Φόρμα αναζήτησης

Oscar 2016: Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ετοιμάζει η Ακαδημία

Πέμπτη, 21. Ιανουαρίου 2016 - 18:58
Oscar 2016: Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ετοιμάζει η Ακαδημία - Κεντρική Εικόνα

Ήταν την περασμένη Πέμπτη όταν η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωνε τις υποψηφιότητες των Oscar 2016 και άφηνε στην απ΄έξω κάθε μαύρο ηθοποιό, σκηνοθέτη ή ταινία και δεν παρουσίαζε καμία ποικιλία στις καταβολές και τις διαφορετικότητες των ανθρώπων. Μέσα σε μια βδομάδα έγιναν τόσα πολλά που μοιάζει σα να πέρασε μήνας. Κι όσα έγιναν θα φέρουν αλλαγές στα Oscar 2016, αλλά και στα μελλοντικά.

Μετά την σφοδρή επίθεση προς τα All White Oscars από τον Spike Lee και την Jada Pinkett Smith, ήρθε η αντίδραση της ηθοποιού που έπαιζε με τον Will Smith στο Bel Air, της Janet Hubert. Χθες, είδαμε την Whoopi Goldberg να απορεί με όλη αυτή την κατάσταση και να στέκεται αντίθετη στο μποϋκοτάζ των μαύρων ηθοποιών, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι μια συζήτηση που αφορά τα Oscar 2016, αφού αυτά δεν είναι υποχρεωμένα να δίνουν θέση σε ερμηνείες διαφορετικού χρώματος, αλλά σε αυτές που θεωρούν τις καλύτερες.

Το πρόβλημα και η μόχλευση πρέπει να γίνει προς τους παραγωγούς που δεν δίνουν τους μεγάλους ρόλους σε μαύρους ηθοποιούς. Και αυτή είναι ίσως η πιο σωστή άποψη που ακούστηκε, και μάλιστα από μαύρη ηθοποιό.

Μετά ήρθε η σειρά της Προέδρου της Ακαδημίας, της επίσης μαύρης Cheryl Boone Isaacs, η οποία έμοιαζε να συμφωνεί στα όσα καταλογίστηκαν στην Ακαδημία, εξαγγέλλοντας αλλαγές στα μέλη που ψηφίζουν. Πριν από λίγο, οι New York Times έβγαλαν είδηση ότι η Ακαδημία, αφουγκραζόμενη όλη αυτή την αντίδραση, προκειμένου να μην καταστραφεί η φετινή διοργάνωση από την διαίρεση, ετοιμάζεται να επιμηκύνει την κατηγορία Best Picture, της Καλύτερης Ταινίας ουσιαστικά, ανεβάζοντας τις υποψηφιότητες από 8 σε 10.

Με αυτή την κίνηση σκοπεύουν να επανορθώσουν για την απουσία του Straight Outta Compton και του Concussion ίσως, ενώ στη συνέλευση της επόμενης Πέμπτης, ίσως αυξήσουν τις υποψηφιότητες και στις κατηγορίες ηθοποιών από την επόμενη χρονιά. Πρόκειται αν μη τι άλλο για κάτι κοσμοϊστορικό και πρωτοποριακό.

*Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου η απονομή των Oscar 2016 εκπέμπει ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, με τη μετάδοση να ξεκινάει στις 2:30 τα μεσάνυχτα από το κόκκινο χαλί και τις αφίξεις των καλεσμένων και στις 3:30 να μεταφέρεται μέσα στο Nokia Theatre για να ξεκινήσει η βράβευση, σε μια βραδιά που θα κρατήσει ως τις 6:30 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα:

Υπερκοριός: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε ευθύνες για το ξεπούλημα ΟΛΠ και ΟΛΘ - Κεντρική Εικόνα
Τι σου είναι, τελικά, η μνημονιακή στροφή... Φαντάζει το 2014 σαν να είναι δέκα χρόνια, τουλάχιστον, πίσω. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να διαβάσει κανείς διαφορετικά την ανακοίνωση...
H Google μετατρέπει τις εκτυπωμένες σας φωτογραφίες σε ψηφιακές - Κεντρική Εικόνα
Ένα νέο εργαλείο για την μετατροπή των εκτυπωμένων φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή εισαγάγει η Google μέσω ενημέρωσης της εφαρμογής PhotoScan. Το εργαλείο αυτό παρέχει τη δυνατότητα...
Ένωση Κεντρώων: Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την κυβέρνηση τεχνοκρατών - Κεντρική Εικόνα
«Να αφήσει ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και ιδέες παλαιάς αριστεράς κοπής και να προχωρήσει σε συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση», καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Ένωση Κεντρώων...

Best of internet