8 τροφές για ένα υγιές πάγκρεας

1.Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι μια αρωματική σκόνη που προέρχεται από ένα φυτό στην οικογένεια τζίντζερ.

Χρησιμοποιείται συχνά για τον χρωματισμό και την αρωματοποίηση διαφόρων πιάτων φαγητού, ιδιαίτερα της ασιατικής τροφής.
Είναι επίσης κάτι που έχει πολλά οφέλη για την υγεία και κυρίως αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον πόνο. Ο κουρκουμάς βοηθά το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη και βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.


2. Σκόρδο

Εάν υπάρχει ένα προϊόν που κάνει καλό στην υγεία είναι το σκόρδο.

Το σκόρδο περιέχει αντιβιοτικές ιδιότητες και όταν συνδυάζεται με ορισμένα τρόφιμα, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται. Ορισμένα από τα τρόφιμα που μπορούν να συνδυαστούν όμορφα με το σκόρδο περιλαμβάνουν το κρεμμύδι, το μέλι και το σέλινο. Με την τακτική κατανάλωση αυτών των τροφών, μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να βοηθήσετε με τη λειτουργία πολλών εσωτερικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος.

3.Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένας πλούσιος πόρος σιδήρου και βιταμίνης Β. Η βιταμίνη Β θρέφει το πάγκρεας και ο σίδηρος βοηθά στη μείωση της φλεγμονής. Το σπανάκι μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα τρόφιμα για να βοηθήσει το πάγκρεας ακόμη περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν σπανάκι μαζί με το σκόρδο ή με κρεμμύδι σε μια σαλάτα.


Ένα άλλο πλεονέκτημα του σπανακιού είναι ότι περιέχει πολλά MGDG, τα οποία είναι γνωστό ότι καταπολεμούν φυσικά τον καρκίνο και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του παγκρέατος.

4. Μπρόκολο

284/5000
Το μπρόκολο είναι γνωστό για τις ικανότητες καταπολέμησης του καρκίνου και μποροεί να διατηρήσει το πάγκρεας απαλλαγμένο από ασθένειες και υγιές.
Λαχανικά όπως λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο είναι γεμάτα φλαβονοειδή, ιδανικά για την αποτοξίνωση του ανθρώπινου σώματος

5.Κόκκινα Σταφύλια

Συχνά συνιστάται να τρώτε κόκκινα σταφύλια επειδή περιέχουν ρεσβερατρόλη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.
Όταν τρώτε κόκκινα σταφύλια, μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή στο πάγκρεας και μπορεί επίσης να αφαιρέσει καρκινικά κύτταρα στο πάγκρεας.


Η κατανάλωση κόκκινων σταφυλιών σε καθημερινή βάση συνιστάται γενικά. Ένα μικρό κόκκινο κρασί μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των οφελών.
6.Γλυκοπατάτες

Υπάρχει μια θεωρία ότι πρέπει να τρώμε τρόφιμα που μοιάζει με ένα εσωτερικό όργανο γιατί είναι καλό για το όργανο αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί να ακούσετε να φάτε σέλινο για τα οστά σας, ντομάτες για καρδιά ή καρύδια για τον εγκέφαλό μας. Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν πολύ με το πάγκρεας μας.

Δεν έχουν μόνο αυτή την εμφάνιση, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για τον καρκίνο του παγκρέατος έως και 50%. Είναι επίσης χαμηλή γλυκαιμική, έτσι ώστε να απελευθερώνουν το σάκχαρο του αίματός τους αργά μέσα στην κυκλοφορία του αίματος.

7.Ρίγανη

Πολλές διαταραχές που σχετίζονται με την οξείδωση μπορούν να αντιμετωπιστούν με ρίγανη.
Έχει ισχυρό αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα και μπορεί να είναι αντι-υπεργλυκαιμικό, το οποίο είναι κατάλληλο για το πάγκρεας.

8.Πικραλίδα

Η κατανάλωση τσαγιού από πικραλίδα σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση τόσο του ήπατος και του παγκρέατος. Δίνει στο πάγκρεας μια γενική τόνωση, αφαιρώντας τους κατεστραμμένους ιστούς και βοηθώντας στην παραγωγή χυμού χολής.
Υπάρχουν επίσης κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι το εκχύλισμα ρίζας από πικραλίδα μπορεί να καταπολεμήσει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να είναι πολύ σκληρό σε μη καρκινικά κύτταρα.

Διάβασε περισσότερα

10

10 άβολες καταστάσεις για ψηλούς

Ποια μπανάνα θα έτρωγες; ΠΡΟΣΟΧΗ η απάντησή μπορεί να έχει επίδραση στην υγεία σας