in ,

Γνωρίστε το Slow Fitness: Η νέα μέθοδος γυμναστικής που υπόσχεται κορμί έτοιμο για παραλία

Ίσως τις τελευταίες μέρες ακούσατε τους λάτρεις της γυμναστικής να μιλούν για τη νέα μέθοδο «Slow Fitness» που έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και βασίζεται στην θεωρία του προπονητή Άνταμ Ζίκερμαν και όσα αυτός γράφει στο βιβλίο του «Power of 10», στο οποίο υποστηρίζει πως αν κάποιος γυμνάζεται πιο γρήγορα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως το κάνει και πιο αποτελεσματικά.
Η συγκεκριμένη μέθοδος βασίζεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, ενώ προβλέπει σετ ασκήσεων των 10 δευτερολέπτων με τα οποία καίγονται οι θερμίδες αποτελεσματικότερα. Παράλληλα, αυξάνεται η πυκνότητα των οστών κάτι που μόνο ασήμαντο δε μπορεί να θεωρηθεί.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, μιλώντας στο περιοδικό Clarín εξηγεί ότι η καρδιακή συχνότητα μπορεί να είναι η ίδια είτε τρέχει κανείς στον διάδρομο του γυμναστηρίου είτε στον δρόμο, καθώς και στις δύο περιπτώσεις το ανθρώπινο σώμα πρέπει να προσαρμοστεί στην κατάσταση.
Οι ασκήσεις αργού ρυθμού και υψηλής έντασης ταιριάζουν καλύτερα σε είδη γυμναστικής όπως η γιόγκα και το πιλάτες. Η τεχνική αυτή βοηθάει στην βελτίωση του συντονισμού, την κινητικότητα και την ευελιξία δήλωσε ο Ντάνιελ Λόπεζ Ρουίζ, μάνατζερ μεγάλης σειράς γυμναστηρίων στην Μαδρίτη μιλώντας στην εφημερίδα El Mundo.
Ο Ζίκερμαν είναι γυμναστής και διευθυντής των γυμναστηρίων Inform Fitness στην Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια και στην επίσημη σελίδα της εταιρίας εξηγεί πως λειτουργεί η μέθοδος που προτείνει και ποια είναι τα οφέλη της:
«Όσο επιβραδύνονται οι επαναλήψεις οι μύες αναγκάζονται να εργαστούν σκληρότερα και ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνεται», εξηγεί.
Ο προπονητής εφιστά την προσοχή όποιων θελήσουν να ακολουθήσουν την μέθοδό του να κάνουν διάλειμμα 4-7 ημερών στις προπονήσεις τους έτσι ώστε το σώμα να χτίσει πραγματικά πιο ισχυρό μυϊκό σύστημα…
Τι λέτε; Αξίζει μια προσπάθεια;

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αντώνης-Σωτήρης Στάμος

Γυναίκες, αυτοκίνητα, αθλητικά, φαγητά και ταξίδια. Θέλετε και άλλα;
Τρέξιμο και γράψιμο.
Email επικοινωνία στο [email protected]
instagram
facebook

Διαφήμιση

Η Μαρία Κορινθίου είναι γάτα: Ρετρο, με μίνι φόρεμα και λεοπάρ γόβες κάνει βαθύ κάθισμα

Η εγκατάλειψη ζώου από μια άλλη οπτική γωνία – Το ανατριχιαστικό Viral βίντεο που «πάγωσε» το διαδίκτυο