Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη ολική άρση των capital controls

Δευτέρα, 7. Δεκεμβρίου 2015 - 12:24
Πρώτη ολική άρση των capital controls - Κεντρική Εικόνα

To α' εξάμηνο του 2016 η άρση των capital controls, εκτιμά ο Χουλιαράκης

Τέλος τα Capital controls δυστυχώς όμως όχι για όλους. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Γκότσης αίρονται τα capital controls για όλες τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Γκότσης τονίζει συγκεκριμένα ότι στο εξής δεν θα ισχύουν τα capital controls για τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, ενώ συμπληρώνει ότι είναι έτοιμη και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό σημαίνει ότι η άρση των capital controls για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο και αμοιβαία θα έχει άμεση ισχύ, αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει ο κ. Γκότσης, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η άρση των capital controls στο χρηματιστήριο είναι το πρώτο βήμα. Η ολική άρση παντού αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2016, αν και παράγοντες της αγοράς δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία των κυβερνητικών παραγόντων.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Ακριβοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα (τέχνης) [εικόνες]

Διαβάστε ακόμα: Ο Τσακαλώτος δεν σταματά να κουοτάρει

Διαβάστε ακόμα: Το μυθικό σκίτσο του Αρκά που εκτίμησαν όλες οι γυναίκες [εικόνα]

Διαβάστε περισσότερα:

Νέος γύρος συζητήσεων για εργασιακό και δημοσιονομικούς στόχους - Κεντρική Εικόνα
Με ανοικτά τα «καυτά» θέματα της ατζέντας της διαπραγμάτευσης ξεκινά στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας -το πιθανότερο την Τρίτη- ο νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και...
Τσακαλώτος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί ο κόφτης και μετά το 2019 - Κεντρική Εικόνα
Δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το ενδεχόμενο διατήρησης του «κόφτη», αλλά και της ύπαρξης νέου μηχανισμού, για την περίοδο 2019 – 2020, μιλώντας, το...
Τσακαλώτος: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου - Κεντρική Εικόνα
«Εφικτή» χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Η Αγορά...

Best of internet