in

Viral βίντεο: Το κρεβάτι που θα σε σώσει από το σεισμό – Anti-earthquake Bed: Εσύ κοιμάσαι και…ο σεισμός δεν σε ενοχλεί

Όταν ζεις σε μια χώρα με πολύ συχνή σεισμική δραστηριότητα, τότε φροντίζεις να πάρεις τα μέτρα σου, ώστε και εσύ να είσαι ασφαλής, αλλά και το βιός σου να μην καταστραφεί. Γι΄αυτό μπορεί να θέλεις ένα σπίτι πετρόχτιστο ή να ψάχνεις ρετιρέ κτλ. Όμως ξέρεις ότι δεν μπορείς να σώσεις πολλά πράγματα και πρέπει να βάλεις προτεραιότητα. Προτεραιότητα έχει ο εαυτός σου και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι με αυτό το κρεβάτι δεν πρόκειται να πάθεις ούτε γρατζουνιά.

Ο Dahir Semenov έκανε πιθανότατα την δημιουργία της χρονιάς ή και των επόμενων ετών, αφού έφτιαξε ένα ειδικό κρεβάτι που φροντίζει ώστε να προστατευτείς από τον σεισμό, είτε είσαι ξύπνιος είτε κοιμάσαι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρίσκεσαι πάνω του όταν γίνει η ζημιά. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το ξέρεις.

Όπως και να χει, το κρεβάτι αυτό έχει ένα στρώμα και από κάτω ένα μεταλλικό μπαούλο. Με τους αισθητήρες που διαθέτει, αντιλαμβάνεται τον σεισμό και φροντίζει να σε κλείσει μέσα στο μπαούλο. Όχι μόνο εσένα. Έχει και αποθηκευτικό χώρο από κάτω για να βάλεις νερό και τρόφιμα σε περίπτωση που γίνει μεγάλη ζημιά και μείνεις μέρες στα συντρίμμια. Να πούμε επίσης ότι το εν λόγω κρεβάτι βγαίνει και σε διαφορετικά σχέδια.

Διαφήμιση

Υπάρχουν όμως και ερωτήματα. Αν το χέρι σου έχει βγει έξω από την επιφάνεια του κρεβατιού και κλείσει το κουβούκλιο, στο κόβει; Επίσης αν δεν είσαι στο κρεβάτι και αυτό κλείσει, υπάρχει τρόπος να ανοίξει για να μπεις άμεσα;

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Όταν η Vogue ταξίδεψε σε Τήνο, Άνδρο και Σύρο! Το εγκώμιο στα ελληνικά νησιά

Ελένη Μενεγάκη: Τι τρώει και δεν παίρνει γραμμάριο στα 54;