Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτη ολική άρση των capital controls

Δευτέρα, 7. Δεκεμβρίου 2015 - 12:24
Πρώτη ολική άρση των capital controls - Κεντρική Εικόνα

To α' εξάμηνο του 2016 η άρση των capital controls, εκτιμά ο Χουλιαράκης

Τέλος τα Capital controls δυστυχώς όμως όχι για όλους. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Γκότσης αίρονται τα capital controls για όλες τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Γκότσης τονίζει συγκεκριμένα ότι στο εξής δεν θα ισχύουν τα capital controls για τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, ενώ συμπληρώνει ότι είναι έτοιμη και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό σημαίνει ότι η άρση των capital controls για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο και αμοιβαία θα έχει άμεση ισχύ, αμέσως μόλις πραγματοποιηθεί η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει ο κ. Γκότσης, η εισήγησή του στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα είναι να παραταθεί η απαγόρευση short selling για τους τραπεζικούς τίτλους τουλάχιστον έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι η άρση των capital controls στο χρηματιστήριο είναι το πρώτο βήμα. Η ολική άρση παντού αναμένεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 2016, αν και παράγοντες της αγοράς δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία των κυβερνητικών παραγόντων.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Ακριβοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα (τέχνης) [εικόνες]

Διαβάστε ακόμα: Ο Τσακαλώτος δεν σταματά να κουοτάρει

Διαβάστε ακόμα: Το μυθικό σκίτσο του Αρκά που εκτίμησαν όλες οι γυναίκες [εικόνα]

Διαβάστε περισσότερα:

Η Αθήνα αναμένει την επιστροφή των Θεσμών για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης - Κεντρική Εικόνα
Την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα αναμένει η κυβέρνηση, έχοντας μπροστά της ουσιαστικά δύο εβδομάδες για να κλείσει η τεχνική συμφωνία έως το άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου...
Υπ. Οικονομίας: Δεν θα υπάρξει δημοσιονομική επιβάρυνση από τον Αναπτυξιακό - Κεντρική Εικόνα
Έωλη, χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την κατηγορία ό,τι τα μέτρα τόνωσης της απασχόλησης του Αναπτυξιακού Σχεδίου της κυβέρνησης θα προκαλέσουν μεγάλη...
Αυτό το ρολόι περιέχει μια σταγόνα ουίσκι 155 ετών - Κεντρική Εικόνα
Για τους φίλους των καλών ρολογιών και του καλού ουίσκι υπάρχει το ιδανικό δώρο – αλλά κοστίζει ακριβά. Η ελβετική ωρολογοποιία Louis Monet συνεργάστηκε με την Wealth Solutions,...

Best of internet