Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ και δέος! Τα 8 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση

Κυριακή, 3. Απριλίου 2016 - 13:31
Έρχεται νέο «χαράτσι» για τους ελεύθερους επαγγελματίες - Κεντρική Εικόνα

Η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές για τους νέους φόρους έχει κλείσει από το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Στουρνάρα οριστικοποιήθηκαν τα νέα μέτρα.

Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος οδηγούν στην αύξηση των επιβαρύνσεων από 70 έως 100 ευρώ για 2.770.000 φορολογούμενους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 9.000 έως 25.000 ευρώ και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς μια βροχή έμμεσων φόρων περιμένει όλους τους φορολογούμενους.

Καύσιμα, φυσικό αέριο, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία, αγορά ΙΧ αυτοκινήτων, ακόμη και η συνδρομητική TV μπαίνουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μιλάμε για 8 νέους φόρους:

1. Θα αυξηθεί κατά 5% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ειδικά στη βενζίνη. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της αμόλυβδης κατά 4-5 λρπτά το λίτρο.

2. Θα επιβληθεί φόρος στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

3. Θα αυξηθεί η φορολογία στον καπνό και τα τσιγάρα που θα οδηγεί σε αύξηση από 20 λεπτά έως 1 ευρώ το πακέτο.

4. Θα αυξηθεί το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων και θα υπολογίζεται πλέον με βάση την εμπορική αξία του.

5. Θα επιβληθεί ειδικό τέλος στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ΙΧ.

6. Θα αντικατασταθεί ο φόρος των 5 λεπτών ανά στήλη στα 13 παιχνίδια του ΟΠΑΠ με ισοδύναμα έσοδα που θα προέλθουν από τις δραστηριότητες του Οργανισμού, αλλά και των 24 εταιρειών.

7. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνουν να αποδίδουν επιπλέον έσοδα στο δημόσιο που αναλογούν σε αύξηση του ειδικού τέλους κατά 5 λεπτά ανά χρήστη, χωρίς να το μετακυλίσουν στους πελάτες τους.

8. Ανάλογη συμφωνία έγινε με τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, οι οποίες θα κληθούν να καταβάλουν τέλος για τον αριθμό των συνδρομητών τους.

Διαβάστε περισσότερα:

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2018 - Κεντρική Εικόνα
Η Επιτροπή πρότεινε την Τρίτη σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018 ύψους 161 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων για την ενίσχυση της δημιουργίας περισσότερων θέσεων εργασίας, ιδίως...
Γουάτσα (Frairfax): Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας - Κεντρική Εικόνα
«Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχημένη επένδυση στον Όμιλο της Eurolife ERB», ανέφερε ο ο Πρόεδρος της Fairfax...
Σκούφιας (TAP): Οι μισοί εργαζόμενοι του έργου βρίσκονται στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα
Οι μισοί περίπου εργαζόμενοι στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ απασχολούνται στην Ελλάδα, που φιλοξενεί και το μεγαλύτερο τμήμα της όδευσης του αγωγού, από τα...

Best of internet