in

10 πράγματα που κάνει η μάνα σου και σου σπάει τα νεύρα – Τρελό γέλιο

Τις αγαπάμε πολύ. Δεν είναι σαν τα αδέρφια που μπορεί στο μέλλον να σπάσουν οι σχέσεις μας. Τη μάνα μας θα θέλουμε να την βλέπουμε πάντα. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε να μένουμε και μαζί της για πάντα. Γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνει τα οποία δεν αλλάζουν ούτε μετά από δέκα παρατηρήσεις και καταλήγεις είτε στο τρελάδικο είτε στην απομόνωση.

1. Η σκούπα στις 7 το πρωί. Θόρυβος γενικά. Εσύ όταν την πετυχαίνεις σε ώρες ύπνου προσπαθείς να κάνεις ησυχία κι εκείνη δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να ξυπνήσεις. Μπαίνει μέσα χωρίς να τη νοιάζει, ανάβει φώτα, συνήθως ρίχνει και κάποιο αντικείμενο κάτω και άντε μετά να κοιμηθείς. Κι αυτό δεν είναι μόνο όταν κοιμάσαι. Μπορεί να της έρθει να ξεσκονίσει την τηλεόραση την ώρα που εσύ βλέπεις τελικό Τσου Λου και σε μια υποσχόμενη επίθεση. Εξίσου εκνευριστικό είναι και το λιβάνισμα και το ότι ανοίγει τις μπαλκονόπορτες μες στο μπούζι του χειμώνα και σου βγάζει το πάπλωμα.

2. Σου μαγειρεύει μπάμιες την Παρασκευή. Αυτό μπορεί να είναι και λόγος διαζυγίου από τη μάνα σου. Πρώτα και κύρια οι μπάμιες είναι αυτοταπείνωση. Δεν θα τις έτρωγες καμία άλλη μέρα της εβδομάδας. Την Παρασκευή όμως είναι ακόμα χειρότερα. Θες να φας κάποιο κρεατικό, να λιγδώσει το εντεράκι, γυρνάς σπίτι και βλέπεις στην κατσαρόλα αυτές τις τριχομονάδες. Φταις εσύ να παραγγείλεις πιτόγυρα μες στα μούτρα της;

3. Τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο. Είσαι στη δουλειά, είσαι έξω με φίλο/φίλη, σου τα χώνει το αφεντικό, έχεις πάει σε μια παράσταση; Σε όλες αυτές τις περιστάσεις η μάνα θα πατάει διαρκώς το redial για να δει αν ζεις, αν σε βίασαν, αν σε απήγαγε η Μοσάντ για να της ζητήσει λύτρα και άλλα τέτοια.

4. «Γιατί δεν τρως; Φάε κάτι;».  Δεν πάει να έχεις φάει ήδη, δεν πας να της λες ότι δεν έχεις όρεξη ή ότι πονάει το στομάχι σου; Εκείνη θα φέρει την καταστροφή. «Τι έχεις; Πρέπει να φας. Αν δε φας θα πεθάνεις». Η απάντηση είναι πάντα μία: «Ξέρεις πολλούς ρε μάνα που πέθαναν επειδή δεν έφαγαν ένα μεσημεριανό; Δεν βλέπεις την κοιλιά μου που έχω κάνει απόθεμα για μια βδομάδα;»

5. Εκείνη μπορεί να φέρνει παράδειγμα άλλους, εσύ ΠΟΤΕ. Η φάση ξεκινάει από το γυμνάσιο και πάει κάπως έτσι. «Πόσο πήρες στο διαγώνισμα; Τιιιιι; Η Αννούλα πήρε 19 κι εσύ 14; Γιατί βρε κωλόπαιδό;». Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο διάλογος αντιστρέφεται. «Μαμά πήρα 14, αλλά όλα τα άλλα παιδιά στην τάξη πήραν 12». Όλες οι μανάδες με μια φωνή θα σου πουν «Δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, εσύ με νοιάζεις και είσαι ένας σκράπας». Φανταστείτε όλη αυτή τη στιχομυθία να γίνεται με τη φωνή της μάνας στην πιο ψιλή οκτάβα.

6. Σου κάνει νύξη για γάμο ή πάει να σου προξενέψει τη γεροντοκόρη/τον πεθαμενατζή της γειτονιάς. Έχεις φτάσει σε μια ηλικία που όλες οι βρωμόγριες της γειτονιάς σε ρωτάνε πότε θα παντρευτείς και μόλις γυρίσεις την πλάτη σε έχουν κουτσομπολέψει σε όποιον βλέπουν. Η μάνα σου δεν θα πάει πίσω. Και το λίπασμα που πάει να ρίξει ξεκινάει κάπως έτσι. «Πέτυχα χθες τη Δέσποινα, την κόρη του κυρ Γιώργου απέναντι. Γύρισε από Λονδίνο. Ομόρφυνε πολύ. Είναι κι έξυπνη κοπέλα. Της είπα να περάσει αύριο το μεσημέρι να την δούμε». Κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι είναι η στιγμή για να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.

7. Τακτοποιούν το δωμάτιο σου και δεν βρίσκεις τίποτα μετά. Ο καθένας έχει το δωμάτιο του με τον τρόπο που τον βολεύει ώστε να βρίσκει τα πράγματα του. Η λέξη ακαταστασία έχει διαφορετική έννοια για σένα και τη μάνα σου. Αυτό που για σένα είναι τακτοποιημένο, για εκείνη είναι τέρμα ακατάστατο. Γι΄αυτό εισβάλλει στο δωμάτιο και του κάνει extreme makeover. Οπότε όταν θα αναζητήσεις κάτι δεν θα το βρίσκεις με τίποτα. Θα την φωνάξεις, θα στο βρει αμέσως και θα νιώσεις άσχετος. Υπάρχει σχέδιο όπως βλέπεις για να σε κάνουν να νιώθεις την ανάγκη τους.

8. Θέλει να μάθει για τη νέα σου σχέση από την πρώτη βδομάδα. Εσύ μπορεί απλώς να κάνεις περιστασιακό σεξ, αλλά εκείνη θα σε πιέσει. Ρίχτο χύμα μπας και στανιάρει.

9. Ξεφουρνίζει τα άπλυτα σου στις κατίνες της γειτονιάς. Χωρίς καν να σου δώσει κάποιο hint. Οπότε βγαίνεις μια μέρα μόνη, πας στο περίπτερο, και πετυχαίνεις μια random γιαγιά που δεν θυμάσαι ούτε πως τη λένε. Και σε ρωτάει γιατί χώρισες ή πως πας στη δουλειά σου κτλ. Συγγνώμη μανδάμ, ποια είστε;

10. Σε τραβολογάνε σε οικογενειακές εκδηλώσεις που τις σιχαίνεσαι. Εσύ μπορεί να μην έχεις καμία όρεξη να δεις τον βρωμορατσιστή τον ξάδερφο σου, τον άξεστο θείο ή την αδερφή της γιαγιάς που σε ρωτάει πότε θα παντρευτείς, αλλά η μάνα σου σε συνδέει με Κάιρο. «Πού θα με αφήσεις μόνη μου γριά γυναίκα να πηγαίνω εκεί πέρα…;». Σου πατάει τον κάλο κυριολεκτικά.

Written by Kool Team