Φόρμα αναζήτησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Τσίπρας: Πολύ σημαντικό για την οικονομία το κλείσιμο της αξιολόγησης

Παρασκευή, 19. Μαΐου 2017 - 23:57
Γιώργος Τσίπρας: Πολύ σημαντικό για την οικονομία το κλείσιμο της αξιολόγησης - Κεντρική Εικόνα

Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα αποδειχθεί πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία, υπογράμμισε το βράδυ της Παρασκευής από τη Θεσσαλονίκη ο γγ ΔΟΣ και ΑΣ, Γιώργος Τσίπρας.

«Με την ολοκλήρωσή της, μετά τις 22 Μαΐου, ή ίσως και λίγο αργότερα, θα ανοίξει ένας καινούργιος δρόμος και θα δούμε σύντομα και στον επενδυτικό χώρο και ευρύτερα, στο βαθμό που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία, με τα μέτρα για το χρέος, καθώς και την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, στο περιθώριο εκδήλωσης.

Όπως εκτιμά, με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα διαμορφωθούν καλύτεροι όροι και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις αγορές, ως επενδυτικός προορισμός, αλλά και σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές, που – όπως επισήμανε – «θα είναι η αρχή για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Στο μεταξύ , ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για τα αποτελέσματα από το πρόσφατο ταξίδι του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κίνα, χαρακτήρισε τις συναντήσεις που έγιναν εκεί απολύτως επιτυχημένες και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Η Ελλάδα έχει μια συγκεκριμένη θέση πλέον στο σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού», είπε και πρόσθεσε: «οι σχέσεις μας με τους Κινέζους διακρατικά, αλλά και με κινεζικές επιχειρήσεις, είναι πολύ καλές και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα».

Ειδικότερα, έκανε γνωστό, ότι το ενδιαφέρον των Κινέζων επικεντρώνεται, κατά κύριο λόγο, στο χώρο των υποδομών και – όπως είπε – συναρτάται με τη διαμετακόμιση , την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες κ.α. πεδία. «Υπάρχει όμως και το δικό μας ενδιαφέρον να στρέψουμε τις επενδύσεις και προς άλλους τομείς, όπως η ναυπηγοεπισκευαστική, αλλά και οι εξαγωγές , κυρίως στον αγροτοδιατροφικό τομέα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας.

Διαβάστε περισσότερα:

Θεοδωράκης για Mega: Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Κεντρική Εικόνα
Για «αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την εξαγορά του 19,6% των μετοχών του Mega...
Αναστασιάδης: Παραμονή στη Γενεύη για όσο χρειαστεί   - Κεντρική Εικόνα
Την πρόταση την οποία υπέβαλε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στις 17 Μαΐου, αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε διακαναλική του...
Λοβέρδος για Μega: Απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις - Κεντρική Εικόνα
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την εξαγορά του 19,6% των μετοχών του Mega από τον...

Best of internet