Koolnews
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Subscribe
  • Έρευνες
Τρίτη, Μαρ 17, 2026
Font ResizerAa
KoolnewsKoolnews
  • Έρευνες
  • Νύχια
  • Μαλλιά
  • Ομορφιά
  • Ζώδια
  • Ανέκδοτα
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • News
  • Media
  • Showbiz
  • Koolgirls
  • Sports
  • Funny
  • Travel
  • Food
Koolnews > Ιωάννα Μαλέσκου: Αδιανόητες απαιτήσεις για τη βάφτιση της κόρης της! Σιγά μην της το βαφτίσουν και στο σπίτι…
Showbiz

Ιωάννα Μαλέσκου: Αδιανόητες απαιτήσεις για τη βάφτιση της κόρης της! Σιγά μην της το βαφτίσουν και στο σπίτι…

Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
Last updated: 15 Μαρτίου, 2025 9:20 μμ
Αντώνης-Σωτήρης Στάμος
Published: 15 Μαρτίου, 2025
Share
SHARE

Η Ιωάννα Μαλέσκου φαίνεται να πιστεύει ότι οι κανόνες της Εκκλησίας είναι κάτι σαν προαιρετικές οδηγίες που μπορεί κανείς να αγνοήσει όταν δεν τον βολεύουν. Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού, η παρουσιάστρια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν επιτρέπει να βαφτίσει την κόρη της στη θάλασσα.

Με απορία – και κάποια δόση αγανάκτησης – ανέφερε:

«Δεν έχουμε βαπτίσει ακόμα την κόρη μου, είμαστε τώρα στα σκαριά. Δυσκολεύομαι όμως λίγο, δεν φανταζόμουν ότι είναι έτσι… Ο καημός μου και η επιθυμία μου είναι να βαφτιστεί στη θάλασσα και συνειδητοποίησα ότι δεν είναι τόσο αυτονόητο και απλό από την πλευρά της Εκκλησίας».

Πραγματικά, αναρωτιόμαστε… Πού ακριβώς βρίσκεται η απορία της; Η βάφτιση δεν είναι ένα προσωπικό event που ο καθένας προσαρμόζει στα γούστα του, όπως ένα baby shower ή ένα πάρτι γενεθλίων. Πρόκειται για ένα μυστήριο με συγκεκριμένους κανόνες που ακολουθεί η Εκκλησία εδώ και αιώνες. Δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιθυμίας.

Και όμως, η παρουσιάστρια έφτασε στο σημείο να «εκτεθεί» – όπως η ίδια είπε – αναρωτώμενη γιατί η Εκκλησία δεν της επιτρέπει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα δηλώνει αποφασισμένη να «βρει την άκρη της» για να πραγματοποιήσει αυτό που η ίδια θεωρεί «σωστό και νόμιμο».

Μόνο που η Εκκλησία, αγαπητή κυρία Μαλέσκου, δεν είναι μια δημόσια υπηρεσία που προσφέρει custom-made τελετές σύμφωνα με τις επιθυμίες των πολιτών. Υπάρχουν κανόνες, και αυτοί οι κανόνες ακολουθούνται από όσους επιλέγουν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα.

Δεν ζούμε σε εποχές όπου ο καθένας βαφτίζει το παιδί του όπου του αρέσει, όπως δεν μπορούμε να επιλέξουμε να παντρευτούμε σε ένα βενζινάδικο ή να τελέσουμε μια κηδεία μέσα σε μπαρ επειδή «μας αρέσει το περιβάλλον». Η Εκκλησία έχει τα δικά της μυστήρια και αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτά, πολύ απλά μπορεί να επιλέξει να μην τα ακολουθήσει.

Ο ίδιος ο Χριστός είπε:

«Όποιος θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν»

Δηλαδή, η πίστη δεν επιβάλλεται σε κανέναν. Αν κάποιος θέλει να βαφτίσει το παιδί του, το κάνει αποδεχόμενος τους κανόνες της Εκκλησίας. Αν δεν του αρέσουν οι κανόνες, τότε απλά δεν συμμετέχει. Δεν ζητάει από την Εκκλησία να τους αλλάξει για να ταιριάζουν στις δικές του προτιμήσεις.

Το πιο παράδοξο; Η ίδια η Ιωάννα Μαλέσκου παραδέχεται ότι γνώριζε πως η βάφτιση στη θάλασσα δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Και παρόλα αυτά, όχι μόνο εκπλήσσεται που η Εκκλησία δεν την επιτρέπει, αλλά αισθάνεται και «στεναχωρημένη» που δεν την αφήνουν να κάνει του κεφαλιού της.




Με αυτή τη λογική, ας ζητήσουμε και Θεία Λειτουργία στην παραλία με κοκτέιλ στο χέρι. Γιατί όχι;

Η Εκκλησία δεν είναι υπηρεσία εκδηλώσεων. Δεν είναι υποχρεωμένη να ικανοποιεί προσωπικές επιθυμίες, ούτε να προσαρμόζεται στις τάσεις των social media. Η παράδοση και η πίστη δεν αλλάζουν για να γίνουν πιο «instagrammable». Αν κάποιος θέλει να ζήσει το μυστήριο της βάφτισης, το αποδέχεται όπως είναι. Αν δεν του αρέσει, είναι ελεύθερος να μην το κάνει.

Στην τελική, η Εκκλησία δεν είναι υποχρεωμένη να αλλάξει. Οι πιστοί αποφασίζουν αν θέλουν να ακολουθήσουν. Τόσο απλά.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Share This Article
Facebook Copy Link Print
ByΑντώνης-Σωτήρης Στάμος
Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα; Τρέξιμο και γράψιμο. Email επικοινωνία στο sotiris@koolnews.gr instagram facebook
Weather
12°C
Athens
few clouds
13° _ 11°
69%
6 km/h
Τρ
14 °C
Τε
15 °C
Πε
13 °C
Πα
10 °C
Σα
11 °C
Διαφήμιση

Let's Connect

304.9KLike
3MFollow
304.9KPin
844.9MFollow

Popular Posts

Θρήνος πάνω από την πόλη: Τρία μικρά παιδιά αναζητούν τη μητέρα τους μετά το φονικό τροχαίο στη Λαμία

Kool Team
3 Min Read

«Ήμουν ένα άβουλο πλάσμα με κακοποιούσε ο Μπάμπης Λαζαρίδης»: Η Αγγελική Ηλιάδη σπάει τη σιωπή της για τη σωματική κακοποίηση που βίωσε

Kool Team
3 Min Read

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: 12 νέοι παίρνουν θέση στην «πρώτη γραμμή» της εργασίας

Kool Team
3 Min Read

Britannica εναντίον OpenAI: Η εγκυκλοπαίδεια που «γέννησε» τη γνώση ζητά τα ρέστα από το ChatGPT

Kool Team
3 Min Read

You Might Also Like

Showbiz

Μαρία Βοσκόπουλου: Στην πισίνα με εντυπωσιακό μαγιό, με τη φίλη χέρι-χέρι και θέα θάλασσα

1 Min Read
dimitris.sxoinas, δημητρης σχοινας γιος καιτης γαρμπη, ημητρης σχοινας γιος διονυση σχοινα, δημητρης σχοινας
Showbiz

Καίτη Γαρμπή: Ακόμα και η ίδια απορεί με την ομοιότητα του γιού της με το μπαμπά. Μα ίδιος!

1 Min Read
MedianewsShowbiz

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Γιατί άλλαξε επίθετο και σε ποιον ΓΡΑΦΕΙ Σαγαπω με κραγιόν

3 Min Read
Showbiz

Μαρία Μπακοδήμου: Η τελευταία της φωτογραφία χωρίς φίλτρα. Έτσι είναι σήμερα στα 59. Δε τα χρειάζεται καν

2 Min Read
Showbiz

Χούφτωστην, χούφτωστην. Όταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άπλωνε χέρι στη Χριστίνα Παππά

3 Min Read
Showbiz

Φωτεινή Πετρογιάννη: Η μητρότητα, η μάχη με την ενδομητρίωση και η πορεία της στην τηλεόραση

4 Min Read
Showbiz

Μόνο στο Koolnews: Αντριάνα Λίμα, Σάλμα Χάγιεκ και Τζίτζι Χαντίντ χωρίς ιχνος μακιγιάζ – φωτογραφία

1 Min Read
Showbiz

Φίλιππος Τσαγκρίδης: Μετά την Κατερίνα Καινούργιου ζευγάρι με τη Δανάη Μπάρκα – Φιλιά σε Gay Bar

1 Min Read

Social Networks

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Koolnews network

Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
Koolnews
tvfreaks tvfreaks

Koolnews, Ελαιών 25, Κηφισιά 145 64

Koolnews
Koolnews
Koolnews.gr © 2026 – All rights reserved
  • Όροι Χρήσης
  • Σχετικά με Εμάς
  • Contact us
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
  • GDPR Privacy Policy
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?