Φόρμα αναζήτησης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚA

Άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και στα ζεϊμπέκικα ο ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες]

Δευτέρα, 14. Δεκεμβρίου 2015 - 10:27
Άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και στα ζεϊμπέκικα ο ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες] - Κεντρική Εικόνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Ή τουλάχιστον προσπαθεί να γίνει. Κι αν ξεκίνησε από τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και τις αναφορές στον σοσιαλισμό, η μετάλλαξη φαίνεται ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα στα ζεϊμπέκικα.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Τα μπουζούκια και ο χορός ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένα με το ένα και μοναδικό κόμμα του λαού, το ΠΑΣΟΚ (ή την ΠΑΣΟΚΑΡΑ που θα έλεγε και ο Ρηγάτος). Την αρχή είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολούθησαν όλα τα σημαντικά και μεγάλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Δημήτρης Τσοβόλος, αλλά και αργότερα ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

Την παράδοση αυτή συνέχισε λοιπόν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (τυχαίο;), Όλγα Γεροβασίλη που μεταξύ άλλων χόρεψε και το «Τρελοκόριτσο», το οποίο μάλιστα φαίνεται πως «παρήγγειλε» από τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Με άριστα το «10» Ανδρέας Παπανδρέου και Άκης Τσοχατζόπουλος παίρνουν... 11, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη εάν και κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια έμεινε κάπου στο 6,5. Για αρχή πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε και άσχημα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα καλύτερα ζεϊμπέκικα της πολιτικής μας ιστορίας και πως, μέσω της εκπρόσωπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και σε αυτόν τον τομέα, άξιος συνεχιστής της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ (της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ).

Διαβάστε περισσότερα:

Πρώτη η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ - Κεντρική Εικόνα
Πρωτιά για τη ΔΑΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αφήνοντας στη 2η θέση την παράταξη του ΚΚΕ, στην 3η του ΠΑΣΟΚ και μόλις στην 4η του ΣΥΡΙΖΑ....
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η Μαρία Γιαννακάκη! Αναλαμβάνει γ.γ. Διαφάνειας - Κεντρική Εικόνα
Νέα Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει η Μαρία Γιαννακάκη. Η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από το κόμμα τον...
Απίστευτο σκηνικό στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ- Εκτός ΝΔ ο γραμματέας Οργανωτικού Β. Σπανάκης - Κεντρική Εικόνα
Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βασίλης Σπανάκης, μιας και ενεπλάκη σε ένα απίστευτο περιστατικό στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Πιο συγκεκριμένα, ο κ....

Best of internet