Φόρμα αναζήτησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η κυβέρνηση στους Θεσμούς για το Υπερταμείο

Τρίτη, 13. Σεπτεμβρίου 2016 - 16:28
Σύζυγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η κυβέρνηση στους Θεσμούς για το Υπερταμείο - Κεντρική Εικόνα

Την Όλγα Χαρίτου, σύζυγο του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, φαίνεται να είναι η μία από τα τρία πρόσωπα που πρότεινε η κυβέρνηση στους Θεσμούς για τις τρεις εποπτικές θέσεις στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, η κυρία Χαρίτου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στενού κύκλου του πρωθυπουργού, κάτι που φαίνεται και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα από παλαιότερες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στην Αίγινα.

Η ίδια μάλιστα από πέρυσι είχε ενταχθεί και στο επιτελείο του πρωθυπουργού μετά την πρόσληψή της για έναν χρόνο σε θέση αμισθί ειδικής συμβούλου σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στέλεχος της Κουμουνδούρου η κ. Χαρίτου έχει εκπροσωπήσει στο παρελθόν το κόμμα σε αρκετές διακομματικές επιτροπές, ενώ υπήρξε και μέλος της συντακτικής επιτροπής του κομματικού περιοδικού «Μπλόκο».

Η κυβερνητική πρόταση τόσο για την κ. Χαρίτου όσο και για τα άλλα δύο στελέχη που θα καταλάβουν τις εποπτικές θέσεις στο Υπερταμείου, πάντως, βρίσκει την έντονη αντίδραση από τους θεσμούς. Και αυτό καθώς οι δανειστές θεωρούν ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και οι προτεινόμενοι απ’ την κυβέρνηση δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται ότι μαζί με την κ. Χαρίτου έχουν προταθεί από την κυβέρνηση για το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ένα στέλεχος από την ΤτΕ και ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη συνεχίζεται μιας και οι δύο πλευρές επιμένουν στην επιβολή των δικών τους υποψηφίων.
 

Διαβάστε περισσότερα:

Μητσοτάκης: Ο Καλαντζάκος υπήρξε ένας τίμιος αγωνιστής της παράταξης - Κεντρική Εικόνα
Δήλωση για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Υπήρξε ένας τίμιος αγωνιστής της παράταξης, της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας....
Το υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την κατάργηση βίζας βραχείας διαμονής στην ΕΕ για τους Γεωργιανούς - Κεντρική Εικόνα
Την επιτυχή ολοκλήρωση σήμερα των διαδικασιών για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου βραχείας διαμονής στο χώρο Schengen για τους υπηκόους της Γεωργίας χαιρετίζει με...
Παπαδημούλης: Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πέσει στην παγίδα της ρητορικής της Τουρκίας - Κεντρική Εικόνα
«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πέσει στην παγίδα της ρητορικής της Τουρκίας, με ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αλυσίδα εντάσεων που δεν εξυπηρετούν την εθνική στρατηγική», δήλωσε ο...

Best of internet