Φόρμα αναζήτησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Τσαβούσογλου σε Καμμένο: «Είσαι κομπλεξικός και κακομαθημένος»!

Κυριακή, 26. Φεβρουαρίου 2017 - 15:07
«Θρησκευτικούς πολέμους» στην Ευρώπη βλέπει ο Τσαβούσογλου - Κεντρική Εικόνα

Αιχμηρή ήταν - όπως αναμενόταν - η απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, οι οποίες δίνουν συνέχεια στον «πυρετό» των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας ως το «κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης» και κάλεσε την Αθήνα να τον θέσει υπό έλεγχο, ώστε να μην εμποδίζει την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως ο κ. Καμμένος «είναι άνθρωπος με συμπλέγματα» και ότι δεν προτίθεται να τον λάβει υπόψη του.

Ο επικεφαλής του τουρκικής διπλωματίας σχολίασε επίσης με νόημα πως οι Έλληνες γνωρίζουν τις δυνατότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρόσθεσε ότι δεν είναι σοφό να πιέζει κανείς την Άγκυρα πέρα από τα όριά της.

«Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης όμως όταν έρθει η στιγμή οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι προβαίνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αποδίδει «μεγάλη σημασία στη στις σχέσεις με την Ελλάδα. Υπήρξαν πόλεμοι αλλά έχει υπάρξει και επαναπροσέγγιση τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.

Ο Τσαβούσογλου κατέληξε λέγοντας «ας μην δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η δήλωση του κ. Τσαβούσογλου έχει ως εξής:

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κτλ, σκεφτόμαστε διαφορετικά. Αλλά γι αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού, (σ.σ. Πάνος Καμμένος), κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι' αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός...

...Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους... Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά. Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν και σε εκείνο το κακομαθημένο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου.

Διαβάστε περισσότερα:

Τσίπρας: Σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα η Κίνα - Κεντρική Εικόνα
Τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, ως δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, αλλά και των προοπτικών που ανοίγονται ευρύτερα για τη μεταξύ τους συνεργασία μέσα από την...
Συνάντηση Παυλόπουλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας - Κεντρική Εικόνα
Η Ελλάδα προσβλέπει στην ακόμη στενότερη συνεργασία με την Κίνα, όχι μόνο για το καλό των δυο λαών μας, αλλά στην κυριολεξία για το καλό του κόσμου, τόνισε ο Πρόεδρος της...
Μουζάλας: «Σημαντική ημέρα φιλίας» η σημερινή - Κεντρική Εικόνα
«Σημαντική ημέρα φιλίας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα, στους χώρους...

Best of internet