in

Δεν είναι εκατομμυριούχοι: Πόσα χρήματα κερδίζουν οι πορνοστάρ;

Είναι μία βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων αφού κατά μέσο όρο 28.000 άνθρωποι βλέπουν πορνό κάθε δευτερόλεπτο.

Πόσα όμως κερδίζουν οι συντελεστές των ερωτικών ταινιών; Σύμφωνα με το CNBC ένας δημοφιλής πορνοστάρ μπορεί να πληρωθεί με εξαψήφιο μισθό για ένα και μόνο γύρισμα. Αυτοί όμως είναι η μειοψηφία αφού οι περισσότεροι κερδίζουν πολύ λιγότερα χρήματα.

Σε αντίθεση με το Χόλιγουντ, στη βιομηχανία του πορνό οι γυναίκες παίρνουν υψηλότερο μισθό. Οι καταξιωμένες στο χώρο κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε αντίθεση με τους νέους που αρκούνται σε μερικές εκατοντάδες για μια σκηνή. Όσον αφορά το μισθό, οι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η προϋπηρεσία και το είδος της σεξουαλικής πράξης.

Διαφήμιση

«Όταν τα κορίτσια μπαίνουν στην βιομηχανία μπορούν και πρέπει να ζητούν χρήματα ανάλογα με την σεξουαλική πράξη στην οποία θα προβούν», δήλωσε ο Steven Hirsch, ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής Vivid: «Το αν θα βγάλουν περισσότερα χρήματα εξαρτάται από αν θα γίνουν διάσημες».

Μία ηθοποιός που καλείται να κάνει την «παραδοσιακή» σκηνή με έναν άνδρα κερδίζει από 600 έως 800 ευρώ. Ωστόσο, οι αναγνωρίσιμες πορνοστάρ παίρνουν για την ίδια σκηνή από 1.200 έως 1.600 ευρώ. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι καινούριοι στη βιομηχανία και παίρνουν 230 ευρώ. Για τις πιο extreme σκηνές, η αμοιβή ξεκινά από 1.500 και φθάνει στα 2.000 ευρώ.

Οι άνδρες πορνοστάρ πληρώνονται είτε με την σκηνή είτε με την ημέρα, ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει με την εταιρεία. Η πλειονότητα των ανδρών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία αμείβεται με το ποσό των 400 έως 540 ευρώ για κάθε σκηνή. Οι αναγνωρίσιμοι κερδίζουν από 550 ως 650 ευρώ ενώ η αμοιβή ενός «αστεριού» της βιομηχανίας φθάνει τα 1.200 ευρώ.

Πίσω από τις κάμερες

Για να δημιουργηθεί μία σκηνή πορνό απαιτούνται πολλά παραπάνω από δύο ηθοποιούς και μία κάμερα. Οι περισσότερες σκηνές για να δημιουργηθούν απαιτούνται οχτώ μέρες γυρισμάτων.

Οι σκηνοθέτες επιλέγουν την τοποθεσία, κανονίζουν τον φωτισμό και όλο το γύρισμα, γι αυτό το λόγο είναι καλοπληρωμένοι. Η αμοιβή ενός σκηνοθέτη ξεκινά από τα 800 έως 1.200 ευρώ και φθάνει έως τα 2.200.

Ο σεναριογράφος κερδίζει πολύ λιγότερα αφού για κάθε σκηνή αμείβεται με 200 ή 300 ευρώ ενώ ο κάμεραμαν παίρνει 600 ευρώ. Οι μακιγιέζ και οι φωτογράφοι κερδίζουν 400 ευρώ για κάθε σκηνή.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Άλιξ Λινξ: Σπούδασε, δούλεψε και τα παράτησε όλα για να γίνει πορνοστάρ. Φωτογραφία. Ένα διαφορετικό όνειρο ζωής

Dua Lipa: Η ερεθισμένη και χωρις σουτιέν φωτογραφία που ήθελε να κρύψει. Την πρόδωσε το τατουαζ