in

Μπλανς Μονιέ: Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας που έμεινε φυλακισμένη για 25 χρόνια από την μητέρα της

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας τρόμου. Πρόκειται όμως για μία αληθινή τραγική ιστορία για μία όμορφη κοπέλα που έμεινε φυλακισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι για 25 ολόκληρα χρόνια, κάτω από άθλιες συνθήκες με δεσμοφύλακες την μητέρα και τον αδελφό της.

Το «λάθος» της Μπλάνς Μονιέ ήταν να ερωτευθεί κάποιον, που η οικογένεια της δεν ενέκρινε. Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάιο του 1876 στο Παρίσι. Η 24χρονη τότε, εντυπωσιακά όμορφη Μπλανς, γνώρισε κι αγάπησε έναν φτωχό δικηγόρο. Όταν η μητέρα της έμαθε για τον δεσμό αυτό, απαίτησε τη λήξη του, κάτι που η Μπλανς αρνήθηκε. Για να «συμμορφωθεί» η μητέρα της την έκλεισε σε ένα δωμάτιο στην σοφίτα και στη συνέχεια η ίδια και ο γιος της, ο αδελφός της Μπλανς, Μαρσέλ, δήλωσαν την εξαφάνιση της κοπέλας.

Διαφήμιση

Η αστυνομία έψαχνε να την βρει, η οικογένεια της πενθούσε και τα χρόνια πέρασαν με την κοπέλα να λιμοκτονεί στην σοφίτα. Εννιά χρόνια αργότερα ο αγαπημένος της δικηγόρος πέθανε, όμως ο χαμός του δεν ήταν αρκετός για να πείσει την μητέρα της να την ελευθερώσει.

Η ανακάλυψη της

Η λύτρωση για την Μπλανς ήρθε το 1901 όταν η αστυνομία έλαβε ένα ανώνυμο γράμμα το οποίο έλεγε: «Έχω την τιμή να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός. Μιλώ για μια γεροντοκόρη η οποία είναι κλεισμένη στο σπίτι της Μαντάμ Μονιέ, πεινασμένη και ζώντας μέσα στη βρωμιά για περισσότερο από 25 χρόνια».

Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι κι ανακάλυψε το φρικιαστικό μυστικό της οικογένειας. Η περιγραφή των αστυνομικών που βρέθηκαν στον χώρο είναι συγκλονιστική: «Βρήκαμε ένα δωμάτιο με ένα λουκέτο στην πόρτα. Το σπάσαμε και μπήκαμε. Ήταν σκοτεινά και είχε μία ανυπόφορη μυρωδιά. Κινηθήκαμε προς το παράθυρο, το οποίο χρειάστηκε να σπάσουμε, καθώς δεν άνοιγε, ενώ τραβήξαμε την κουρτίνα, η οποία ήταν τόσο παλιά που σκίστηκε αμέσως κι έπεσε στο πάτωμα μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

Τότε είδαμε στο κρεβάτι, ανάμεσα σε αποφάγια, περιττώματα και κατσαρίδες την κοπέλα γυμνή, πάνω σε ένα σάπιο στρώμα, σκεπασμένη με μία βρώμικη κουβέρτα. Το δωμάτιο ήταν γεμάτο με υπολείμματα από ψάρι, όστρακα, κρέας και σάπιο ψωμί. Είχε ποντίκια και η μυρωδιά ήταν τόσο άσχημη που ήταν αδύνατο να καθίσουμε άλλο εκεί μέσα για να το ερευνήσουμε».

Η κατάσταση της 49χρονης Μπλάνς ήταν τραγική. Είχε μείνει μόλις 25 κιλά, ένας ζωντανός σκελετός. Είχε διαταραχθεί η ψυχική της υγεία και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Η 75χρονη μητέρα της καθόταν ψύχραιμη στο σαλόνι, την ώρα που οι αστυνομικοί ανακάλυπταν στο σκοτεινό και αποκρουστικό της μυστικό.

Η Μπλανς μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου η πρώτη εκτίμηση των θεραπόντων γιατρών ήταν πως δεν υπήρχαν ελπίδες για να επιβιώσει.

Η μητέρα της συνελήφθη την επόμενη ημέρα και απεβίωσε μετά από 15 ημέρες μέσα στην φυλακή. Οι γιατροί που την επισκέφτηκαν λίγο πριν ξεψυχήσει είπαν πως τα τελευταία της λόγια ήταν «Δύστυχη μου Μπλάνς»…

Η δίκη

Παρόλο που η μητέρα της είχε πεθάνει, η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε το μεγάλο γεγονός της εποχής. Ο αδελφός της Μαρσέλ ισχυρίστηκε πως η Μπλάνς ήταν τρελή και παρέμενε μέσα σε εκείνο το δωμάτιο όλα αυτά τα χρόνια γιατί η ίδια το ήθελε. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν όμως σημείωναν πως κατά καιρούς την άκουγαν να φωνάζει ζητώντας να ελευθερωθεί:
«Τι έχω κάνει για να είμαι φυλακισμένη εδώ; Δεν μου αξίζει αυτό το βασανιστήριο. Ο Θεός δεν πρέπει να υπάρχει, αν αφήνει τα πλάσματα του να βασανίζονται έτσι. Και κανείς να μην έρχεται να με σώσει!»

Ο αδελφός της καταδικάστηκε τελικά σε 15 μήνες φυλάκιση, απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το πλήθος του κόσμου που είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει την δίκη της απίστευτης αυτής ιστορίας. Τελικά όμως δεν εξέτισε ολόκληρη την ποινή του, αφού το εφετείο δέχτηκε πως ο ίδιος δεν συμμετείχε στον βασανισμό της αδελφής του και τον άφησε ελεύθερο.

Το γράμμα της σωτηρίας

Κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος έστειλε το σημείωμα στην αστυνομία. Κάποιες φήμες θέλουν τον αδελφό της να είναι ο συγγραφέας, ενώ κάποιες άλλες μιλούν για έναν στρατιώτη που είχε δεσμό με μία καμαριέρα του σπιτιού αλλά αισθανόταν πως δεν είχε καμία υποχρέωση να μείνει πιστός απέναντι στους οικοδεσπότες.

Όσο για την ίδια την Μπλανς, αν και πήρε κάποιο βάρος δεν ξαναβρήκε ποτέ τα λογικά της. Πέθανε 12 χρόνια αργότερα σε ψυχιατρική κλινική.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Οι 50αρηδες απαντούν: Τα 50 πράγματα που πρέπει να έχει κάνει κάποιος μέχρι τα 50

Ώρα για sexting! Τα 5 πιο kinky SMS που κάθε άντρας θέλει να λάβει