Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ και δέος! Τα 8 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση

Κυριακή, 3. Απριλίου 2016 - 13:31
Εκτοξεύτηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία - Απλήρωτοι φόροι 800 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο - Κεντρική Εικόνα

Η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές για τους νέους φόρους έχει κλείσει από το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Στουρνάρα οριστικοποιήθηκαν τα νέα μέτρα.

Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος οδηγούν στην αύξηση των επιβαρύνσεων από 70 έως 100 ευρώ για 2.770.000 φορολογούμενους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από 9.000 έως 25.000 ευρώ και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς μια βροχή έμμεσων φόρων περιμένει όλους τους φορολογούμενους.

Καύσιμα, φυσικό αέριο, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία, αγορά ΙΧ αυτοκινήτων, ακόμη και η συνδρομητική TV μπαίνουν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μιλάμε για 8 νέους φόρους:

1. Θα αυξηθεί κατά 5% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και ειδικά στη βενζίνη. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής της αμόλυβδης κατά 4-5 λρπτά το λίτρο.

2. Θα επιβληθεί φόρος στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

3. Θα αυξηθεί η φορολογία στον καπνό και τα τσιγάρα που θα οδηγεί σε αύξηση από 20 λεπτά έως 1 ευρώ το πακέτο.

4. Θα αυξηθεί το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων και θα υπολογίζεται πλέον με βάση την εμπορική αξία του.

5. Θα επιβληθεί ειδικό τέλος στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ΙΧ.

6. Θα αντικατασταθεί ο φόρος των 5 λεπτών ανά στήλη στα 13 παιχνίδια του ΟΠΑΠ με ισοδύναμα έσοδα που θα προέλθουν από τις δραστηριότητες του Οργανισμού, αλλά και των 24 εταιρειών.

7. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναλαμβάνουν να αποδίδουν επιπλέον έσοδα στο δημόσιο που αναλογούν σε αύξηση του ειδικού τέλους κατά 5 λεπτά ανά χρήστη, χωρίς να το μετακυλίσουν στους πελάτες τους.

8. Ανάλογη συμφωνία έγινε με τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, οι οποίες θα κληθούν να καταβάλουν τέλος για τον αριθμό των συνδρομητών τους.

Διαβάστε περισσότερα:

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: «Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup» - Κεντρική Εικόνα
«Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα», είπε η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν...
Προς κρατική βοήθεια για τη διάσωση της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena - Κεντρική Εικόνα
Η ΕΚΤ απέρριψε το αίτημα της Monte Paschi να της δοθεί παράταση ως τα μέσα Ιανουαρίου ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με...
Παρέμβαση ΤΧΣ για τον διευθύνοντα σύμβουλο στην Πειραιώς - Κεντρική Εικόνα
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου, καθώς ελέγχει περίπου το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, παρεμβαίνει στη διαδικασία επιλογής...

Best of internet