Φόρμα αναζήτησης

TV & MOVIES

Game of Thrones - Winds of Winter: Η Lyanna Mormont γλεντάει όλο το Βορρά

Τρίτη, 28. Ιουνίου 2016 - 13:43
Game of Thrones - Winds of Winter: Η Lyanna Mormont γλεντάει όλο το Βορρά - Κεντρική Εικόνα

Ναι σε όλα. Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του επεισοδίου Winds of Winter αν περνούσε από επιτροπή φανατικών τηλεθεατών. Μετά από ένα απίθανο 9ο επεισόδιο, ήρθε ένα ακόμα πιο απίθανο 10ο. Τόσο απίθανο που αναρωτιέσαι αν θα μπορεί να κάνει κάθε χρόνο raise η σειρά σε αυτό που προσφέρει. 6 σεζόν τώρα και 60 επεισόδια δεν έχει ατονίσει ποτέ. Ναι σε όλα γιατί κάθε ιστορία, κάθε ξεχωριστό plot κατέληξε εκεί που θα ήθελες να σε αφήσει στο φινάλε της 6ης σεζόν. Ναι σε όλα γιατί κάθε που τελειώνει μια σεκάνς είναι απόλυτος στην κατάφαση.

Ήδη έχω παρασυρθεί από όλο αυτό που μας βρήκε και επειδή θέλω κι εσύ να το νιώσεις έτσι ακριβώς, βάλε να δεις το επεισόδιο και μετά έλα να μείνουμε μαζί με το στόμα ανοιχτό και να περιμένουμε όπως η γοργόνα στη Δανία για την 7η σεζόν. Επίσης ετοιμάσου για τεράστιο σεντόνι. Φινάλε σεζόν αφού.

Σ-Π-Ο-Ι-Λ-Ε-Ρ-Σ ARE HERE!

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που... περιλαμβάνει τα κεφάλια των γιων σου (Σαριέγκι)

Κάθε φορά προσπαθώ να κατατάξω τα πεπραγμένα σε μια σειρά σημαντικότητας, αλλά σε αυτό το επεισόδιο δεν υπάρχει ούτε μία σκηνή που να την λες ασήμαντη. Κι επειδή δεν ήξερα να ξεκινήσω, είπα να βάλω ως κριτήριο την διάρκεια και τη σύνδεση με τα υπόλοιπα, οπότε η Arya Stark μπαίνει στο πλάνο και σηματοδοτεί το πρώτο αίμα της εκδίκησης για το σόι της.

game-of-thrones-season-6-episode-10-5-large_trans++piVx42joSuAkZ0bE9ijUnCW0qTysEG4yZuBUdXGakjA

Ο Jaime Lannister και ο Bronne βρίσκονται στο τραπέζι που κάνει ο Frey για τα επινίκια στο κάστρο των Tallys και καθώς τους χαλβαδιάζουν δύο πιπινάκια (δηλαδή τον Jaime κοιτάζουν και ο Bronne ζηλεύει), ο Jaime τις φωνάζει και στέλνει τον Bronne να τις κανονίσει, γιατί αυτός έχει μόνο μία θήκη, την Cersei. Πάει στο τραπέζι του γερο-Frey κι εκείνος πανηγυρίζει λες και πήρε το κάστρο με τον δικό του στρατό, αδιαφορεί για την ειρωνεία του Jaime και θέτει τον εαυτό του στην ίδια κλίμακα με το αφεντικό του. Ρίχνει κι ένα Freys and Lannisters send their regards στον λόγο του και αυτά είναι τα τελευταία όρθια λόγια του.

Γιατί η Arya Stark έρχεται να δώσει την απάντηση στην ερώτηση του Jaime: Αν είναι να χάνετε κτήσεις και να ερχόμαστε εμείς να τις ξαναπάρουμε, τότε τι αξία έχετε για μας μίστερ; Καμία από δω και πέρα και ο ασκός που άνοιξε στον Κόκκινο Γάμο κλείνει σιγά σιγά με αφετηρία το Winds of Winter, με τον Frey να βλέπει τα κεφάλια των γιων του στο πιάτο του και την Arya Stark να βγάζει τη μάσκα για να αποκαλύψει στον γέρο ότι ήταν η τελευταία μπουκιά που έφαγε.

https://twitter.com/Yazed_NA/status/747415368856047618

Ο Sam στη νέα βιβλιοθήκη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Καλά, προφανώς και όχι. Απλώς ο Sam, που φέτο τον είδαμε μόνο σε δύο επεισόδια (τρίτο το Winds of Winter), και στο ένα ήταν απλώς μια σκηνή σε πλοίο που έβγαζε τα σωθικά του σε εμετό, έφτασε στην Citadel και παρουσιάστηκε ως ο επόμενος Maester του Βορρά, εφόσον πρώτα πάρει την επάρκεια, ώστε να διδάξει. Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να ξεκινήσω με αυτό.

5 βιβλία και 6 σεζόν αργότερα, επιτέλους επιβεβαιώθηκε

Cl-nZu-VYAEqkr6

Η θεωρία για τον Snow που μας είχε σκάσει από πέρσι, μετά το θάνατο του, οριστικοποιήθηκε. Ο Benjen Stark έχοντας εξασφαλίσει την σωτηρία για μερικές μέρες του Bran και της Meera, τους χαιρετάει και ο Bran βρίσκεται μπροστά σε ένα από τα δέντρα που θα τον στεγάσουν ως το τέλος της ζωής του ως Τρίματο Γεράκι, συνδέεται πάλι με το παρελθόν και βλέπει επιτέλους αυτό που δεν μπόρεσε με τον πρώην Τρίματο. Ο Ned Stark να στέκεται δίπλα στην γεμάτη αίματα Lyanna Stark και να αναλαμβάνει το χρέος να μεγαλώσει τον Jon Snow. You Jon Snow Nothing!

Cl908I7VAAA35aM

Lyanna Mormont είσαι η πραγματική βασίλισσα της σειράς

Στο Winterfell, ο Snow, η Sansa και οι λοιποί προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση και προσπαθούν να ετοιμάσουν τις άμυνες τους για τον ακόμα πιο αδυσώπητο πόλεμο απέναντι στους White Walkers. Πρώτα όμως έχουν να λύσουν μερικά εσωτερικά ζητηματάκια.

Θυμάστε που στο προηγούμενο επεισόδιο ο Davos βρήκε στο χιόνι ένα σκαλιστό ελάφι; Εμείς αναρωτιόμασταν τη σχέση μπορεί να έχει αυτό, γιατί θεωρούσαμε ότι γνώριζε τον θάνατο της Shireen. Λάθος θεωρούσαμε προφανώς. Ο Davos το κρατούσε μέχρι να περάσει η μπόρα της μάχης και τώρα την πήρε από το χέρι και την πήγε μπροστά στον Jon Snow για να ζητήσει να την εκτελέσει, αφού οι προβλέψεις της ήταν πιο μούφα κι από του Γέροντα Παΐσιου και οδήγησαν ένα μικρό κορίτσι στο θάνατο χωρίς αντίκρυσμα.

«Αν ο Θεός σου έκανε αυτό, τότε είναι κακός» είπε ο Davos και η Melisandre ένιωσε λες και της είπαν ότι δεν πρέπει να νικήσει το X-Factor ο Ίαν Στρατής.

antidrasi-melisandre-davos-1

Είναι προφανές ότι έχει πάρει μαθήματα από Φώσκολο η κοπέλα. Ο Snow αντιλαμβάνεται ότι ακόμα κι αυτή η ντεμέκ μάγισσα είναι απαραίτητη στη μάχη κατά των Walkers, οπότε απλώς την διώχνει από το Winterfell.

13536057_10206899761477947_838400487_n

Καθώς μια γυναίκα φεύγει, μια σωστή κυρία, ο Snow βγάζει πάλι τα υπαρξιακά του, λέγοντας στη Sansa πως δεν είναι Stark και πως εξαιτίας της βγήκαν νικητές. Η Sansa του ζητάει συγγνώμη που δεν του είπε για τους Ιππότες της Κοιλάδας και η σκηνή κλείνει με το φιλί του Jon στο μέτωπο της.

(Όταν της ζητάς να βγείτε ραντεβού και σου ρίχνει άκυρο)

https://twitter.com/GameOfThrones/status/747518180537434112

Από το ντουέτο Jon-Sansa πάμε στο ντουέτο Littlefinger-Sansa που κάθονται στον κήπο του κάστρου και θυμούνται τα παλιά, ενώ ο Baelysh της εξηγεί ότι στο μυαλό του έχει ένα πράγμα κάθε φορά που κάνει κάτι, που παίρνει μια απόφαση: να καθίσει στο θρόνο και να την έχει δίπλα του. Πάει να της ρίξει ένα φιλί στο στόμα, αλλά εκείνη τον κόβει και αποχωρεί, με τον Littlefinger να της φωνάζει ότι έχει ταχθεί με τον Οίκο των Stark και τη Sansa να του αποκρίνεται σε φάση «αυτά τα έχουμε ξανακούσει, σε πόσες τα έχεις πει κύριε;». Κάτι μας λέει όμως ότι της βάζει το σπόρο να κυνηγήσει την ηγεσία του Βορρά, όταν σκάσει το μυστικό ότι ο Jon είναι τέκνο Targaryen.

Λίγο μετά τη σύνδεση του baby face Snow με τον τωρινό μουσάτο και μπούκλα, βρισκόμαστε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Winterfell όπου θα αποφασιστεί η συνέχεια. Μια συνέχεια που περιλαμβάνει Brexit.

Cl9xk4PWQAAPPnC

Εκεί είναι η στιγμή για να λάμψει και πάλι η Lyanna Mormont. Η κοπέλα είναι σκληρή, αδίστακτη και μπορεί να σε ξεφτιλίσει στο άψε σβήσε. Έτσι έκανε και με τους οίκους που δεν βοήθησαν τον Snow στον πόλεμο. Τη στιγμή που κανείς δεν υπακούει στην πρόταση του, σηκώνεται πάνω και κάνει σαματά.

Cl9Q-ziUYAEctnF

Και κάπου εδώ πέφτει Drake και Used to Call Me On My Cellphone...

«Εσείς οι Manderly αρνηθήκατε την κλήση. Εσείς οι Glover το ίδιο. Εσύ κύριε Cerwyn σου σφάγιασε τον πατέρα το να τ΄άλλο ο Ramsay και δεν απάντησες στην κλήση. Τι φοβήθηκες; Μη χρεωθούμε στην Cosmote; Τα εξηγώ ωραία; Εμείς οι Mormont θυμόμαστε. Μάθετε μπαλίτσα». Κι αφού έχει θέσει επί των τύπων των ήλων τους άλλους τους φλώρους, δηλώνει πίστη και υποταγή στον Stark. Κι ας είναι μπάσταρδος.

Cl-BqGrWQAAycAP

Οπότε μετά από αυτό ακολουθεί ένα ντόμινο υποκλίσεων με πάθος προς τον Snow. Και όλο αυτό το ξεκίνησε η Lyanna. Αν δεν ήταν τόσο σκληρή θα την πήγαινε άνετα μια βόλτα στα Jumbo να πάρει ό,τι θέλει. Φαντάσου την αυτή στο σχολείο της όταν της λέει δάσκαλος να πει μάθημα. Θα τον αναγκάζει να βάλει τα κλάματα.

https://twitter.com/BelieveInKP/status/747383973005918208

Επίσης μετά από όλο αυτό που έγινε στο Winterfell ο Kit Harrington πρέπει στο τέλος των γυρισμάτων να πήγε στον καθρέφτη και να έλεγε «Φτου σου παίδαρε μου, είσαι ο βασιλιάς στο Βορρά». Εγώ στη θέση του έτσι θα έκανα.

Α, btw η σκηνή στήθηκε με τρόπο που θύμισε πολύ τον προηγούμενο Λευκό Λύκο.

Cl-Dm3NVYAAa2_F

Η Daenerys και τα προβλήματα τα αισθηματικά

Στη Mereen, έχοντας ξεμπλέξει με τα υπολείμματα της εποχής των δούλων, ετοιμάζουν την μεγάλη έφοδο για το King's Landing, όπου η Khaleesi θα διεκδικήσει τον θρόνο. Δε μπορεί όμως να φύγει έτσι. Πρέπει να αφήσει κάποιον πίσω. Και ποιος καλύτερος από τον Daario Naharis; Μόνο που ο ίδιος δεν θέλει. Θέλει να είναι κοντά της. «Δε με νοιάζει ποιον θα έχεις δίπλα σου στο θρόνο, δε θέλω να γίνω βασιλιάς, θέλω να είμαι μαζί σου» της λέει και δεν περιμένεις κάτι τέτοιο από αυτόν, αλλά τον κόλλησε ο Jorah.

Η Dany δεν κάμπτεται από τα ρομαντικά λόγια και τον αφήνει στα κρύα του λουτρού για να βρει τον Tyrion, τον άνθρωπο που με τις συμβουλές του θα την οδηγήσει σε μια βασιλεία που όλος ο κόσμος θα εκτιμά. Εκεί, η Dany του εκμυστηρεύεται ότι δεν φοβάται μη γίνει τρελή σαν τον πατέρα της, αλλά φοβάται που σούταρε με τόση ευκολία τον Daario.

Ο Tyrion της λέει ότι πιστεύει σε αυτήν παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει την έννοια πίστης πίσω του και πως αν είχε ξίφος θα ορκιζόταν σε αυτό. Η Dany τον ανακηρύσσει συμβουλάτορα της βασίλισσας και μετά από τα διαδικαστικά, επιβιβάζονται στα πλοία και στο τέλος του επεισοδίου βλέπεις πάνω από χίλια καράβια, γεμάτα, με τη Dany, τον Tyrion, το Varys και την Misandei να ατενίζουν το King's Landing και τους δράκους να πετάνε από πάνω τους.

Cl774RBVYAAMKPa

Το κούρεμα που σε στέλνει στην τρέλα

Και για να φτάσει σε αυτό το σημείο η Khaleesi, έγιναν κάποια πράγματα πιο πριν. Για την ακρίβεια φτάνει στο βασίλειο τη στιγμή που η Cersei βρίσκεται στο ζενίθ της δύναμης της. Εκεί που δείχνει ότι αν εσύ έχεις 1000 πλοία, εγώ έχω 1000 και έναν τρόπους να τα διαλύσω όλα και να μείνω ζωντανή. Μόνο που η φωτιά δεν θα πιάσει αυτή τη φορά.

Cl994DnWgAA8FKT

Cl-6hr7VAAA2iTX

Υπήρχε μια θεωρία από την περασμένη βδομάδα ότι η Cersei θα εμφανίσει σημάδια Mad King στο Winds of Winter και θα κάνει την πόλη Ρώμη του Νέρωνα. Όπερ και εγένετο. Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της, έχουμε τη δίκη του Loras, που μπροστά στο κοινό, τον Σέπτον, τα Σπουργίτια, τον πατέρα του τον μπακλαβά και τη Margaerys, ομολογεί τα εγκλήματα του και θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της πίστης. Όσο συμβαίνουν αυτά εκεί, η Cersei ετοιμάζει την συσσωρευμένη της επίθεση. Και στο οπλοστάσιο της έχει όπλα που δεν τα περίμενε κανείς.

Καθώς ο High Sparrow την περιμένει για να τη δικάσει, η Margaerys του εξηγεί ότι το γεγονός πως έχει καθυστερήσει ενώ γνωρίζει τις συνέπειες, σημαίνει πως έχει αποφασίσει να τις δεχτεί και να απαντήσει αναλόγως. Άρα θα πρέπει να τους ανησυχεί που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Και δικαίως.

fotia-game-of-thrones-cersei-1

Κάπου εδώ ξεκινά το ρεσιτάλ της ηδονής στο Winds of Winter, αφού ο ξάδερφος της Cersei, o Lancel, βλέπει ένα πιτσιρίκι να μπαίνει σε ένα τούνελ και το ακολουθεί. Η κάμερα παίζει σε πολλά επίπεδα και τα σημεία εναλλάσσονται σαν φωτογραφίες σε polaroid. Ο Lancel που κυνηγά το αγοράκι, ο Maester που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με τον Qyburn, περικυκλωμένος από τα Πουλάκια του Varys, ο Sparrow με τη Margaerys να προσπαθεί να φύγει. Όλα γίνονται ραγδαία.

458010-qyburn-in-game-of-thrones-season-6-episode-3-oathbreaker

Ανηλεές μαχαίρωμα στον Maester από 10 μικρά πιτσιρίκια, μια μαχαιριά στον Lancel από έναν άλλο μικρό και ένα πράσινο υλικό στο έδαφος. Ο Lancel το πλησιάζει έρποντας και βλέπει το τέλος όλων. Το κερί στάζει, το πράσινο υλικό θεριεύει και το Wildfire σηκώνεται, διαχέεται στις καταπακτές και ανεβαίνει για να κάψει διαδοχικά τον Lancel, τον Sparrow, όλο το σόι των Tyrell και μερικούς ακόμα που χλεύασαν την Cersei στο Walk of Shame. Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό;

Cl-ITqPWgAAuJVG

Από μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, η Cersei και ο Tommen παρακολουθούν τον καπνό που καταλαμβάνει τον πυλώνα της θρησκείας. Εδώ έρχεται το δεύτερο σερί της ηδονής. Ο κεφτές ο Tommen κάνει την πρώτη καλή πράξη της ζωής του ως βασιλιάς και βουτάει στο κενό, ενώ η μάνα του έχει δέσει την Unella, τη μοναχή που τη βασάνιζε και την ξεφτίλισε, και της χύνει κρασί.

Cl-ZzZrXIAAYKgK

Αυτή δεν έχει σκοπό να την σκοτώσει. Φέρνει τον Clegane και υποθέτω ότι εκείνος την βιάζει, καθώς η Cersei βγαίνει από το δωμάτιο φωνάζοντας Shame, Shame, Shame για να πάρει πλήρη εκδίκηση.

Ο Jaime με τον Bronne έχουν επιστρέψει και βλέποντας από μακριά τις φωτιές, τρέχουν στο παλάτι για να δουν τη στέψη της βασίλισσας. Η Cersei ηγείται για τα καλά και θα σταθεί απέναντι στην Khaleesi. Όχι μόνο σε αυτή.

Cl834-2WAAEGVXB

Γιατί εκτός από τη Yara και τον Theon, η Daenerys έχει μαζί της και τα πλοία του Dorne. Η Olena, αντί να κάθεται να μυξοκλαίει που έχασε τα εγγόνια της - για τον γιο της πολύ που χ*στηκε - ξεκινάει την εκδίκηση της. «Δεν ψάχνω για την επιβίωση» λέει στην Ellaria Sand, αφού πρώτα έχει γειώσει μαεστρικά τις κόρες της.

olenna-dorne-1

Κάπως έτσι, με το Winds of Winter, η 6η σεζόν έφτασε στο τέλος της και προφανώς θα πέσει μπόλικη φρενίτιδα μέχρι τον επόμενο Απρίλιο. Απλώς η 7η σεζόν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η Lyanna με την Olena να λένε σε όλους «Βούλωστο χρυσό μου».

* Ο 6ος κύκλος του Game of Thrones προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα και με τη νέα λειτουργία εγγραφής μπορείς να το γράψεις και να το δεις όποτε θες. Και για όσους θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου κάθε Σάββατο παρακολουθούμε και τη νέα εκπομπή του HBO «After The Thrones» που προβάλλεται επίσης αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο της σειράς.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

Rouk Zouk: Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι έρχεται τώρα στον ΑΝΤ1 με νέες εκπλήξεις - Κεντρική Εικόνα
Ο ΑΝΤ1, επιστρέφει με μία καθημερινή, τηλεοπτική πρόταση που θα «ανανεώσει» τα μεσημέρια μας! Το ROUK ZOUK, από τα πλέον αγαπημένα τηλεπαιχνίδια στην ιστορία της ελληνικής...
Oι «Άγγελοι του Τσάρλι» επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη! - Κεντρική Εικόνα
Επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη οι «Άγγελοι του Τσάρλι» στις 7 Ιουνίου του 2019! Η Sony επιβεβαίωσε ότι θα γυριστεί και επόμενη ταινία, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για...
Ο Ράσελ Κρόου για την επικίνδυνη σκηνή που τον «σημάδεψε»: «Τι έκανα ο άνθρωπος; Αυτό είναι ίδιο με αυτοκτονία» - Κεντρική Εικόνα
Τη ζωή του σε κίνδυνο έθεσε ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Μελβούρνη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο για την προώθηση της νέας του...

Best of internet