Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρης στήριξη της ΤτΕ στον Πανταλάκη της Αttica Bank

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 17:39
Πλήρης στήριξη της ΤτΕ στον Πανταλάκη της Αttica Bank - Κεντρική Εικόνα

Της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος απολαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της.

Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν λόγο για συνάντηση του κ. Πανταλάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την παραγγελία δίωξής του, που είδε το φως της δημοσιότητας. Πηγές του περιβάλλοντος Πανταλάκη διέψευσαν τις πληροφορίες περί συνάντησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση είναι παλιά και δεν έχει ασκηθεί δίωξη απλά έχει δοθεί παραγγελία.

«H Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση», αναφέρει, από την πλευρά της, η ΤτΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως προσθέτει η ΤτΕ στην ανακοίνωσή της, «από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

Μεταξύ αυτών και η διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία πρέπει να γίνει στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης  στη λειτουργία της Τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών  επιδόσεων  του παρελθόντος, καταλήγει η ΤτΕ στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε περισσότερα:

Στη μέγγενη των χρεών οι μικρές επιχειρήσεις - Κεντρική Εικόνα
Σε εφιάλτη για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία εξελίσσονται τα χρέη των επιχειρήσεων. Περίπου 300.000 υπολογίζονται οι επιχειρήσεις με όφειλες σε αυτά ενώ το υψηλότερο...
Η Αθήνα αναμένει την επιστροφή των Θεσμών για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης - Κεντρική Εικόνα
Την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα αναμένει η κυβέρνηση, έχοντας μπροστά της ουσιαστικά δύο εβδομάδες για να κλείσει η τεχνική συμφωνία έως το άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου...
Υπ. Οικονομίας: Δεν θα υπάρξει δημοσιονομική επιβάρυνση από τον Αναπτυξιακό - Κεντρική Εικόνα
Έωλη, χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την κατηγορία ό,τι τα μέτρα τόνωσης της απασχόλησης του Αναπτυξιακού Σχεδίου της κυβέρνησης θα προκαλέσουν μεγάλη...

Best of internet