in

Ποιοι απατούν πιο εύκολα; 10 + 1 αλήθειες για την απιστία που δεν γνωρίζατε – Διάβασε την έρευνα

Κεφάλαιο απιστία. Επώδυνο, καταστροφικό και… ανατρεπτικό. Οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ανδρών και γυναικών, καθώς τα ευρήματά τους δεν συμπίπτουν απαραίτητα με όσα είχαμε συνηθίσει να πιστεύουμε για το «κέρατο» που κανείς μας δεν θέλει να βιώσει.

Ποιοι απατούν πιο συχνά; Ποιο είναι οι βασικότεροι λόγοι που απιστεί κάποιος; Ποιος θα χώριζε για να μείνει με το νέο του απόκτημα; Και το πιο σημαντικό: Ποιος συγχωρεί πιο εύκολα; Αυτά και άλλα πολλά συγκεντρώσαμε για εσάς και σας παρουσιάζουμε τα σπουδαιότερα αποτελέσματα ερευνών σχετικά με την απιστία.

Δώστε προσοχή και… θα μας θυμηθείτε.

Διαφήμιση

1. Απιστία δεν είναι μόνο το σεξ

Ναι, καλά διαβάσατε. Άντρες και γυναίκες θεωρούν το έντονο φλερτ με άλλους εξίσου καταστροφικό για μία σχέση ακόμα κι αν δεν περιλαμβάνει ερωτική πράξη. Συγκεκριμένα, το 74% των ανδρών και το 85% των γυναικών, θεωρούν το να μιλάς στο κινητό ή μέσω ίντερνετ και να φλερτάρεις με κάποιον άλλο μία από τις πιο επίπονες μορφές απιστίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο σύμβουλος γάμου Γκάρι Νιούμαν στο βιβλίο του «The Truth About Cheating», οι περισσότεροι άντρες θεωρούν ότι οδηγούνται στην απιστία για συναισθηματικούς και όχι για σεξουαλικούς λόγους.

2. Οι άντρες δε θεωρούν το φιλί απιστία

Σε δημοσκόπηση του Υougov.co.uk, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών υποστήριξε πως το να φιλήσουν στο στόμα μια άλλη γυναίκα δεν είναι τόσο… επιλήψιμο, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες θεωρούν το φιλί ξεκάθαρη απιστία ακόμα κι αν δεν δοθεί συνέχεια.

3. Το 42% των γυναικών που απατούν τον σύντροφό τους είναι ξανθές

Νέα διαδικτυακή έρευνα θέλει τις ξανθές γυναίκες να απατούν πολύ περισσότερο από τις μελαχροινές ή τις κοκκινομάλλες. Το ποσοστό των άπιστων μελαχροινών αγγίζει με δυσκολία το 12%, με τις κοκκινομάλλες να μένουν τελευταίες στην κατάταξη των γυναικών με τις περισσότερες… περιπέτειες. Και να σκεφτείτε πως οι άντρες θεωρούν τις κοκκινομάλλες τις πιο επικίνδυνες γυναίκες για σχέση.

4. Οι άντρες απιστούν ευκολότερα, ενώ οι γυναίκες πιο συνειδητά

Αμερικανική έρευνα θέλει τους άντρες να καταφεύγουν πιο εύκολα στη λύση της απιστίας για να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Δεν θα το σκεφτούν τόσο πολύ και θα το κάνουν χωρίς να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά, σε αντίθεση με τις γυναίκες που για να καταφύγουν στην αγκαλιά κάποιου άλλου άντρα θα πρέπει να νιώθουν το τέλος της σχέσης τους να είναι κοντά.

5. Οι γυναίκες μετατρέπουν το παράνομο σε… νόμιμο

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να «μονιμοποιούν» τον εραστή τους μετά το τέλος της σχέσης τους με τον άνθρωπο τον οποίο απάτησαν. Με άλλα λόγια, είναι πιο σίγουρες για την απόφασή τους και δεν θεωρούν το νέο τους έρωτα μια απλή περιπέτεια. Οι άντρες από την άλλη, δύσκολα θα έκαναν σχέση με μια γυναίκα που μπήκε ανάμεσα σε αυτούς και την σύντροφό τους.

6. Η απιστία δεν οφείλεται στην εξωτερική εμφάνιση του «πειρασμού»

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανδρών που απάτησαν τη σύντροφό τους με κάποια άλλη, που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί εμφανισιακά με τη «νόμιμη» σύντροφο. Όπως είπαμε και πριν, η απιστία οφείλεται κυρίως σε συναισθηματικού παράγοντας και σε προβλήματα μεταξύ των δύο συντρόφων όπως είναι η έλλειψη κατανόησης και εκτίμησης.

7. Οι ωραίοι άντρες και οι όμορφες γυναίκες έχουν την τάση να απατούν περισσότερο

Εντάξει, αυτό το περιμέναμε, καθώς έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ομορφιά ανήκει παντού, γι’ αυτό και οι άνθρωποι που τραβούν τα βλέμματα και κερδίζουν το ενδιαφέρον του αντίθετου φίλου έχουν στατιστικά τις περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μια παράνομη σχέση.

8. Οι καθηγήτριες είναι οι πιο άτακτες γυναίκες

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική για την απιστία μεταξύ συζύγων, θέλει τις γυναίκες καθηγήτριες να είναι πιο ευάλωτες στους πειρασμούς που θα εμφανιστούν στο δρόμο τους. Το αντίστοιχο «επικίνδυνο» αντρικό επάγγελμα είναι ο τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών.

9. Οι γυναίκες σήμερα απιστούν συχνότερα από ότι στο παρελθόν

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται στη γυναικεία απελευθέρωση και το γεγονός πως οι σημερινές γυναίκες είναι σαφώς πιο ανεξάρτητες σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη πριν χρόνια, ποσοστό της γυναικείας απιστίας είναι 40% πιο πάνω σε σχέση με τη δεκαετία του ’90 .

10. Οι χρήστες του instagram είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία

Φταίνε τα DMs; Φταίνε τα «αθώα» likes; Ή μήπως αυτό το «μια παρέα είμαστε όλοι»; Ερευνητές που επεξεργάστηκαν τη συμπεριφορά των χρηστών του διαδικτύου υποστηρίζουν πως όσοι και όσες χρησιμοποιούν το instagram έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν. Έχουν να κλείσουν λογαριασμοί…

11. Οι άντρες συγχωρούν την απιστία πιο εύκολα από τις γυναίκες

Αυτό κι αν δεν το περιμέναμε. Το Πανεπιστήμιο του Τέξας θέλει το 50% των ανδρών να συγχωρούν την άπιστη σύντροφό τους και να μένουν μαζί της αν εκείνη τους εκμυστηρευόταν πως τους απάτησε με… άλλη γυναίκα. Αντιθέτως, σε περίπτωση απιστίας με άλλον άντρα, το ποσοστό πέφτει στο 22%, γεγονός που οφείλεται στο ότι η συνεύρεση δύο γυναικών είναι άκρως ερεθιστική στο μυαλό ενός άντρα.

Οι γυναίκες από την άλλη, στο 22% τους θα συγχωρούσαν τον σύντροφό τους αν τις απατούσε με άντρα, με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 28% αν η απιστία γινόταν μεταξύ του συντρόφου τους και μιας άλλης γυναίκας.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Έρευνα: Αυτή είναι η στάση που ΔΕ πρέπει να κάνεις αν δε θες σε 9 μήνες να έχεις μωρό

Αγγελική Ηλιάδη για… “ανακύκλωση” – Ξεπέρασε και την Ιωάννα Μπέλλα με αυτή τη φωτογραφία στο Instagram