Φόρμα αναζήτησης

TECH

Ναι ή όχι στο iOS 10; - Γιατί δεν πρέπει να εγκαταστήσετε τώρα τη δοκιμαστική έκδοση

Παρασκευή, 15. Ιουλίου 2016 - 13:09
Ναι ή όχι στο iOS 10; - Γιατί δεν πρέπει να εγκαταστήσετε τώρα τη δοκιμαστική έκδοση - Κεντρική Εικόνα

Εάν αμφιταλαντεύεστε μεταξύ της εγκατάστασης ή μη του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος δείτε τι σας συστήνουμε και γιατί.

H Apple διέθεσε στο ευρύ κοινό μία δοκιμαστική έκδοση του επερχόμενου λειτουργικού iOS 10. Η έκδοση αυτή είναι ταυτόσημη με τη δεύτερη ενημέρωση που δόθηκε στους προγραμματιστές και παρέχει τη δυνατότητα δοκιμής σε χρήστες που δεν ανήκουν στην κοινότητα των αυτών. Δεδομένης της φύσεως του λειτουργικού ως beta (δοκιμαστικό) αναρωτιόμαστε αν είναι ασφαλές να σας συστήσουμε ή όχι την εγκατάστασή του.

Όπως αναφέρει το ired.gr, αν η συσκευή iPhone ή iPad που διαθέτετε την χρησιμοποιείτε ως κύρια συσκευή καθημερινά, μία σύντομη απάντηση θα ήταν, να μην την εγκαταστήσετε. Παρότι η δημόσια έκδοση φαίνεται να είναι πιο σταθερή και υποστηρίζει φαινομενικά δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές όπως Facebook, twitter, ΥouTube, Camera+ και άλλες, εν τούτοις προσφέρει σε πολλές από αυτές αναπάντεχες απενεργοποιήσεις. Οι εφαρμογές δεν έχουν λάβει ακόμη ενημερώσεις για το iOS 10 και η «συντριβή» αυτών φαίνεται να είναι αναπόφευκτη.

Το ίδιο αποτέλεσμα αναμένεται και από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές ή λειτουργίες όπως το Κέντρο Ελέγχου, η εφαρμογή CarPlay, το Κέντρο Γνωστοποιήσεων, τα Μηνύματα, η Μουσική και σε γενικές γραμμές η λειτουργικότητα του συστήματος. Πολλοί χρήστες έχουν βιώσει παύσεις ήχου κατά τη χρήση εφαρμογών από τα Spotify και Overcast.

Αν έχετε τη δυνατότητα χρήσης δευτερεύουσας συσκευής κι εγκαταστήσετε το λειτουργικό iOS 10 στη δοκιμαστική του μορφή, τότε κινήστε εκ του ασφαλούς. Η εγκατάστασή της θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά, όπως την αναθεωρημένη εφαρμογή Μηνύματα, την επανασχεδιασμένη εφαρμογή μουσικής Apple Music, το γραφικό περιβάλλον της οθόνης Κλειδώματος κ.λ.π. Καλό είναι όμως να δώσετε προσοχή σε μερικά σημεία, πριν προχωρήσετε σε αναβάθμιση.

Μπαταρία

Μία ακόμη απώλεια που θα αισθανθείτε είναι η κατανάλωση ενέργειας. Στη δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού iOS 10, χωρίς την βελτιστοποίηση των επιδόσεων της τελικής έκδοσης η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αναμένεται ελλιπής. Σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ χειρότερη από την έκδοση iOS 9. Τα καλά νέα είναι πως στη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση η ενέργεια είναι σαφώς βελτιωμένη και θα συνεχίσει να βελτιώνεται - θέλουμε να πιστεύουμε - με κάθε νεότερη δοκιμαστική έκδοση.

iMessage

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα νέα χαρακτηριστικά στις συνομιλίες σας, εκτός κι αν όλοι οι συμμετέχοντες διαθέτουν τη δοκιμαστική έκδοση. Εάν έχετε σκοπό να στείλετε κινούμενες εικόνες, αυτοκόλλητα ή κείμενο με αόρατο μελάνι σε μια συσκευή με λειτουργικό iOS 9, ο παραλήπτης δεν θα είναι σε θέση να λάβει τίποτα από αυτά. Εν τω μεταξύ προς το παρόν το iMessage App Store διαθέτει 4 πακέτα από αυτοκόλλητα: Classic Mac, Χέρια, Καρδιές και Χαμόγελα.

Χάρτες

Επίσης οι επεκτάσεις τρίτων κατασκευαστών για τους Χάρτες του λειτουργικού όπως οι κρατήσεις δείπνου της εφαρμογής OpenTable ή σε ξένες χώρες να καλέσετε όχημα Uber, χωρίς να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή, δεν είναι διαθέσιμες ακόμη.

Φροντίστε να πάρετε μία ιδέα των χαρακτηριστικών της αναμενόμενης αναβάθμισης και συζητήστε τις εμπειρίες σας με άλλους χρήστες, στα σχόλια της ανάρτησης. Εμείς θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο προστίθεται στην iOS 10 την οποία θα έχουμε όλοι οι χρήστες διαθέσιμη μετά τις διακοπές μας τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα:

H Creative εμπλουτίζει τέσσερις κατηγορίες με νέα προϊόντα και επανέρχεται με δύναμη στην ελληνική αγορά! - Κεντρική Εικόνα
Η Creative Technology, καινοτόμος εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, «επιστρέφει» δυναμικά στην Ελληνική αγορά  και παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα κορυφαίων ψηφιακών προϊόντων και...
Οθόνη – φαινόμενο από τη Microsoft φορτίζει με… το φως! - Κεντρική Εικόνα
Το τμήμα Έρευνας της Microsoft κατάφερε να αναπτύξει μία οθόνη η οποία τροφοδοτείται μόνη της από το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου. Η «ενεργειακά ουδέτερη» οθόνη λειτουργεί...
Η Creative επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική αγορά - Κεντρική Εικόνα
Η Creative Technology επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική αγορά και παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα κορυφαίων ψηφιακών προϊόντων και ολοκληρωμένων λύσεων σχεδιασμένων για τις ανάγκες...

Best of internet