Φόρμα αναζήτησης

TV & MOVIES

Game of Thrones - No One: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στη Μίριν

Τρίτη, 14. Ιουνίου 2016 - 13:23
Game of Thrones - No One: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στη Μίριν - Κεντρική Εικόνα

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, το 8ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones το περιμέναμε πιο φρενήρες, αλλά και με τον τρόπο που απλώθηκε ήταν μια χαρά. Και τις σκηνές μάχης είχε, και επιστροφή παλιού γνώριμου είχε, και σκληρό Jaime Lannister είχε. Είχε πρόγραμμα γενικά. Το No One έδωσε και στην ιστορία της Arya την πιο σωστά δομημένη κορύφωση. Σταδιακή.

Πριν απ΄όλα όμως μην ξεχνάμε τις συνήθειες μας. Από δω και κάτω θα βρεις μόνο SPOILERS, άρα είναι το σημείο που σε στέλνω να δεις το καινούργιο επεισόδιο και μετά να έρθεις από δω να τα συζητήσουμε.

Ο Lancel Lannister Κλασαμέντες και ο Tommen με κολλημένη βελόνα

Οι μισητοί χαρακτήρες στο Game of Thrones αφθονούν και στο No One ήρθε η στιγμή να κοπεί ο αέρας στον Lancel Lannister που τον έχω στην πρώτη θέση αυτών που θέλω να πεθάνουν με τον πιο βασανιστικό τρόπο. Όπως λέει αργότερα και ο Hound «Τι νόημα έχει να τους κρεμάς; Είναι μια στιγμή. Δεν είναι τιμωρία αυτό». Ας αφήσουμε τον Hound και ας πιάσουμε τον αδερφούλη του.

Ο Lancel έχει πάει με συνοδεία 5 σπουργίτια στην Cersei για να της πει ότι ο Σέπτον την διατάζει να πάει να τον βρει. Εκείνη αρνείται, ο ξάδερφος της της λέει ότι ή θα πάει στα δύο ή θα την πάρουν σηκωτή και τότε μπαίνει στη μέση ο Mountain για να μας δώσει την πρώτη ηδονή ως προς το μπάσταρδο ξαδερφάκι. Στην απαίτηση του Lancel να μαζέψει το θεριό της γιατί θα ασκηθεί βία, η Cersei διαλέγει βία.

cersei-via-1

Μεταξύ μας κι εμείς αυτό θα κάναμε αν είχαμε τον Mountain για φύλακα. Καλή επιλογή Cersei.

mountain-sparrow-1

Ο Clegane κόβει με τα χέρια του το κεφάλι ενός Σπουργιτιού και φυσικά αυτό είναι πολύ light μπροστά σε ότι είχε κάνει τον Oberyn Martell. Σόρι Pedro Pascal. Στο No One βλέπουμε την πρώτη φορά που αυτό το σιχαμένο σκουλήκι λερώνει το εσώρουχο του και φεύγει με την ουρά στα σκέλια. Lancel θα έρθει κι η σειρά σου, μη νομίζεις ότι τη γλύτωσες. Αν δε σε κάνει κονιορτό ο Mountain θα σε κάνει κάποιος άλλος.

lancel-hesmenos-1

Ο Hound έρχεται με φόρα και συναντά έναν παλιόφιλο

Στο προηγούμενο επεισόδιο ο Hound είδε την σέπτα με την οποία ζούσε να δολοφονείται από μια συμμορία sine vexillum και πάνω που είχε πει πως δεν θα είναι για πάρτη του, αλλά θα γίνει μέρος μιας ομάδας, του έφαγαν την ομάδα. Σα να λέμε θέλει να αγιάσει και δεν τον αφήνουν. Πήρε φόρα το λοιπόν με ένα τσεκούρι ανά χείρας και πήγε να βρει τους δολοφόνους.

hound-noone-1

Οι 4 εξ αυτών κάθονταν σε μια φωτιά και ο ένας προσπαθούσε να μάθει στους δύο νεότερους πως να φιλήσουν γυναίκα. Ο Hound δεν άργησε πολύ και την ώρα που ο ένας γυρνούσε την πλάτη του είδε το τσεκούρι να σκάει πάνω του. Ένας αποκεφαλισμός, μία τσεκουριά στην καρδιά, δεύτερη τσεκουριά και στον τέταρτο η τσεκουριά πήγε από κάτω για να πέφτουν τα σωθικά του σιγά σαν νερόμπομπες και να προλάβει να μάθει που είναι οι άλλοι.

https://twitter.com/skyatlantic/status/742431411664093187

Καθώς προχώρησε, βρήκε τους τρεις δολοφόνους να είναι πάνω σε ένα πάσσαλο με μια θηλιά περασμένη στο λαιμό τους και γύρω τους 5-6 άτομα, σαν μια νέα συμμορία. Ο ένας από αυτούς δεν ήταν κάποιος τυχαίος όμως.

CkzyoDcXAAAiftm

Ο Beric Dondarion δεν πέθανε και έτσι όπως το πάνε στη σειρά, θα καταλήξουμε να δούμε όλους όσους είχαμε για νεκρούς και πάλι στη ζωή. Βάζω μια άνω τελεία για να σας πω ότι ο πειρατής Beric μου θυμίζει αυτό:

maxresdefault

Οι δυο τους θα διαφωνήσουν για το ποιος πρέπει να τους σκοτώσει και τελικά θα κάνουν τη μοιρασιά. 2 για τον Hound ένας για τον Beric. Ο Hound βέβαια διαφωνούσε με τον τρόπο, αφού ήθελε να τους χτυπήσει με το τσεκούρι. Αρκέστηκε όμως στον πιο φλώρικο τρόπο. Έσπρωξε δηλαδή τον πάσσαλο. Μετά έκατσαν όλοι μαζί γύρω από τη φωτιά και τραγούδησαν το Ήταν ένα Μικρό Καράβι και ο Beric αποκάλυψε το epiphany του στον Hound λέγοντας του ότι ο λόγος που είναι και οι δύο ζωντανοί οφείλεται σε ένα ανώτερο σχέδιο. Ό,τι δηλαδή του είπε και στο προηγούμενο επεισόδιο ο Σέπτον.

Γιουβαρλάκια, μαύρα ψάρια και Brienne

Ck2A45_UUAUG3Aa

Έξω από το κάστρο του Ρίβεραν, ο Jaime έχει απλώσει τον στρατό του και εμφανίζεται η Brienne με τον Podric για να του μιλήσει η πρώτη. Ο δεύτερος περιμένει απ΄έξω και ακούει τον Bronne να του λέει ότι μέσα στη σκηνή ο Jaime και η Brienne κάνουν σεξ, ότι ο ίδιος θα την βάτευε και ότι και η ίδια η Brienne θα γούσταρε Λανιστεροπαργαλάτσο. Ο Podric που την κρυφογουστάρει ζήλεψε και άφησαν την κουβέντα για να του μάθει μερικές snicky κινήσεις μάχης. Αν ήταν εδώ ο Tormund δεν ξέρουμε αν ο Bronne θα έλεγε αυτά τα λόγια.

Στα εντός της σκηνής η Brienne εξηγεί στον Jaime ότι δεν πρέπει να επιτεθεί στον Μαυρόψαρο, αλλά να την αφήσει να τον πείσει να πάνε στο Winterfell και να πολεμήσει με τον στρατό των Tarly για τη Sansa, εξασφαλίζοντας του ασφαλές πέρασμα στο βορρά. Η Brienne του επιστρέφει και το σπαθί του, που της το είχε δώσει για να βρει τη Sansa, αλλά εκείνος της το χαρίζει και love is in the air για μια στιγμή.

GOT608_102115_HS__DSC71551

Η Brienne μπαίνει στο κάστρο και εκεί προσκρούει πάνω στην άρνηση του Μαυρόψαρου να παραδοθεί. «Αυτό είναι το σπίτι μου και δεν το αφήνω. Ας το πάρουν με τον κλασσικό τρόπο». Κι εφόσον η Brienne απέτυχε, ο Jaime βάζει μπρος το σχέδιο Edmur.

Ck1Gn6KWgAECM5P

Μετά από έναν savage διάλογο από τον Χρήστο Ζαμπούνη του King's Landing όπου λέει στον Edmur ότι θαύμαζε την Catelyn Stark για την αγάπη που είχε στα παιδιά της, ότι αγαπάει την Cersei και ότι θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει κοντά της, ο Edmur μπαίνει στο κάστρο και πείθει τους στρατιώτες να το παραδώσουν στον Jaime. Ο Μαυρόψαρος φυγαδεύει την Brienne και τον Podric και μένει πίσω για να πεθάνει μαχόμενος. Όπερ και εγένετο.

Το περίεργο έρχεται στο τέλος της σκηνής, με τον Jaime να βλέπει το ντουέτο να πλέει με τη βάρκα προς τη στεριά και ψύλλοι στ΄αυτιά μας μπήκανε για το τι θα συμβεί στα επόμενα δύο επεισόδια με την λατρεμένη Brienne.

Την πήγε δι-Arya

Όλα τα σενάρια που βγήκαν για την Arya μετά το ανελέητο μαχαίρωμα που έφαγε, πήγαν στράφι, μιας και τελικά είχε φάει κανονικά τις μαχαιριές και πήγε να βρει βοήθεια στην Lady Crane. Εκείνη την περιέθαλψε, της έβαλε θερμόμετρο στα πισινά, της έδωσε σουπίτσα που ήταν άθλια και στο φινάλε και ένα ωραιότατο γάλα παπαρούνας για να κοιμηθεί σαν πουλάκι.

Ck1IZiXWYAEsb41

Μόνο που δεν κράτησε για πολύ όλη αυτή η μητρική φροντίδα, αφού αυτός ο ξανθός διάολος που κυνηγάει την Arya, σκότωσε την Crane και άρχισε το κυνηγητό στους δρόμους του Braavos.

Ck2U57fVAAAcebV

Βλέπετε από πάνω πως τρέχει αυτό το γίδι. Έτσι έτρεχα κι εγώ όταν πήγαινα μπάσκετ μικρός και οι άλλοι με έλεγαν κατσίκι. Αλλά εδώ τίποτα. Αδικία. Και δεν υπάρχει ένα Από Καρδιάς να τα πω. Επίσης αυτό.

Ckz2M1DUgAANvw0

Στα καλντερίμια του Μπράαβος η Arya έπεσε στη λαϊκή αγορά, κυλίστηκε στα σκαλιά και είδε την πληγή της να ανοίγει, σηκώθηκε και βρέθηκε σε κάτι χαμάμ, κάτι σάουνες.

Ck1tiV-VEAAej4d

Η άλλη την αιχμαλώτισε σε ένα δωμάτιο, αλλά η Arya δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με το σπαθί της έκοψε τα κεριά, κινήθηκε στο σκοτάδι και...

https://twitter.com/WatchersOTWall/status/742457800224165888

Η επόμενη σκηνή είναι με τον Πολυπρόσωπο Θεό να κοιτάζει τη συλλογή από πρόσωπα κι εκεί να βλέπει τη μούρη της ξανθιάς χωρίς τα μάτια, με το αίμα να τρέχει. Η Arya στέκεται πίσω του και είναι το σημείο που αποφασίζει να γίνει και πάλι Stark. Να βρει το legacy της.

Ck24xVrWgAAh4el

Ck0JevEXIAAUdr1

Σόου ανεκδότων στη Μίριν. Τρέμε Στάθη Παναγιωτόπουλε

Ck0o8PzUYAACvuP

Ο Tyrion Lanister είναι ένα stand up comedy από μόνος του και στο No One είπε να βρει και supporting cast. Πρώτα χαιρέτησε τον Varys, ο οποίος ξεκινά μια αποστολή για να βρει πλοία για την Khaleesi και τον χαιρετάει λέγοντας «Δε μπορώ να κυκλοφορώ undercover με τον πιο διάσημο νάνο της πόλης μαζί μου». Για να του ανταπαντήσει ο Tyrion το από κάτω.

Ck21uzlWYAAyjtQ

Στη συνέχεια, βρίσκεται στο παλάτι να πίνει κρασί και να προσπαθεί να ποτίσει τον Greyworm και την Misandei. Σε λίγο αυτό το τρίο θα κάνει και συνεδρία Ανώνυμων Αλκοολικών. Κι αφού ήπιαν ένα ποτηράκι και κατέβηκαν οι άμυνες, ο Tyrion έχει τη φαεινή ιδέα να πουν ανέκδοτα. Ξεκινάει ο ίδιος το κλασσικό με έναν Ιταλό, έναν Γερμανό, έναν Αλβανό κι έναν Έλληνα, αλλά σε προσαρμοσμένη εκδοχή. Δεν γελάει κανείς. Και μετά λένε για τα δικά μου αστεία. Μετά λέει ένα ανέκδοτο η Misandei και ο Tyrion γελάει για να μη φανεί αγενής. Αυτό ήταν ότι πιο αστείο μπορούσε να κάνει. Ο Greyworm ρίχνει άκυρο και στους δύο και λέει στη Misandei ότι δεν έχει ξανακούσει χειρότερο ανέκδοτο.

https://twitter.com/skyatlantic/status/742253992613281792

Ο περιοδεύων θίασος τελείωσε και η Μίριν περικυκλώθηκε από πλοία. Προς στιγμήν υπέθεσα ότι ήταν η Yara με τον Theon, αλλά τελικά ήταν οι αφέντες του Κόλπου των Σκλάβων που καταπάτησαν τη συμφωνία. Κι εκεί που το παλάτι βάλλεται από φλόγες, σκάει μύτη η Khaleesi με τον Drogon και τους Dothraki και αποσοβεί το Κούγκι. Η είσοδος της από το μπαλκόνι παίζει να είναι ότι πιο σέξι έχει κάνει.

Ck2elybWsAEiBQH

Κάπως έτσι τέλειωσε το No One και το trailer του επόμενου επεισοδίου δείχνει την μεγάλη μάχη μεταξύ των μπάσταρδων. Κάτι μου λέει ότι εκεί θα υπάρξει μια μεγάλη απώλεια. Αν είναι αυτή που μου είπαν, την κόβω τη σειρά και να πάνε να να να να..

* Ο 6ος κύκλος του Game of Thrones προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα και με τη νέα λειτουργία εγγραφής μπορείς να το γράψεις και να το δεις όποτε θες. Και για όσους θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου κάθε Σάββατο παρακολουθούμε και τη νέα εκπομπή του HBO «After The Thrones» που προβάλλεται επίσης αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο της σειράς.

Διαβάστε περισσότερα:

Rouk Zouk: Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι έρχεται τώρα στον ΑΝΤ1 με νέες εκπλήξεις - Κεντρική Εικόνα
Ο ΑΝΤ1, επιστρέφει με μία καθημερινή, τηλεοπτική πρόταση που θα «ανανεώσει» τα μεσημέρια μας! Το ROUK ZOUK, από τα πλέον αγαπημένα τηλεπαιχνίδια στην ιστορία της ελληνικής...
Oι «Άγγελοι του Τσάρλι» επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη! - Κεντρική Εικόνα
Επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη οι «Άγγελοι του Τσάρλι» στις 7 Ιουνίου του 2019! Η Sony επιβεβαίωσε ότι θα γυριστεί και επόμενη ταινία, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για...
Ο Ράσελ Κρόου για την επικίνδυνη σκηνή που τον «σημάδεψε»: «Τι έκανα ο άνθρωπος; Αυτό είναι ίδιο με αυτοκτονία» - Κεντρική Εικόνα
Τη ζωή του σε κίνδυνο έθεσε ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου, όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή στη Μελβούρνη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο για την προώθηση της νέας του...

Best of internet