in

ΕΡΕΥΝΑ: Η μάχη δεξιόχειρων και αριστερόχειρων ξεκινά – Ποιοι βγάζουν πιο πολλά χρήματα;

Φαίνεται πως οι αριστερόχειρες έχουν κάθε λόγο να παραπονιούνται, καθώς απ’ ο,τι φαίνεται ο κόσμος δεν είναι φτιαγμένος στα μέτρα τους. Νέα έρευνα στην Αμερική αποδεικνύει πως τελικά το να είσαι δεξιόχειρας έχει πολλά –πολλά όμως- πλεονεκτήματα.

Σκοπός της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 47.000 άτομα, ήταν να αποδειχθεί πως η πεποίθηση ότι οι αριστερόχειρες είναι πιο χαρισματικοί άνθρωποι από τους δεξιόχειρες είναι απλά ένας μύθος. Και πράγματι, αυτό συνέβη.

Μπορεί οι αριστερόχειρες να είναι σαφώς λιγότεροι σε αριθμό από τους ανθρώπους που «στηρίζονται» στο δεξί τους χέρι (η αναλογία ένα 1 προς 8), όμως σύμφωνα με το Χάρβαρντ το γεγονός πως είναι λιγότεροι δε σημαίνει πως είναι και… ιδιαίτεροι.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα μάλιστα, οι αριστερόχειρες βγάζουν έως και 12% λιγότερα χρήματα σε σχέση με όσα βγάζουν οι υπόλοιποι άνθρωποι. Ο λόγος; Δεν έχει διευκρινιστεί. Όπως και να έχει πάντως, η ουσία είναι πως οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να… κολλήσουν στον τοίχο τους αριστερόχειρες.

Αναμένουμε την απάντηση των «αδικημένων».

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Αθανασία Τσέλλου

Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]

Διαφήμιση

ΈΡΕΥΝΑ: Αυτές είναι οι 10 απαγορευμένες σκέψεις των γυναικών κατά τη διάρκεια του σεξ μαζί σου

Γιάννης Μπέζος: Τι απαντά σε όσους τον λένε αλαζόνα