Φόρμα αναζήτησης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα επίθεση της Αυγής στον Πύρρο Δήμα - «Αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει»…

Παρασκευή, 19. Αυγούστου 2016 - 11:01
Νέα επίθεση της Αυγής στον Πύρρο Δήμα - «Αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει»… - Κεντρική Εικόνα

 Ένα νέο… κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας «Αυγή» και του Χρυσού Ολυμπιονίκη μας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα.

Με άρθρο του Θανάση Καρτερού που έχει τίτλο «Η μπάρα και η αμπάρα», η εφημερίδα αναφέρει σε σημερινό της άρθρο πως επί της ουσίας ο Πύρρος Δήμας εγκαλείται γιατί συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και ψήφισε το μνημόνιο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. «Μπορεί να χάρηκαν όλοι τις μάχες της μπάρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συγχωρούν τις πολιτικές της αμπάρας με τις οποίες φυλακίστηκε η ελληνική κοινωνία», αναφέρει.

Επιπλέον κάνει αναφορά και στο σκάνδαλο με τα αναβολικά στην άρση βαρών. «Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών, που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Ο ίδιος το πρόσφερε σε όλους τους νόμους και τα μέτρα της αμπάρας. Ο ίδιος, αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει όλα εκείνα που ακόμα πληρώνουν οι έγκλειστοι της αμπάρας».

Σημειώνει και καταλήγει: «Αφού όμως αποφάσισε να εμπλακεί σε συγκεκριμένο είδος πολιτικής, να στρατευθεί στην παρακμή του ΠΑΣΟΚ, να θέσει το όνομά του στη διάθεση των αυτουργών της αμπάρας, εύλογο είναι ότι θα γίνει και στόχος κριτικής. Η αλήθεια δεν κρύβεται πίσω από κανένα μετάλλιο και πίσω από κανένα εξώδικο. Το όνομα της άρσης βαρών το κατεδάφισαν μόνοι τους. Το όνομα του Πύρρου, ένα όνομα που όλοι αγαπήσαμε, το κατεδαφίζει συστηματικά ο ίδιος».

Όλο το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή

Ας αφήσουμε στην μπάντα το εξώδικο κατά της «Αυγής», στο οποίο βούλιαξε ο Πύρρος Δήμμας με αφορμή ένα ενυπόγραφο σημείωμα, που κατά τη γνώμη του τον έθιγε. Ας αφήσουμε επίσης στην μπάντα την ετερόκλητη μάζωξη Γραμματέων και Φαρισαίων, που έσπευσαν να επιτεθούν στην εφημερίδα διότι τόλμησε να αμαυρώσει το όνομα του Πύρρου. Ένα όνομα που θα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο, διότι συμβολίζει αξίες, ιδεώδη, τη δύναμη της Ελλάδας, την ψυχή της, την εθνική μας ενότητα. Και ό,τι άλλο θέλετε και θέλουν.

Ας σταθούμε λίγο στο όνομα. Εδώ υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα. Ένα ζήτημα είναι να κάνει κανείς όνομα με την αφοσίωση, τον ιδρώτα, τις επιτυχίες του. Άλλο ζήτημα όμως είναι να σταθεί στη συνέχεια στο ύψος του ονόματός του. Διότι η δημοσιότητα και η δόξα θέλουν τη διαχείρισή τους. Άλλο η μπάρα και άλλο η αμπάρα, με δύο λόγια. Μπορεί να χάρηκαν όλοι τις μάχες της μπάρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συγχωρούν τις πολιτικές της αμπάρας με τις οποίες φυλακίστηκε η ελληνική κοινωνία.

Δικαίωμά του, αλλά ο Πύρρος μετά την μπάρα διάλεξε την αμπάρα. Ακόμα και αν υποθέσει κανείς ότι δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε για το αποδεδειγμένο πάρτι των αναβολικών, που έβαλε αμπάρα στην άρση βαρών, το όνομά του ο ίδιος το έβγαλε στο παζάρι. Πάνω στον πάγκο του Βενιζέλου και του Σαμαρά. Ο ίδιος το πρόσφερε σε όλους τους νόμους και τα μέτρα της αμπάρας. Ο ίδιος, αιωνίως αμίλητος, μόνο σήκωνε το χέρι για να ψηφίσει όλα εκείνα που ακόμα πληρώνουν οι έγκλειστοι της αμπάρας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αφού όμως αποφάσισε να εμπλακεί σε συγκεκριμένο είδος πολιτικής, να στρατευθεί στην παρακμή του ΠΑΣΟΚ, να θέσει το όνομά του στη διάθεση των αυτουργών της αμπάρας, εύλογο είναι ότι θα γίνει και στόχος κριτικής. Ενίοτε και πολεμικής. Η αλήθεια, δυστυχώς γι' αυτόν, αλλά και για εμάς, δεν κρύβεται πίσω από κανένα μετάλλιο και πίσω από κανένα εξώδικο. Το όνομα της άρσης βαρών το κατεδάφισαν μόνοι τους. Το όνομα του Πύρρου, ένα όνομα που όλοι αγαπήσαμε, το κατεδαφίζει συστηματικά ο ίδιος. Τα υπόλοιπα δεν είναι της μπάρας, αλλά της αμπάρας...

 

Διαβάστε περισσότερα:

Κοινοτάρχης-μπουμπούκι έκλεβε τον φούρνο του καλύτερου του φίλου για να τζογάρει! - Κεντρική Εικόνα
Ο πρόεδρος της κοινότητας συνελήφθη για διάρρηξη στον φούρνο του καλύτερου του φίλου! Και μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού είχε τρυπώσει μέσα και είχε αδειάσει το ταμείο...
Είναι γεγονός! Ο Κώστας Καραμανλής σπάει τη σιωπή του στα Βριλήσσια! - Κεντρική Εικόνα
Ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του. Και για να το κάνει, δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί μακριά από τη Ραφήνα: θα βρεθεί στα Βριλήσσια, στις 4 Νοεμβρίου. Μόνο που...
Τι φοβήθηκε ο Νίκος Παππάς - Κεντρική Εικόνα
Η ανησυχία του Νίκου Παππά χθες στη Βουλή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Τι φοβόταν ο υπουργός Επικρατείας; Ο «Βηματοδότης» έχει την απάντηση: Ήρθε ο υπουργός-καναλάρχης Νίκος...

Best of internet