in

Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας: «Μαζικά με απεργία – αποχή υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και την αξιοπρέπεια του Εκπαιδευτικού»

Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Λίγη ώρα μετά το ηχηρό ράπισμα που δέχθηκε η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ από τον κλάδο ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή της αξιολόγησης, εσπευσμένα καλεί την ΟΛΜΕ σήμερα Δευτέρα 1/3, καθώς και την ΔΟΕ την επόμενη ημέρα, σε υποτιθέμενο διάλογο. Παράλληλα στην εκπνοή των κυβερνητικών προθεσμιών ανακοίνωσε παράταση των συνεδριάσεων των Σ/Δ ως τις 19 Μάρτη. Είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η κυβερνητική πολιτική με τόσο μαζικούς όρους μετά τα συντριπτικά ποσοστά της αποχής από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα Υ/Α. Ο διάλογος στον οποίο καλεί το ΥΠΑΙΘ τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες μόνο ουσιαστικός δεν είναι. Αντίθετα πρόκειται για ένα προσχηματικό διάλογο, για μια ακόμα απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων από τη μεριά του ΥΠΑΙΘ με προφανή στόχο να κάμψει τη μεγαλειώδη αντίσταση του κλάδου, την πλατιά αγωνιστική συστράτευσή του στα σωματεία και στην απεργία – αποχή.

Παραμονές της συνάντησης η υφυπουργός Παιδείας, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής με το περίφημο “θα τα βρούμε με τους συνδικαλιστές”. Η φανερή επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ είναι να αποσπάσει τη συναίνεση, να εγκλωβίσει τον κλάδο σε μια ναρκοθετημένη συζήτηση που δεν θα αμφισβητεί την πολιτική της. Παράλληλα η κυβέρνηση της Δεξιάς έχει να επιδείξει ένα “πλούσιο” έργο στην επιβολή της πολιτικής της με τον αυταρχισμό, το βούρδουλα και την καταστολή. Έτσι και το επόμενο διάστημα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα επιδιώξει να ασκήσει αφόρητες πιέσεις στον κλάδο μας χρησιμοποιώντας προϊσταμένους, συντονιστές εκπαίδευσης και διευθυντές πρόθυμους να υπηρετήσουν τα κυβερνητικά σχέδια για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, για να ενσωματώσει, να κάμψει τις αντιστάσεις του. Θα αξιοποιήσει ως «Δούρειο Ίππο» τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού για να διασπάσει την αγωνιστική ενότητα του κλάδου, να υπονομεύσει την κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση.

Διαφήμιση

Την περασμένη εβδομάδα ο κλάδος μας μαζί με τους συναδέλφους δασκάλους κατέστησαν από κοινού σαφές και με αγωνιστικό τρόπο ότι τα κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή της αξιολόγησης που φέρνει ταξική κατηγοριοποίηση και λουκέτο στα σχολεία, νέα φτώχεια, χειραγώγηση του εκπαιδευτικού και απολύσεις δεν θα περάσουν. Το επόμενο διάστημα πρέπει να ενταθούν όλες οι προσπάθειες της ΕΛΜΕ  αλλά και της ΟΛΜΕ ώστε να μπουν αποφασιστικά στην απεργία – αποχή και όσα σχολεία απέμειναν.

Δεν διαπραγματευόμαστε με το ΥΠΑΙΘ τους όρους του ακρωτηριασμού του Δημόσιου Σχολείου και των εκπαιδευτικών! Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον μαζικό αγώνα για

– να ανατραπεί όλο το πλαίσιο της αξιολόγησης, εσωτερικής και εξωτερικής!

– να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ!

– να ανατραπούν όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα (νόμος για την ΤΕΕ, εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ – κολεγίων κλπ)!

– να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία!

– να ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία με μέτρα προφύλαξης της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών (μαζικά δωρεάν τεστ, το πολύ 15 παιδιά στο τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριότητα, μαζικοί εμβολιασμοί κλπ)

Κάτω η αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Όλοι στην απεργία – αποχή!

Ενιαίος πανεκπαιδευτικός αγώνας για Δημόσιο Δωρεάν Παιδεία!

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος

Τα αποτελέσματα των Rapid Test σε Λάρισα και Αμπελώνα

Δήμος Γρεβενών: Οι δημότες οφείλουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων τους από τους δημόσιους χώρους