in

10 λόγοι για να μην σηκωθείς από το κρεβάτι

Υπάρχει κάτι που ενώνει όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Το μίσος τους για τον ήχο του ξυπνητηριού.

Ό,τι τραγούδι/ήχο και να βάλεις στο κινητό για να σε ξυπνήσει, θα καταλήξεις να το απεχθάνεσαι. Γιατί πολύ απλά αυτή θα είναι η αιτία που πρέπει να αφήσεις το αναπαυτικό κρεβάτι σου.

Mελέτες δείχνουν πως ο ύπνος οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα, ευτυχία και εξυπνότερες αποφάσεις.

Διαφήμιση

Όταν λοιπόν αυξάνουμε τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητά του, τοτε τα αποτελέσματα στον οργανισμό μας είναι εμφανή.

Ύπνος και πάλι ύπνος λοιπόν!

Ζούμε για τις ευλογημένες αυτές μέρες που μπορείς/επιλέγεις να μην ξυπνήσεις το πρωί.

Βρήκαμε τους λόγους που σου επιτρέπουν να μείνεις στο κρεβάτι σου. Τους λόγους που αν τους χρησιμοποιούσε κανείς για δικαιολογία στο αφεντικό του θα κέρδιζε (έστω και για μια στιγμή) την κατανόησή του.

10. Έβλεπες το τέλειο όνειρο

Πετούσες στα σύννεφα, φιλούσες το κορίτσι/αγόρι των ονείρων σου, έτρεχες ανέμελος σε λιβάδια. Όποιο κι αν είναι το μαγευτικό σκηνικό, αν η σκηνοθεσία πετύχει είναι πολύ δύσκολο να μην πατήσεις το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι. Εμείς θα σε καταλαβαίναμε πάντως.

9. Δεν χτύπησε το ξυπνητήρι

Το λες και σημάδι από τον Θεό. Μετά την πρώτη φορά που σε πιάνει (κυριολεκτικά) στον ύπνο το ξυπνητήρι σου και βρίσκεσαι να ξυπνάς 1 ώρα μετά το μάθημα ή το ραντεβού, βάζεις πάντα διπλές και τριπλές ειδοποιήσεις. Αλλά μία φορά στη ζωή σου δικαιολογείσαι απολύτως να το πάθεις. Ίσως και δύο.

8. Είναι τέλεια τα σεντόνια

Έρευνες έχουν δείξει πως η πιο πιθανή αιτία που δεν ακούς το ξυπνητήρι, ενώ το προγραμμάτισες το προηγούμενο βράδυ, είναι τα σεντόνια σου..

Αυτά τα μαξιλάρια σε χαλαρώνουν πολύ περισότερο, καθώς αποροφούν τον ιδρώτα (το βράδυ κατα μέσο όρο και ιδίως το καλοκαίρι χάνουμε 2 λιτρα σε υγρά) και ταυτόχρονα τον εξατμίζουν χωρίς να τον αφήνουν να μείνει στο σώμα σου. Αυτά είναι υπεύθυνα για τους ατελείωτους ύπνους!

7. Δεν έχεις ξεμεθύσει

Είπες να το ρίξεις λίγο έξω το προηγούμενο βράδυ, αλλά το παράκανες. Αν είναι ένα απ’ αυτά τα πρωινά που θα σηκωθείς και θα κυκλοφορείς σαν ζωντανός – νεκρός, τότε για το καλό όλων κοιμήσου λίγο παραπάνω. Ο ύπνος ίσως σε βοηθήσει, όταν με το καλό ανοίξεις τα μάτια σου, να γίνεις λίγο πιο λειτουργικός. Και ξέρεις εσύ «δεν ξαναπίνεις ποτέ».

6. Έχεις στο πλευρό σου τον έρωτα της ζωής σου

Είναι δική σου η επιλογή. Ή θα χάσεις τη δουλειά σου ή θα αφήσεις την ευκαιρία να φύγει από την αγκαλιά σου. Όπου ευκαιρία βάζεις αντρικό ή γυναικείο όνομα και συνεννοούμαστε. Αν και σπανίζουν οι ρομαντικοί στις μέρες μας, δεν είναι λίγοι αυτοί που ενδίδουν στον πειρασμό.

5. Έχεις αγοράσει το τέλειο μαξιλάρι

Μαλακά, σκληρά, μικρά, μεγάλα και… για βασιλιάδες! Όταν βρεις το δικό σου αγαπημένο , θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό. Υπάρχουν μαξιλάρια που λειτουργούν σαν ενας εσωτερικός θερμοστάτης, ώστε να μην σε αφήνουν να ιδρώνεις και αποτελούν την πιο υγιή και ευχάριστη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα! Πού να σηκωθείς μετά;

4. Δούλευες μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ

Υπάρχει αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που όχι απλά δεν έχουν πρόβλημα, αλλά επιλέγουν κιόλας να κάνουν τις δουλειές που μπορούν, αργά το βράδυ. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε το πρωινό είναι όλο δικό σου για να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου, απολαμβάνοντας τον ύπνο που «έχασες» για να εργαστείς σκληρά το προηγούμενο βράδυ. Δίκαιο.

3. Απλώς είχες μια δύσκολη εβδομάδα

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν «κολασμένη» και έφτασε η ώρα σου να ξεκουραστείς. Εφόσον λοιπόν το αξίζεις μετά τα όσα πέρασες, δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από ένα… ατελείωτο πρωινό στο κρεβάτι. Χουζούρεμα, μέχρι να τελειώσουν όλα τα προβλήματα!

2. Βρέχει

Είναι καλοκαίρι, έχεις να κάνεις μια εξωτερική δουλειά, ξυπνάς κι ακούς πως έξω γίνεται χαλασμός. Που να τρέχεις τώρα; Εφόσον το «κι αύριο μέρα είναι» ισχύει και η δουλειά σου μπορεί να πάρει μια μικρή παράταση, αξίζει να συνεχίσεις τον ύπνο σου με τη βροχή να σε νανουρίζει!

1. Οι κουρτίνες σου σε προστατεύουν από την καταστροφή του κόσμου

Αν οι κουρτίνες που αγόρασες είναι τόσο καλές , ώστε να μην μπαίνει ούτε η υποψία φωτός μέσα στο δωμάτιό σου, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό κάποια πρωινά να το ρίχνεις στον ύπνο. Δεν αγόρασες τυχαία κουρτίνες, που θα σε σώσουν σε περίπτωση που ξεσπάσει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Καλό ξημέρωμα!

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Στεφανία Καρρά

Αγαπώ τα ταξίδια, το διάβασμα και το καλό φαγητό. Στο Kool απο την πρώτη μέρα Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Ρία Αντωνίου: Νέες ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το αρχείο του Koolnews

ΕΡΕΥΝΑ: Και όμως, οι γάτες αγαπουν τον άνθρωπο