Φόρμα αναζήτησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: H χθεσινή ψηφοφορία ανοίγει την πόρτα για έξοδο από τα μνημόνια

Παρασκευή, 19. Μαΐου 2017 - 20:32
Φάμελλος: H χθεσινή ψηφοφορία ανοίγει την πόρτα για έξοδο από τα μνημόνια - Κεντρική Εικόνα

Την άποψη ότι η ψήφιση από τη βουλή του πολυνομοσχεδίου ανοίγει την πόρτα για έξοδο από τα μνημόνια, εξέφρασε από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ Φάμελλος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τόνισε:

«Νομίζω ότι η χθεσινή ψηφοφορία επιβεβαίωσε και συμβολικά και νομοθετικά ότι η έγκριση της τεχνικής συμφωνίας ήταν πρακτικά το άνοιγμα μιας πόρτας για μια οδό η οποία έχει πλέον εργασία, έχει προκοπή για τη χώρα, έχει ισονομία και έχει και την έξοδο από το μνημόνιο.

Ουσιαστικά η χθεσινή ψηφοφορία με τη νομοθετική διαδικασία ανοίγει την πόρτα για την έξοδο από τα μνημόνια.

Ταυτόχρονα μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσομε και για το χρέος».

Ο κ Φάμελλος άσκησε δριμεία κριτική σε προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζοντας ότι έβαλαν τη χώρα σε ασφυξία.

Όπως είπε, «σε κάθε περίπτωση η χώρα μας έχει υποφέρει από κακές κυβερνήσεις που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, δανείστηκαν υπέρμετρα για τη χώρα μας και δεν επένδυσαν στην πραγματική εργασία για αυτό και η χώρα ουσιαστικά έμεινε στην ασφυξία και στο χέρι των δανειστών .

Έχουμε τώρα τη δυνατότητα με δύσκολους όρους αλλά πλέον πραγματικούς, ξεκάθαρους μπροστά μας να αυξήσουμε την εργασία και το κοινωνικό προϊόν.

Αυτή είναι η ευθύνη όλων μας».

Από τα Χανιά ο κ. Φάμελλος απάντησε σε σχόλιο δημοσιογράφου σύμφωνα με το οποίο κάποιοι δεν εμπιστεύονται το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων που πρότεινε η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά.

« Ξέρετε ότι υπάρχει το ανέκδοτο με το βοσκό στα πρόβατα.

Κάποιοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα πέσει σε δυο μήνες, διαψεύστηκαν. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τους μισθούς των ανθρώπων στο τέλος του Φεβρουαρίου του 15, διαψεύστηκαν. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα πετύχομε την διαπραγμάτευση, διαψεύστηκαν.

Κάποιοι έλεγαν ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης, διαψεύστηκαν.

Αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι είναι ότι πέρα από την πραγματικότητα των τηλεοπτικών παραθύρων, πέρα από την πραγματικότητα της οικογενειοκρατίας του κ Μητσοτάκη, υπάρχει η πραγματικότητα της Ελλάδας που μέχρι και ο κ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι τώρα πια το ΔΝΤ δεν έχει δίκιο και έχει δίκιο η Ελλά

  Διαβάστε περισσότερα:

  ΝΔ: Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβά το «θέατρο Τσίπρα» - Κεντρική Εικόνα
  Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, το μόνο...
  Κομισιόν: Οι εταίροι να τιμήσουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού - Κεντρική Εικόνα
  Τη βεβαιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και τώρα είναι η σειρά των εταίρων της να κάνουν το ίδιο εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής,...
  Γεννηματά: Έκαναν τη χώρα παιχνιδάκι στα χέρια των δανειστών - Κεντρική Εικόνα
  Υποχωριτικότητα απέναντι στους δανειστές καταλογίζει η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε την εθνική γραμμή για το χρέος. Όπως αναφέρει σε δήλωσή της...

  Best of internet