in

Έρευνα: Γιατί η Αθήνα έχει τα πιο ασφαλή ταξί στην Ελλάδα;

Έρευνα που έγινε στη Σιγκαπούρη έχει αποτέλεσμα και στην Ελλάδα και αποδεικνύει ότι από όλη την Ελλάδα η Αθήνα έχει τα πιο ασφαλή ταξί. Η έρευνα αυτή καταδεικνύει ότι τα κίτρινα ταξί είναι πιο ασφαλή από τα ταξί με μπλε χρώμα.

Η εν λόγω έρευνα έγινε στη Σιγκαπούρη και αποκάλυψε ότι τα κίτρινα οχήματα έχουν 9% λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με τα οχήματα με μπλε χρώμα, ενώ παρουσίασαν έξι ατυχήματα λιγότερα ανά χίλια ταξί.

Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει επειδή το φωτεινό χρώμα αυξάνει την ορατότητα του αυτοκινήτου, καθιστώντας ευκολότερο για τους άλλους οδηγούς να το δουν και να το αποφύγουν, καθώς τα κίτρινα αυτοκίνητα είναι ακόμη πιο ασφαλή από ότι τα μπλε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπως το βράδυ.

Διαφήμιση

Οι ερευνητές εξέτασαν 4.175 κίτρινα ταξί και 12.525 μπλε από την ίδια εταιρεία στη Σιγκαπούρη. Χρησιμοποίησαν δεδομένα ταχύτητας για να αποκλείσουν την επίδραση άλλων παραγόντων, όπως η ταχύτητα οδήγησης ή ο αριθμός των στάσεων.

Η έρευνα έδειξε ότι αν κάποιος μετέτρεπε το σύνολο των ταξί σε κίτρινο, τότε θα μπορούσε να εξοικονομήσει 1,4 εκατ. δολάρια το χρόνο, από καταστροφές και ζημιές.

Follow Koolnews.gr στο Google News

Written by Νάσος Μπετούγιας

Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]

Διαφήμιση

Πιλότοι αυτοκτονίας: Έριξαν τα αεροπλάνα παρασύροντας στο θάνατο πλήρωμα και επιβάτες

Έρευνα: Τα περιττά κιλά δεν είναι πια τόσο ανθυγιεινά και επικίνδυνα, όσο πριν 40 χρόνια