Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρης στήριξη της ΤτΕ στον Πανταλάκη της Αttica Bank

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 17:39
ΟΤΟΕ: Απειλή απολύσεων στην Τράπεζα Αττικής - Η αυθαιρεσία δεν θα περάσει - Κεντρική Εικόνα

Της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος απολαμβάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της.

Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν λόγο για συνάντηση του κ. Πανταλάκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την παραγγελία δίωξής του, που είδε το φως της δημοσιότητας. Πηγές του περιβάλλοντος Πανταλάκη διέψευσαν τις πληροφορίες περί συνάντησης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση είναι παλιά και δεν έχει ασκηθεί δίωξη απλά έχει δοθεί παραγγελία.

«H Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση», αναφέρει, από την πλευρά της, η ΤτΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως προσθέτει η ΤτΕ στην ανακοίνωσή της, «από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

Μεταξύ αυτών και η διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία πρέπει να γίνει στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης  στη λειτουργία της Τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών  επιδόσεων  του παρελθόντος, καταλήγει η ΤτΕ στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε περισσότερα:

Το σχέδιο του Σόιμπλε για συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών της Ευρωζώνης αποκαλύπτει η Sueddeutsche Zeitung - Κεντρική Εικόνα
Την ύπαρξη γερμανικού σχεδίου – εμπνεύσεως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – για συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών της Ευρωζώνης αποκαλύπτει η  γερμανική...
Σε υψηλά 5,5 μηνών το ευρώ με το βλέμμα στη Γαλλία - Κεντρική Εικόνα
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 5,5 μηνών διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αποτιμώντας τις πρώτες εκτιμήσεις για την έκβαση του πρώτου γύρου των γαλλικών...
Λύση ανάγκης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους η μερική απασχόληση - Κεντρική Εικόνα
Μπορεί ακόμα στην Ελλάδα, η αναλογία εκείνων που εργάζονται με μερική απασχόληση να είναι μόλις 1 στους 10 εργαζόμενους, σημαντικά χαμηλότερα από άλλες χώρες της ΕΕ,  ωστόσο χρόνο...

Best of internet