Φόρμα αναζήτησης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚA

Άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και στα ζεϊμπέκικα ο ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες]

Δευτέρα, 14. Δεκεμβρίου 2015 - 10:27
Άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και στα ζεϊμπέκικα ο ΣΥΡΙΖΑ [Εικόνες] - Κεντρική Εικόνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Ή τουλάχιστον προσπαθεί να γίνει. Κι αν ξεκίνησε από τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και τις αναφορές στον σοσιαλισμό, η μετάλλαξη φαίνεται ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα στα ζεϊμπέκικα.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Τα μπουζούκια και ο χορός ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένα με το ένα και μοναδικό κόμμα του λαού, το ΠΑΣΟΚ (ή την ΠΑΣΟΚΑΡΑ που θα έλεγε και ο Ρηγάτος). Την αρχή είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακολούθησαν όλα τα σημαντικά και μεγάλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Δημήτρης Τσοβόλος, αλλά και αργότερα ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

Την παράδοση αυτή συνέχισε λοιπόν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (τυχαίο;), Όλγα Γεροβασίλη που μεταξύ άλλων χόρεψε και το «Τρελοκόριτσο», το οποίο μάλιστα φαίνεται πως «παρήγγειλε» από τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Με άριστα το «10» Ανδρέας Παπανδρέου και Άκης Τσοχατζόπουλος παίρνουν... 11, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη εάν και κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια έμεινε κάπου στο 6,5. Για αρχή πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε και άσχημα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα καλύτερα ζεϊμπέκικα της πολιτικής μας ιστορίας και πως, μέσω της εκπρόσωπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και σε αυτόν τον τομέα, άξιος συνεχιστής της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ (της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ).

Διαβάστε περισσότερα:

Μάκης Μπαλαούρας: Ο βουλευτής που πήρε 13η σύνταξη! - Κεντρική Εικόνα
Ακόμη και ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας πήρε το χριστουγεννιάτικο βοήθηκαμ που βαφτίστηκε «13η σύνταξη» από κυβερνητικά στελέχη, όπως αποκάλυψε το Star. Μοναδικό κριτήριο για τη...
«Γαλάζιο» δείπνο με ψαρικά στη Μάλτα - Κεντρική Εικόνα
Όλη γαλάζια αποστολή που συμμετέχει στο συνέδριο του ΕΛΚ συνέφαγε το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο με ψαρικά στο St. Julian, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βαλέτα, όπου γίνεται και...
«Βούλωσέ το!»: «Κοκορομαχία» εκτός ορίων Μπάρκα-Γκιουλέκα (vid) - Κεντρική Εικόνα
Ξέφυγε από τα όρια ο καυγάς του Κώστα Μπάρκα με τον Κώστα Γκιουλέκα στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι σήμερα το πρωί. Ο επιθετικός τόνος με τον οποίο αντιμετώπισε ο βουλευτής...

Best of internet