Φόρμα αναζήτησης

TV & MOVIES

Daredevil: Η σειρά που δίνει άλλη υπόσταση στους vigilante

Δευτέρα, 28. Μαρτίου 2016 - 15:51
Daredevil: Η σειρά που δίνει άλλη υπόσταση στους vigilante - Κεντρική Εικόνα

Ο πρώτος κύκλος του Daredevil ήταν από τους καλύτερους πρώτους κύκλους σειρών. Αποδείχτηκε ιδανική επιλογή ο Charlie Cox  για τον ρόλο του Matt Murdock, άψογα χιουμοριστικός και alter ego του ο Henson στο ρόλο του Foggy, ενωτική η Deborah Ann Woll ως Karen Page, καταπληκτικές οι σκηνές μάχης, αλλά αυτό που απογείωσε τη σειρά ήταν ο Vincent D' Onofrio ως Wilson Fisk, ο ανίκητος κακός του Hell's Kitchen.

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά θεωρώ ότι το σενάριο της πρώτης σεζόν ήταν κέντημα υψηλού επιπέδου, ιδίως στις ατάκες του Wilson Fisk. Δεν ήταν κακός που απλώς σκότωνε. Δεν ήταν ένας κακός που νόμιζε ότι μπορούσε να βγαίνει άφθαρτος από κάθε κατάσταση. Ήταν ένας vigilante, το αντικαθρέφτισμα του νόμου, η διαλεκτική μιας καλύτερης πόλης, η φιγούρα που σε έπειθε ότι μάχεται για το καλύτερο αποτέλεσμα με τα πιο αθέμιτα μέσα. Δεν σε ένοιαζε όμως. Εσύ θα απολάμβανες το αποτέλεσμα. Ο Fisk έκανε τις σωστές συμμαχίες και ήξερε ότι περισσότερο απ΄όλους θα έπρεπε να εμπιστευτεί την Κινέζα Gao. Κάθε του φράση είχε ένα μήνυμα να σου δώσει. Κι αφού κατάφεραν να τον πιάσουν (όχι για πολύ προφανώς, αφού επιστρέφει), μείναμε να σκεφτόμαστε ποιος θα τεθεί απέναντι από τον Daredevil στη δεύτερη σεζόν.

Όσο εμείς αναρωτιόμασταν στο Netflix και τη Marvel γελούσαν σαρδόνια, αφού είχαν βρει την απάντηση και θα έκανε πολύ κρότο. Ο John Bernthal μπήκε στα παπούτσια του Punisher που σπέρνει το χάος στο Hell's Kitchen και όλοι αναφωνήσαμε «Ουάου» και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να βγει δικιά του spin off σειρά. Και μάλλον εισακουστήκαμε.

Ο Punisher είναι ένας vigilante που δεν σκοτώνει τυφλά. Σκοτώνει όσους το αξίζουν. Είναι ο ορισμός του vigilante, καθώς ερμηνεύει το νόμο σύμφωνα με το παλαιό δίκαιο του οφθαλμός αντί οφθαλμού και αναλαμβάνει να μπαλώσει τα κενά σημεία της δικαιοσύνης. Γιατί η δικαιοσύνη εκτός από τυφλή είναι και αρκετά φθαρμένη. Ο Punisher θέλει να εκδικηθεί, αλλά από μια εκδίκηση που ξεκινά καθαρά ως δική του, εξελίσσεται σε εκδίκηση για όλο το κακό που έφεραν οι Irish Clans και οι bike gangs στην πόλη. Η σκηνή στο νεκροταφείο με τον Daredevil πριν τη σύλληψη είναι σα να σου λέει ότι το Hell's Kitchen γεννά πολλούς διαβόλους και δεν είναι όλοι με το υψηλό φρόνημα του Murdock.

Τόσο ο Punisher, όσο και ο Wilson Fisk είναι αυτόνομες περσόνες και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το Daredevil είναι η καλύτερη σειρά για να υφαίνει τέτοιους χαρακτήρες και καταφέρνει να ξεπεράσει και το Gotham, που για μένα είναι αρκετά δυνατό. Ακόμα και η Electra Nachios, που δεν τη λες πετυχημένη συνταγή, έχει μια πολύ σαφή λειτουργία. Αυτή του να φέρει τον Daredevil κατάματα στην ωμή αλήθεια. Κι επειδή η σειρά πήρε το πάσο για 3η σεζόν, προφανώς και θα περιμένουμε με τρομερό ενδιαφέρον να δούμε τον επόμενο vigilante.

Διαβάστε περισσότερα:

Έκλεισε η κριτική επιτροπή του So you think you can dance - Οι δύο κριτές «έκπληξη» (pics) - Κεντρική Εικόνα
Δέκα χρόνια μετά, ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει την πανηγυρική επιστροφή του So you think you can dance. Το δημοφιλές πρόγραμμα υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα από πλευράς τηλεθέασης talent...
Το καλύτερο ζευγάρι: Μεγάλη έκπληξη η παρουσιάστρια του νέου reality του Alpha - Κεντρική Εικόνα
«Το καλύτερο ζευγάρι» είναι το νέο πρότζεκτ του Alpha με στοιχεία reality που θα δούμε το επόμενο διάστημα στον αέρα του σταθμού. Πρόκειται για καθημερινή εκπομπή με πρωταγωνιστές...
Αργύρης Αγγέλου: Αποκαλύπτει τους λόγους που έχει χαθεί με τους πρωταγωνιστές του Παρα Πέντε (vid) - Κεντρική Εικόνα
Τον λόγο για τον οποίο η παρέα του «Παρά Πέντε» δεν είναι πλέον παρέα απάντησε ο Αργύρης Αγγέλου που βρέθηκε καλεσμένος στην κυπριακή εκπομπή «DOT».  «Με τον Γιώργο έχουμε πολύ...

Best of internet