in

10 τροφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά καλλυντικά!

Μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι κάτι που όλοι μας επιθυμούμε, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Τα καλλυντικά προιόντα περιποίησης μπορεί να είναι δαπανηρά και να συνοδεύονται από πολλές παρενέργειες. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχουν απλές λύσεις που είναι τόσο αποτελεσματικές όσο και φυσικές; Σίγουρα ξεχάστε τις κρέμες και το σαπούνι.

Αντ’αυτού, επικεντρωθείτε σε τρόφιμα που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να λάμψει. Δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Αφήστε το πάνω μας. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα από τροφές, οι οποίες αποδεδειγμένα τρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα. Μπορεί να εκπλαγείτε από αυτά που θα μάθετε!

Διαφήμιση

1. Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι μια πολύ καλή λύση για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, επειδή είναι πλούσιες σε κάλιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, η οποία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

2. Μέλι
Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία όχι μόνο καθαρίζουν το δέρμα, αλλά το προστατεύουν και από επιβλαβή βακτήρια. Μπορείτε να απλώσετε ακατέργαστο μέλι στο πρόσωπό σας σαν μάσκα, να το αφήσετε να σταθεί για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια να το ξεβγάλετε. Η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο απαλή και λαμπερή.

3. Παπάγια
Η παπάγια είναι μια φυσική λύση για την απολέπιση του δέρματος. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές UV ακτίνες του ήλιου και την προφυλάσσουν από τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

4. Μήλα
Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συσφίγγει και τονώνει την επιδερμίδα. Έχουν επίσης την ικανότητα να αποτρέπουν την παραγωγή των ελεύθερων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Μπορείτε είτε να τρώτε ένα μήλο την ημέρα ή να κάνετε επάλειψη με χυμό μήλου απευθείας πάνω στο πρόσωπό σας. Αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με νερό.

5. Μαύρη Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία τρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σοκολάτα δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα ξηροδερμίας. Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας καθημερινά, θα βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

6. Αυγά
Η κατανάλωση αυγών και η εφαρμογή τους στο δέρμα ως μάσκα, είναι ευεργετικές για την επιδερμίδα. Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. Αν παρατηρήσετε σημάδια κούρασης και θαμπάδας στο πρόσωπό σας, τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε μερικά αυγά!

7. Παντζάρια
Θαμπό δέρμα; Δοκιμάστε τα παντζάρια. Αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο αύξησης του οξυγόνου στο αίμα και αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες από τα κύτταρα. Ένα ποτήρι χυμός από παντζάρια θα φωτίσει την επιδερμίδα σας αισθητά.

8. Καρότα
Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην επανόρθωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

9. Kale (Κατσαρό Λάχανο)
Το kale είναι πλούσια πηγή λουτείνης και ζεαξανθίνης. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενισχύουν την απορρόφηση των ελεύθερων ριζών οι οποίες καταστρέφουν το δέρμα. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α και C, για την άμεση θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας.

10. Δεντρολίβανο
Όπως και άλλα βότανα, το δεντρολίβανο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες που διατηρούν το δέρμα υγιές. Είναι επίσης φυσική ασπίδα ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Follow Koolnews.gr στο Google News
Διαφήμιση

Ζώδια Γάμος: Πότε πρέπει να Παντρευτείτε με βάση το Ζώδιό σας

Βασίλης Σπανούλης: απόλυτα επιτυχημένη αποκατάσταση σύνθετης βλάβης στο Metropolitan Hospital