in

Πιλότοι αυτοκτονίας: Έριξαν τα αεροπλάνα παρασύροντας στο θάνατο πλήρωμα και επιβάτες

Με τελευταία περίπτωση την αεροπορική τραγωδία της Germawings που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους και την αποκάλυψη ότι ο 28χρονος πιλότος Ανδρέα Λούμπιτς προκάλεσε το δυστύχημα επειδή ήθελε να αυτοκτονήσει το 2015, ανασύρονται μνήμες από παρόμοια αεροπορικά δυστυχήματα όπου η συντριβή των αεροσκαφών έγινε από την υπαιτιότητα ενός από τους δύο πιλότους.

Με βάση τον κατάλογο που έδωσε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα του Flight Safety Foundation τα παρακάτω είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία σαράντα χρόνια, επειδή ο πιλότος είχε αποφασίσει να θέσει τέρμα στην ζωή του, αδιαφορώντας για τις ζωές των υπολοίπων.

Διαφήμιση

* 26 Σεπτεμβρίου 1976 – 12 νεκροί

Ρώσος πιλότος έκλεψε ένα αεροσκάφος Antonov 2 και το έριξε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Novosibirsk, στο οποίο διέμενε η πρώην σύζυγός του.

* 22 Αυγούστου 1979 – 4 θάνατοι

Ένας 23χρονος μηχανικός αεροσκαφών, που μόλις είχε απολυθεί, στην Μπογκοτά της Κολομβίας, έκλεψε ένα στρατιωτικό HS-748 και το συνέτριψε σε κατοικημένη περιοχή.

* 13 Ιουλίου 1994 – 1 νεκρός

Ρώσος μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στην αεροπορική βάση Κουμπίνκα, κοντά στη Μόσχα και αφού έκλεψε αεροσκάφος το άφησε να συντριβεί, όταν πλέον τα καύσιμα είχαν τελειώσει…

* 21 Αυγούστου 1994 – 44 θάνατοι

Ένα αεροσκάφος ATR-42 της Royal Air Maroc συνετρίβη στα όρη Άτλας, λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Αγαδίρ, στο κεντρικό Μαρόκο, όταν ο πιλότος έθεσε εκτός λειτουργίας τον αυτόματο πιλότο για να οδηγηθεί μαζί με το αεροσκάφος στον θάνατο.

* 19 Σεπτεμβρίου 1997 – 104 θάνατοι

Σε πτήση της Silk Air Flight 185, ένα boeing 737, που εκτελούσε δρομολόγιο από Τζακάρτα προς Σιγκαπούρη συνετρίβη, ενώ ακόμα βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας. Τότε, δημοσιεύματα σχετικά με την συντριβή του αεροσκάφους ανέφεραν ότι ο πιλότος παρέσυρε στον θάνατο πλήρωμα και επιβαίνοντες, επειδή το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Οι ερευνητές του αεροπορικού δυστυχήματος στην Ινδονησία αμφισβήτησαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία του πιλότου.

* 11 Οκτωβρίου 1999 – 1 νεκρός

Πιλότος της Air Botswana, που είχε παυθεί από την εργασία του για λόγους υγείας, απογειώθηκε με ένα ATR-42 και αφού έκανε δηλώσεις ότι θα ρίξει το αεροπλάνο, πραγματοποίησε την απειλή του και το συνέτριψε πάνω σε δύο άλλα αεροσκάφη, που ήταν ακινητοποιημένα στο αεροδρόμιο Γκαμπορόνε, στη Μποτσουάνα.

* 31 Οκτωβρίου 1999 – 217 θάνατοι

Ένα boeing 767 της πτήσης 990 της Egypt Air πραγματοποίησε ξαφνικά καθοδική πορεία τριάντα λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Αυτό συνέβη μερικά λεπτά, αφότου ο πιλότος είχε εγκαταλείψει το πιλοτήριο. Το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό ωκεανό, εκατό χιλιόμετρα νότια του νησιού Nantucke, κοντά στη Μασαχουσέτη. Κατά την διάρκεια της έρευνας αναφέρθηκε ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν εσκεμμένη ενέργεια του πιλότου, γεγονός που οι αιγυπτιακές αρχές ουδέποτε παραδέχθηκαν.

* 29 Νοεμβρίου 2013 – 33 νεκροί

Αεροσκάφος των Mozambique Airlines συνετρίβη στην Ναμίμπια και η προκαταρκτική έκθεση που συντάχθηκε ανέφερε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από σκόπιμη ενέργεια του πιλότου. Η σχετική έρευνα κατέδειξε ότι λίγο πριν την πτώση του αεροσκάφους ο πιλότος είχε εγκαταλείψει τον θάλαμο διακυβέρνησης.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Νίκι Γιάβασις: Είναι ότι πιο σέξι διανοούμενο κυκλοφορεί

Έρευνα: Γιατί η Αθήνα έχει τα πιο ασφαλή ταξί στην Ελλάδα;