in

5 λόγοι να μην κάνεις Facebook και Instagram friends τους γονείς σου και όλο σου το σόι

Καλοί και χρυσοί οι γονείς και οι συγγενείς, αλλά κάποιες σχέσεις δεν πρέπει να γίνονται ψηφιακές. Υπάρχουν 5 λόγοι για να μην τους κάνεις accept.

Το Facebook δημιουργήθηκε με πρωταρχικό στόχο να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή ανέξοδα και να βρίσκουν παλιούς γνωστούς ή νέες γνωριμίες. Ίσως και να φλερτάρουν. Οπότε ποια λογική μπορείς να βρεις στο γεγονός ότι η μάνα σου και η θεία σου θέλουν να σε έχουν φίλο; Ναι, οκ, επειδή είναι νέες και δεν θέλουν να έχουν λίγους φίλους ξεκινάνε από τα παιδιά τους. Που τα έχουν μέσα στο σπίτι. Για να τους πουν τι; Μην βιαστείς να απαντήσεις. Αυτό είναι που εξετάζουμε και στο τελικό μας πόρισμα θα δεις ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να αποδέχεσαι τα friend requests από συγγενείς που έχουν ξεπεράσει το 40 έτος της ηλικίας τους, γιατί θα καταλάβεις πολύ σύντομα ότι δεν αντιλαμβάνονται τον τρόπο λειτουργίας του μέσου. Αντιθέτως υπάρχουν 5 λόγοι να μην τους δεχτείς.
Φυσικά αυτό ισχύει και για το instagram.

1. Δεν έχουν ιδέα τι είναι τσατ. Όλα τους τα σχόλια γίνονται στον τοίχο σου. Σε τοίχους φίλων. Από «ο μπαμπάς είπε να πας να πάρεις σαλάμι από το σούπερ μάρκετ» μέχρι «μπόρεσες να ενεργηθείς αγόρι μου; Σου πέρασε το στομαχάκι;». «Ζακέτα πήρες;»

Διαφήμιση

2. «Μπράβο παιχταρά μου, όρμα». Αυτό το σχόλιο δεν είναι φαντασία. Έχει γίνει. Από θείο σε ανηψιό. Κάτω από μια φωτογραφία που ο δεύτερος είναι με μια φίλη. Η οποία έχει σχέση με τετράφυλλη ντουλάπα. Και η ντουλάπα έχει επίσης Facebook. Μπορείς να φανταστείς τη συνέχεια.

3. «Θα αργήσεις το βράδυ; Έχω φτιάξει γεμιστά». Η αθάνατη Ελληνίδα μάνα θα βρίσκει πάντα τρόπο να σε ρεζιλεύει. Μα θα είναι με αυτή την ατάκα, μα θα σου λέει κάτω από φωτογραφία που κάνεις bungee jumping «μην πέσεις αγόρι μου, δεν τη σκέφτεσαι τη μανούλα;».

4. Οι συγγενείς θα βλέπουν όλα τα νυχτοπερπατήματα σου. Τουλάχιστον έτσι συνέβαινε παλιότερα. Τώρα μπορείς να τους βάλεις στη λίστα αυτών που δεν βλέπουν όσα δημοσιεύεις. Όμως ξέρεις ότι θα μπουν στο προφίλ σου και θα ψάξουν. Ή θα σχολιάσει κάποιος κοινός φίλος και θα εμφανιστεί στην αρχική τους. Μπορεί να έχεις πιει για παράδειγμα πολύ και να σε έχουν βγάλει φωτογραφία ή βίντεο μεθυσμένο. Δεν παίζουν με τέτοια πράγματα.

5. Δεν αντιλαμβάνονται τα σχόλια των φίλων σου. Με τις κολλητές ή τους κολλητούς έχετε έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας. Ας πάρουμε την περίπτωση που μια κοπέλα βάζει μια σέξι φωτογραφία προφίλ και η φίλη της θέλει να της σχολιάσει για πλάκα με τη λέξη «πουτ…ακι». Ή ένας φίλος της. Θα τα δει ο πατέρας και θα ξεχυθεί στην αντεπίθεση για να τους σουτάρει όλους στο γάμα της εστίας.

Ξέρω σε έπεισα. Unfriend τώρα

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Η Βίκυ Κάβουρα και το μπικίνι μαγιό της…δεν παίζονται!

Κλέλια Ανδριολάτου

Κλέλια Ανδριολάτου: Από το Maestro στη φωτογραφία με μαγιό για να σε κολάσει