Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τετάρτη, Μαρ 18, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Τι οδήγησε σε παράταση του Lockdown
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
news

Τι οδήγησε σε παράταση του Lockdown

Ασημίνα Φρατζέσκου
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2021 10:43 πμ
Ασημίνα Φρατζέσκου
Published: 27 Φεβρουαρίου, 2021
Share
SHARE

Με το lockdown να παίρνει παράταση για μία εβδομάδα ακόμη λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν θα μπορεί να επανέλθει η χώρα σε ρυθμούς μερικής κανονικότητας από τις 8 Μαρτίου.

Αυτό, όπως τονίζουν οι ειδικοί, μιλώντας στο OPEN TV, θα προκύψει από δύο παράγοντες, δηλαδή την εικόνα στις ΜΕΘ και τον αριθμό των κρουσμάτων. Αυτό θα εξετάσουν, άλλωστε, ξανά οι επιδημιολόγοι, όταν θα κληθούν να κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Εξετάζοντας τα στοιχεία για τα οποία φτάσαμε το lockdown να παίρνει παράταση για μία ακόμη εβδομάδα (έως τις 8 Μαρτίου) μπορεί να διαπιστώσει κανείς τα εξής:

-Οτι τα κρούσματα ήταν τετραψήφια για αρκετές ημέρες μέσα στην εβδομάδα. Μόνο την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, καταγράφηκαν 1.790 σε όλη τη χώρα.

-Η εικόνα στις ΜΕΘ ήταν ασφυκτική, καθώς υπήρξαν και ώρες που είχαμε μονοψήφιο αριθμό κρεβατιών στα νοσοκομεία.

Σε όλα αυτά οι ειδικοί Αχιλλέας Γκίκας και Δημοσθένης Σαρηγιάννης δίνουν τις απαντήσεις τους, μιλώντας στο OPEN TV. Ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών Αχιλλέας Γκίκας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Eμπειρογνομόνων, μίλησε στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και για τους λόγους για τους οποίους το lockdown θα συνεχιστεί για μία ακόμη εβδομάδα. Όπως είπε, «τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε και έχουμε πολύ μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας, επομένως δεν μπορούσε να ανοίξει κάποια δραστηριότητα. Ελπίζουμε ότι οι επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα μας δώσουν καλύτερες προοπτικές. Είμαστε σε έναν κυκλώνα».

Στο ερώτημα γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ο κ. Γκίκας απαντά ότι από τη μια η μετάλλαξη και από την άλλη η κόπωση που έχει επικρατήσει, επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων.

«Βλέπουμε να αποκλιμακώνεται ο αριθμός μεγάλων ηλικιών που μπαίνουν στις ΜΕΘ. Ίσως αρχίζει να κάμπτεται η επιθετικότητα του τρίτου κύματος», ανέφερε, τονίζοντας ότι όταν θα αρχίσει ο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο ίδιος θα ήθελε αυτό να ξεκινήσει από τα σχολεία.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημείωσε ότι πανελλαδικά είμαστε σε κορύφωση και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αποκλιμάκωση.

«Στην Αττική για 2-3 μέρες θα βλέπουμε αυξημένα τα κρούσματα. Ανησυχητικό είναι το θέμα των μεταλλάξεων. Μπορεί να χειροτερέψουν την έκφανση του 3ου κύματος και για αυτό χρειάζεται προσοχή», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αρκεί μια εβδομάδα lockdown και θα ήταν καλύτερο να επεκταθεί για μια ακόμη εβδομάδα.

«Τέλος Ιουνίου θα είμαστε σε χαμηλά επίπεδα διασποράς, διακοπές θα κάνουμε καλύτερα από ότι είναι τώρα η κατάσταση», είπε.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Weather
12°C
Athens
scattered clouds
13° _ 12°
76%
7 km/h
Τε
12 °C
Πε
13 °C
Πα
10 °C
Σα
12 °C
Κυ
11 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Σοκ στα social media με τη νέα εικόνα της Τζούλιας Αλεξανδράτου: «Πέθανε και δεν το ξέρει;» – Οι αιχμηρές αντιδράσεις στο TikTok

Kool Team
3 Min Read

«Βασίλισσα» ή… φίλτρα; Η Τζένιφερ Λόπεζ με τα έξι δάχτυλα τρέλανε τα σοσιαλ

Kool Team
2 Min Read

Ξέσπασμα από την Αγγελική Ηλιάδη: «Ο έρωτας ήταν καταστροφικός για μένα» – Τι αποκάλυψε για τη σχέση του Σάββα Γκέντσογλου με το παιδί τους

Kool Team
3 Min Read

Ενεργειακό Σοκ: Το Ισραήλ χτύπησε το South Pars – Φόβοι για παγκόσμια έλλειψη φυσικού αερίου και λιπασμάτων

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

koolgirls

Rossella Petrillo: Η Ιταλίδα δημοσιογράφος που στεναχώρησε ο Ολυμπιακός στο OPAP ARENA

3 Min Read
news

Κορονοϊός: 1.176 κρούσματα, τα 10 στη Ρόδο, 406 διασωληνωμένοι, 30 θάνατοι,

3 Min Read
Viral Βιντεο
newsviralWOWWTF

Viral VIDEO: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βιντεο απο μεσα. Ταχυπλοο περνα απο πανω ΒΑΡΚΑ. Σοκαριστικό

1 Min Read
news

Μια τραγωδία στη σκιά του πολέμου: Το μαρτύριο της Βικτόρια Ρόσκινα αποκαλύπτει το σκοτεινό πρόσωπο των ρωσικών φυλακών

5 Min Read
news

Σοφία Μαριόλα: Η αιχμηρή απάντηση για τον Τζώρτζογλου – «Ποια γυναίκα μένει σε έναν γάμο μόνο για τις διακοπές;»

2 Min Read
koolgirls

Γκέα Σαμπατίνι: Η αθλήτρια με το απίστευτο σώμα. Βγάζει selfie και το onlyfans κοντοζυγώνει

2 Min Read
Showbiz

GNTM: Η Όλγα Ντάλλα χωρίς σουτιέν έτοιμη για την πρώτη γυμνή φωτογράφηση

1 Min Read
news

Καμία ανοχή σε κλειστά σπίτια: Γιατί το Μόναχο επέβαλε πρόστιμα 230.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες – Τι σημαίνει ο “πόλεμος” κατά του Leerstand

3 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?