Φόρμα αναζήτησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μην πληρώσεις, πάμε να φύγουμε – Κείμενο Αριστερής Πλατφόρμας Λαφαζάνη στην κεντρική επιτροπή

Κυριακή, 24. Μαΐου 2015 - 13:28
Μην πληρώσεις, πάμε να φύγουμε – Κείμενο Αριστερής Πλατφόρμας Λαφαζάνη στην κεντρική επιτροπή - Κεντρική Εικόνα

Οι «θεσμοί» δεν επιδιώκουν αυτό που ορισμένοι αποκαλούν «έντιμο» συμβιβασμό», αν και «έντιμος» συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα και ασφαλώς δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πραγματική χωρίς πραγματική άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του χρέους (του μεγαλύτερου μέρους) και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Αυτό που οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επιδιώκουν αδίστακτα και με συνέπεια εδώ και περίπου 4 μήνες, είναι να στραγγαλίσουν την οικονομία να αποστραγγίξουν και το τελευταίο ευρώ από τα αποθέματα της χώρας και να εξωθήσουν «απροστάτευτη» την κυβέρνηση στην πλήρη υποταγή και τον παραδειγματικό διασυρμό.

Αυτή η τακτική των εταίρων επιβεβαιώθηκε και στη σύνοδο κορυφής της Ρίγα.

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να περάσει άμεσα στην αντεπίθεση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνητικές προγραμματικές εξαγγελίες.

Αυτές τις ώρες χρειάζεται να έλθει κατεπειγόντως στο προσκήνιο:

  • Η άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών με όσα συνοδευτικά μέτρα είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί και να λειτουργήσει με καθαρά παραγωγικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια.
  • Η εγκαθίδρυση της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μαζί με τον ουσιαστικό έλεγχο των δανειακών και άλλων υποχρεώσεών τους.
  • Ο άμεσος τερματισμός κάθε πλέγματος προστασίας της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας στη χώρα
  • Η άρση των προνομίων, των προνομιακών ρυθμίσεων και της ασυλίας των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
  • Η ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, των μεγάλων περιουσιών, των πολύ μεγάλων εισοδημάτων και της υψηλής κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Η άμεση και πλήρης επαναφορά, κατοχύρωση και τήρηση στην πράξη των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, οι οποίοι κατατρομοκρατούν τον λαό με την απόλυτη καταστροφή που, υποτίθεται, θα επιφέρουν η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη.

Η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων.

Είναι αυτή η εξέλιξη που, πάση θυσία και με κάθε δυνατό μέτρο, πρέπει να αποτραπεί.

Κάθε εναλλακτική λύση για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία και πρώτα απ' όλα η διακοπή πληρωμής του χρέους, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη για τη χώρα, γιατί κυρίως προσφέρει ελπίδα και προοπτική στο λαό.

Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό, αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε περισσότερα:

Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους επενδυτές - Κεντρική Εικόνα
Συνεχίζει τις επαφές του στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη με τον υφυπουργό Εμπορίου...
Γενναία μείωση του χρέους με επέκταση περιόδου αποπληρωμής και μείωση επιτοκίων ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κεντρική Εικόνα
Την πεποίθησή του ότι πρέπει να υπάρχει μια «γενναία ρύθμιση του χρέους», την οποία οι Ευρωπαίοι «έχουν υποσχεθεί από το 2012», εξέφρασε σε συνέντευξή του στο «ΚΡΗΤΗ TV», ο...
Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου αποφάσισε η Βουλή - Κεντρική Εικόνα
Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αποφάσισε με 252 ψήφους η Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ της Τρίτης. Κατά τη μυστική ψηφοφορία, ψήφισαν 268...

Best of internet