in

Από τη Μέριλιν Μονρόε στον Κένεντι – Φωτογραφίες νεκρών αστέρων που σόκαραν το κοινό

Ο θάνατός τους προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκίνηση και σε πολλές περιπτώσεις ερωτηματικά. Αστέρια της μουσικής, του κινηματογράφου και της πολιτικής αλλά και φυσιογνωμίες που έμειναν ανεξίτηλες για τη δράση και την προσωπικότητά τους κατάφεραν να απασχολήσουν το κοινό τόσο με την πολυτάραχη ζωή όσο και με το άδοξο τέλος τους.

Από τη Μέριλιν Μονρόε, τον Έλβις Πρίσλεϊ και τη Γουίτνεϊ Χιούστον μέχρι τον Τζον Κένεντι, τον Τσε Γκεβάρα και τη Μητέρα Τερέζα οι τελευταίες φωτογραφίες των νεκρών κορμιών διασήμων προσωπικοτήτων έκαναν το γύρο του κόσμου, σόκαραν και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Παρότι υπήρξαν άνθρωποι που κατέκριναν την κυκλοφορία του συγκεκριμένου υλικού, όλοι ανεξαιρέτως τις έψαξαν, τις είδαν και τις κράτησαν στο αρχείο τους.

Ποιος δε θυμάται την άγρια δολοφονία της συζύγου του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ ή την αυτοκτονία του Κερτ Κομπέιν; Πόσοι ενδιαφέρθηκαν για τις φωτογραφίες των νεκρών Τζον Λένον, Ρίβερ Φίνιξ και των θρυλικών Μπόνι και Κλάιντ; Και πόσοι ακόμα προσπάθησαν να διακινήσουν ψεύτικο υλικό με τις υποτιθέμενες σoρούς καλλιτεχνών που κίνησαν τον πλανήτη στο ρυθμό τους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον;

Διαφήμιση

Τελευταίο παράδειγμα της «δίψας» του κοινού για τις όχι και τόσο κολακευτικές στιγμές των ανθρώπων των φώτων ήταν η διαρροή των φωτογραφιών της δολοφονηθείσας Ρίβα Στίνκαμπ, η οποία εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον Όσκαρ Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Ο θάνατος των ανθρώπων που θα δείτε στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί «πούλησε» περισσότερο ακόμα και από τις επιτυχίες τους όσο βρίσκονταν εν ζωή.

Παθολογικά αίτια, δολοφονίες και αυτοκτονίες που αποτέλεσαν προϊόν αμφισβήτησης –και όχι άδικα- συμπεριλαμβάνονται σε όσα θα δείτε. Το κατά πόσο έπρεπε ή όχι τα στοιχεία αυτά να δοθούν στην δημοσιότητα αποτελεί μόνιμη αιτία σύγκρουσης του κοινού. Όπως και να έχει, η κυκλοφορία τους αποτελεί γεγονός.

Νάνσι Σπάντζεν, 1958 – 1978

Δολοφονία

Τρόπος: Επίθεση με μαχαίρι

Κερτ Κομπέιν, 1967 – 1994

Αυτοκτονία

Τρόπος: Πυροβόλο όπλο

Μπόνι και Κλάιντ 1910, 1909 – 1934

Ενέδρα της αστυνομίας

Τρόπος: Βαλλιστική επίθεση

Εβίτα Περόν, 1919 – 1952

Αιτία θανάτου:

Επιθετικός καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Σάρον Τέιτ, 1943 – 1969

Δολοφονία

Τρόπος: Επίθεση με μαχαίρι

Ρίβα Στίνκαμπ, 1983 – 2013

Δολοφονία

Τρόπος: Βαλλιστική επίθεση

Μέριλιν Μονρόε, 1926 – 1962

Αυτοκτονία

Τρόπος: Υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαπιών

Τζον Κένεντι, 1917 – 1963

Δολοφονία

Τρόπος: Βαλλιστική επίθεση

Νικολάε Τσαουσέσκου, 1918 – 1989

Εκτέλεση

Τρόπος: Πυροβολισμός

Γουίτνεϊ Χιούστον, 1963 – 2012

Αιτία θανάτου: Πνιγμός

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Kool Team

Διαφήμιση

Μη περάσεις ούτε απ’έξω: Εκεί που το έγκλημα κατάντησε ρουτίνα – Αυτές είναι οι 50 πιο θανατηφόρες πόλεις της Γης

Η Ρία Αντωνίου προκαλεί τη φαντασία και… την όραση με c-thru μπλουζάκι και selfie φωτογραφία