Φόρμα αναζήτησης

PHOTO OF THE DAY

The Obama Paintings: Τα 3.000 μπλε και κόκκινα πορτραίτα του Μπάρακ Ομπάμα

Δευτέρα, 19. Δεκεμβρίου 2016 - 12:55
The Obama Paintings: Τα 3.000 μπλε και κόκκινα πορτραίτα του Μπάρακ Ομπάμα - Κεντρική Εικόνα

Οι αποχαιρετιστήριοι λόγοι στην προεδρία του Αμερικανού Μπαράκ Ομπάμα προετοιμάζονται.

Λίγοι όμως θα έχουν τον ρομαντισμό του επικού έργου του Ρομπ Προύιτ, καλλιτέχνη από τη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία οκτώ χρόνια δημιουργεί κάθε μέρα ένα πορτρέτο του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ.

Έως τις 21 Ιανουαρίου του 2017, όταν ο Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο καλλιτέχνης θα έχει δημιουργήσει 3.000 κόκκινα και μπλε πάνελ με σκιάσεις, το κάθε ένα με μία φωτογραφία του Μπάρακ Ομπάμα από τις σελίδες των ειδήσεων για κάθε μέρα της διακυβέρνησής του.

Για το πρότζεκτ «The Obama Paintings» ο Προύιτ κάθε πρωί αφιερώνει 40 λεπτά, πρακτική, την οποία παρομοιάζει με ένα τελετουργικό γιόγκα για να ζωγραφίσει μία φωτογραφία. Στις φωτογραφίες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράφει ένα νομοσχέδιο, ή μοιράζεται μια στιγμή με την πρώτη κυρία, ή παίζει γκολφ, κάνει έναν περίπατο ή είναι σε περισυλλογή. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης χρωματίζει κάθε πορτρέτο με κόκκινο και μπλε ως φόντο και ζωγραφίζει την εικόνα πάνω στον καμβά σε λευκό χρώμα.

«Δεν ήθελα να τονίσω τις στιγμές, για παράδειγμα την υπογραφή του νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη, αλλά αυτό που ήξερα από την αρχή: ότι είναι ένας πολύ μετρημένος, ένας διανοούμενος, ικανός ηγέτης, για τον οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι», ανέφερε ο καλλιτέχνης.

Τα πορτρέτα δεν είναι τοποθετημένα με συγκεκριμένη σειρά, ώστε να αποκαλύπτεται το πορτρέτο της προεδρίας του Μπάρακ Ομπάμα. «Αν τα τοποθετούσα με χρονολογική σειρά θα έμοιαζε πάρα πολύ σε ταινία», εξήγησε ο καλλιτέχνης.

Τα έργα του Προύιτ έχουν εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ντιτρόιτ και μετά την ολοκλήρωσή τους, τον επόμενο μήνα θα πουληθούν σε κάποιον πολιτιστικό οργανισμό. «Λατρεύω τον τρόπο, με τον οποίο ο Ομπάμα, η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά άλλαξαν θετικά την εικόνα της Αμερικής. Η εικόνα της χώρας είναι καλύτερη τώρα και αυτό δείχνει αυτό το πρότζεκτ, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε», υπογράμμισε ο καλλιτέχνης.

Η ολοκλήρωση των πορτρέτων του Ομπάμα σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών, εκτίμησε.

Το ειδύλλιο με τον Ομπάμα, όπως κάποτε ξεκίνησε, θα τελειώσει και ο διάδοχός του απαιτεί νέα προσοχή σε μια νέα πραγματικότητα, στον κόσμο και στο στούντιο, τόνισε ο Ρομπ Προύιτ.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι New York Times αποθεώνουν τη Λέσβο και τις ιαματικές πηγές της!  - Κεντρική Εικόνα
Ένα εκτενές αφιέρωμα σε δέκα αγαπημένα μέρη της Ευρώπης με ποταμούς, λίμνες και ακτές έκαναν οι συντάκτες των New York Times! Από κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσε να λείπει και η...
La Legende: To «άψογο» διαμάντι πουλήθηκε προς 13,5 εκατομμύρια ευρώ! - Κεντρική Εικόνα
Το μεγαλύτερο «άψογο» διαμάντι λαξευμένο σε σχήμα καρδιάς που έχει τεθεί ποτέ σε δημοπρασία, πωλήθηκε χθες βράδυ στη Γενεύη αντί σχεδόν 15 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή που συνιστά...

Best of internet