητοποιήσεων για το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, τις επιδοτήσεις και τη φορολογία.

Η παρουσία τρακτέρ στο Σύνταγμα λειτουργεί ως εικόνα υψηλού συμβολισμού, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο πρωτογενής τομέας διεκδικεί ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι προσωρινές λύσεις. Το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις ή αν οι αγρότες θα επιλέξουν περαιτέρω κλιμάκωση, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επόμενων ημερών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το αγροτικό ζήτημα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, με το κέντρο της Αθήνας να μετατρέπεται σήμερα σε πεδίο διαπραγμάτευσης και πολιτικού συμβολισμού.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
12°C
Athens
scattered clouds
13° _ 11°
76%
Τρ
20 °C
Τε
15 °C
Πε
15 °C
Πα
17 °C
Σα
13 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Θρίλερ στου Ζωγράφου: Βρέθηκαν δύο γυναίκες νεκρές σε «σφραγισμένο» διαμέρισμα

Kool Team
2 Min Read

Τραγωδία με 2 νεκρούς στο Άστρος: Κεραυνοβολήθηκαν από ρευμα δύο άνδρες σε βουλκανιζατέρ

Kool Team
2 Min Read

Φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ: Απεβίωσε ο σπουδαίος Βασίλης Γκούμας – Η διαδρομή ενός θρύλου από τον Βόλο έως την Αφρική

Kool Team
2 Min Read

Συγκλονίζει ο δύτης που ανέσυρε τον 34χρονο: «Είναι μια ρουφήχτρα που σε τραβάει μέσα»

Kool Team
4 Min Read

You Might Also Like

news

Ανέκδοτο: Αγόρι ή Κορίτσι; Μόλις φύγει η νοσοκόμα θα σου δείξω …! Τρελό γέλιο

0 Min Read
news

Μαριγκόνα: Η καλλονή του ΣΕΦ από ‘Άγνωστη’ στο ‘Viral’ σε λίγες .ώρες! Δες πόσους followers κέρδισε

2 Min Read
Showbiz

Δώρα Παντέλη: Αυτά έμαθε στο Harvard

2 Min Read
ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΡΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Όλα τα άρθρα από το Koolnews
Media

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ της. Έλιωνα κ φώναζα Θεέ μου. Με κοίταξε στα μάτια και με έλουσε με θειικό οξύ

2 Min Read
Showbiz

Μπεν Άφλεκ: Σπάει τη σιωπή του για το διαζύγιο με την Τζένιφερ Λόπεζ

2 Min Read
news

Πάτρα: Φωτογραφία ντοκουμέντο πριν την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Επαφή με άγνωστο ηλικιωμένο άνδρα

3 Min Read
news

ΝΕΕΣ σημαντικές διακρίσεις για την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ

2 Min Read
newsTravel

Μercure Rhodes Alexia Το πρώτο Μercure στην Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες του στη Ρόδο

5 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
  • .
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?