in

16 Απροσδόκητοι λόγοι που μπορεί να μείνεις έγκυoς. Η μήπως όχι

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που κάποια γυναίκα μένει έγκυος και δεν ξέρει το πώς ,καθώς πρόσεχε. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τρόπους που μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος που ποτέ ,δεν σας είχαν περάσει από το μυαλό.

Η κλινική καθηγήτρια μαιευτικής,γυναικολογίας και αναπαραγωγικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Γέιλ, Μέρι Τζέιν Μίνκιν αναφέρει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να μείνετε έγκυος, που δεν γνωρίζατε και θα πρέπει να προσeξετε την επόμενη φορά αν δεν θέλετε να έχετε μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη.

Διαφήμιση

1. Το πρwκτικό σeξ

Πολλές γυναίκες νιώθουν ασφάλεια όταν κάνουν σeξ από πίσω καθώς πιστεύουν οτι με αυτό το τρόπο αποκλείεται να μείνουν έγκυος. Σας διαψεύδουμε λοιπόν και κοιτάξτε την επόμενη φορά να πάρετε προφυλάξεις αν δεν θέλετε μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη. Καθώς το σπέρμα δεν καταλήγει πάντα στο σωστό μέρος. Σύμφωνα με Τζέιν Μίνκιν »το σπέρμα μπορεί να γλιστρήσει στα ανοίγματα του κόλπου κατά τη διάρκεια του πρωκτικού»

2. Το άνοιγμα του προφυλακτικού με τα δόντια

Τώρα θα λέτε τι σας λέω… Αυτό που εννοώ είναι οτι αν ανοίξετε το προφυλακτικό με το στόμα και βιάζεστε μπορεί να το τρυπήσετε χωρίς να το καταλάβετε και έτσι το »ατύχημα» είναι σίγουρο!
Διαφήμιση

3. Τα προκαταρκτικά ενώ φοράτε τα εσώρουχα σας

Εννοείτε οτι πρώτα ξεκινάτε τα προκαταρκτικά και μετά συνεχίζετε στη συνουσία. Αλλά κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών » και να πούμε την αλήθεια αν σας κυνηγάει η ατυχία» μπορεί το εσώρουχο σας να έχει μετακινηθεί και το σπέρμα του άντρα να ξεγλιστρήσει από το άνοιγμα του εσώρουχού του. Είναι μια σπάνια περίπτωση αλλά ποτέ δεν ξέρεις….

4. Εγκυμοσύνη πάνω στη εγκυμοσύνη

Ποια μπορεί να φανταστεί οτι ενώ είναι έγκυος μπορεί να ξαναμείνει.. Αυτή η περίπτωση είναι πολύ σπάνια και ασυνήθιστη. Σύμφωνα με την Μίνκιν αυτό μπορεί να συμβεί αν δεν έχει σταματήσει η ωορρηξία ενώ κάποια είναι έγκυος. Το δεύτερο ωάριο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας με αποτέλεσμα να υπάρξει μια δεύτερη εγκυμοσύνη.

5. Ο συνδυασμός της χρήσης λιπαντικών με βάση το πετρέλαιο και του προφυλακτικού

Λοιπόν η χρήση γενικά των λιπαντικών με τα προφυλακτικά είναι συνήθως ασφαλή αλλά όχι στη περίπτωση που το λιπαντικό έχει βάση το πετρέλαιο, όπως είναι για παράδειγμα η βαζελίνη. Σύμφωνα με την Μίνκιν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτά τα 2 μαζί, καθώς τα λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα του λάτεξ και να δημιουργήσουν μικροσκοπικές τρυπούλες στο προφυλακτικό.

6. Τα παιχνιδάκια στη μπανιέρα σας

Προσeξτε κάθε φορά που κάνετε παιχνιδάκια μέσα στη μπανιέρα δεν είναι τόσο ακίνδυνο όσο φαίνεται. Όπου υπάρχει σπέρμα ή σπερματικό υγρό γύρω από τη περιοχή του αιδοίου υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

7. Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν μπορούν να σας προστατέψουν 100% από μια εγκυμοσύνη

Το ότι τα παίρνετε τακτικά κανείς δεν σας εγγυάται 100% οτι θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Κανένας αντισυλληπτικός τρόπος δεν σας δίνει την απόλυτη ασφάλεια καθώς πάντα υπάρχει και μια πολύ μικρή πιθανότητα αποτυχίας.

8. Τα χεριά σας, μπορεί να σας κάνουν »τη ζημιά»

»Αν έχετε μόλις τελειώσει τη σeξουαλική πράξη και έχει στο χέρι του λίγο σπέρμα, υπάρχει περίπτωση αυτό να καταλήξει μέσα στο κόλπο σας», λέει η Μίνκιν.

9. Μη επαρκής χώρος στη κορυφή του προφυλακτικού

»Αν δεν έχει αφήσει χώρο στη κορυφή του προφυλακτικού κατά την εφαρμογή, υπάρχει περίπτωση το σπέρμα να ξεχειλίσει από τις πλευρές» σύμφωνα με τη Μίνκιν.

10. Αν κάνεις σeξ με άντρα που έχει βαστεκτομή

Όπως κανένας τρόπος αντισύλληψης δεν είναι 100% αποτελεσματικός, το ίδιο ισχύει και με την βαστεκτομή. Σύμφωνα με την Μίνκιν »Η βαστεκτομή δεν έχει άμεσα αποτελέσματα για αυτό ο ουρολόγος συνιστά να ξαναγίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις λίγους μήνες μετά ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα».

11. Δεν έχει σημασία αν έχεις κάνει απολίνωση σαλπιγγών μπορεί πάλι να μείνεις έγκυος

Όπως και οι άλλες μέθοδοι αντισύλληψης έτσι και η απολίνωση έχει ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας. Αυτό το ποσοστό είναι 1% αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρη.

12. Σeξ στην περίοδο σου

Ναι και όμως ακόμη και στη περίοδο μπορείς να μείνεις έγκυος. Η Μίνκιν αναφέρει» οτι το σπέρμα μένει μέσα μας για 5 μέρες οπότε μπορείς να μείνεις έγκυος και στο τέλος της περιόδου».

13. Αν πάρετε το χάπι της επόμενης ημέρας

‘Οσο πιο πολύ αργείς να πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η Μίνκιν αναφέρει » οτι αν πάρετε το χάπι μέσα στο πρώτο 24ωρο τα αποτελέσματα είναι 95% ασφαλή». Οπότε αν θέλετε να πάρετε το χάπι μην το αργήσετε.

14. Παλιά, ληγμένα προφυλακτικά

Καλό είναι οτι παλιά προφυλακτικά σας έχουν ξεμείνει στο ντουλάπι να τα πετάξετε. Η Μίνκιν αναφέρει οτι »τα παλιά προφυλακτικά χάνουν την ποιότητα τους και την ελαστικότητα τους.»

15. Ακόμη και να είστε σίγουρες για τις γόνιμες μέρες σας

Εσείς μπορεί να είστε σίγουρες για τις γόνιμες σας μέρες καθώς τις μετράτε τακτικά αλλά μην ξεχνάτε οτι το σπέρμα μένει μέσα σας για 5 μέρες οπότε πολλά πράγματα θα μπορούσαν να στραβώσουν…..

16. Σeξ στο θηλασμό

Το οτι θηλάζετε δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί εκείνη τη περίοδο να μείνετε έγκυος. Η Μίνκιν αναφέρει οτι» κατά τη διάρκεια του θηλασμού η ωορηξία σας είναι σε καταστολή και μετά το τοκετό αργεί να σας έρθει η περίοδος ωστόσο ακόμη και τότε υπάρχει η πιθανότητα σύλληψης».

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση
Ελαιόλαδο και τηγανιτές πατάτες

Ελαιόλαδο: Έτσι πρέπει να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι καρκινογόνες

ζετα δουκα Koolnews

Ζέτα Δουκα: Ξερουμε καλά πως πέρασε την τελευταία μέρα διακοπών. Σκαφάτη