Φόρμα αναζήτησης

PHOTO OF THE DAY

50 σπάνιες φωτογραφίες του Prince σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα!

Πέμπτη, 20. Απριλίου 2017 - 13:31
50 σπάνιες φωτογραφίες του Prince σε ένα συλλεκτικό λεύκωμα! - Κεντρική Εικόνα

Ο Στιβ Παρκ φωτογράφος από τη Βαλτιμόρη, ήταν επί 14 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του Prince, βοήθησε στη δημιουργία της εμφάνισης και της σκηνικής παρουσίας του θρύλου της μουσικής, το στυλ και ο ήχος του οποίου δεν σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται.

Ο Παρκ από το 1988 έως το 2001 ήταν υπεύθυνος για τα πάντα, το σχεδιασμό των εξώφυλλων των άλμπουμ, τα σκηνικά στα βίντεο κλιπ έως τα αναμνηστικά, τα t-shirts, τα ημερολόγια, τις αφίσες.

Πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν το είδος της πρόσβασης στον κόσμο του Prince που έχαιρε ο Παρκ. Ήταν φανατικός θαυμαστής του, είχε μεγαλώσει με τη μουσική και ποτέ δεν περίμενε ότι θα συνεργαστούν.

Τελικά, έγινε ένας από τους συνεργάτες που κάθε μήνα περνούσε μία εβδομάδα στην έπαυλη του καλλιτέχνη Paisley Park και εκεί είχε τη δυνατότητα να αναλάβει και χρέη φωτογράφου του τραγουδιστή σε καθημερινές στιγμές.

Ήταν το 1997 όταν η ψηφιακή φωτογραφία ήρθε στο προσκήνιο και ο Παρκ διδάχθηκε ό,τι έπρεπε να γνωρίζει για να ανταποκριθεί στα υψηλά πρότυπα του Prince. Στο βιβλίο του «Picturing Prince», ο Στιβ Παρκ σηκώνει την κουρτίνα και αποκαλύπτει τον Πρινς: τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τον μύθο.

Οι 50 σπάνιες φωτογραφίες (ο Prince να παίζει μπάσκετ, να νοικιάζει κινηματογραφική αίθουσα στις 4 το πρωί, να παίζει μουσική με την ακουστική κιθάρα του, να στέκεται στην παιδική χαρά που είχε χτίσει για τον γιο του, ο οποίος πέθανε μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του) συνοδευόμενες από μικρές ιστορίες που έγραψε ο Παρκ ρίχνουν φως στην προσωπική ζωή του πιο αινιγματικού μουσικού της γενιάς του.

Ο Στιβ Παρκ ανακάλυψε ότι υπήρχαν τρεις Prince. «Τη μία μέρα ήταν ο καλύτερος σου φίλος και ο άνθρωπος στον οποίο μπορούσες να πεις τις σκέψεις σου. Την άλλη μέρα ήταν το αφεντικό και ό,τι συνεπάγεται αυτό και άλλη μέρα ήταν απλά η δημόσια persona του. Κάποιες μέρες ήταν και τα τρία πρόσωπα», ανέφερε.

«Το θετικό είναι ότι όλες οι φωτογραφίες που έχω, είχαν εγκριθεί από τον ίδιο. Τις είχαμε δει όλες και επιλέξαμε ποιες θα κρατήσουμε και ποιες θα διαγράψουμε», σημείωσε ο Παρκ σε συνέντευξή του στο Dazed.

Μετά τον απροσδόκητο χαμό του καλλιτέχνη, πριν από ένα χρόνο, στις 21 Απριλίου του 2016, ο Παρκ είχε δηλώσει ότι θα τον θυμάται ως κάποιον που του έδωσε μία ευκαιρία και του έδειξε εμπιστοσύνη.

«Εφόσον έχεις δουλέψει για τον Prince σκέφτεσαι: “Μπορώ να κάνω τα πάντα”», υπογράμμισε.

Το βιβλίο «Picturing Prince», τον πρόλογο του οποίου έχει γράψει η Sheila E κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα από τον εκδοτικό οίκο Octopus.

Διαβάστε περισσότερα:

Tα 91 της χρόνια έκλεισε η βασίλισσα Ελισάβετ! - Κεντρική Εικόνα
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η γηραιότερη μονάρχης με τη μεγαλύτερη θητεία στο θρόνο παγκοσμίως, γιορτάζει σήμερα τα 91α γενέθλιά της μεταβιβάζοντας σταδιακά τα επίσημα καθήκοντά της...
Πεντάστερο κάμπινγκ στην Πιερία! 30 πολυτελέστατα μπανγκαλόους θα ξετρελάνουν το κοινό  - Κεντρική Εικόνα
Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που αποφεύγουν το κάμπινγκ, πρέπει να το ξανασκεφτείς! Και αυτό γιατί, σε λίγους μήνες, πρόκειται να λειτουργήσει το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων, το...
Σπίτι-«μπότα» για καλλιτέχνες! - Κεντρική Εικόνα
Την ιστορία με τη γριά που ζούσε μέσα σ' ένα παπούτσι την ξέρουμε όλοι. Και στις ΗΠΑ τα πάντα είναι μεγαλύτερα. Ακόμη και τα παπούτσια. Αυτό το «παπούτσι» είναι τόσο μεγάλο που...

Best of internet