Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί «κατέκτησαν» την Αμερική: Πρώτος προορισμός στις γερμανικές εξαγωγές οι ΗΠΑ

Σάββατο, 20. Φεβρουαρίου 2016 - 17:01
Οι Γερμανοί «κατέκτησαν» την Αμερική: Πρώτος προορισμός στις γερμανικές εξαγωγές οι ΗΠΑ - Κεντρική Εικόνα

Οι ΗΠΑ ήταν ο πρώτος προορισμός των γερμανικών εξαγωγών κατά το 2015, ξεπερνώντας τη Γαλλία, για πρώτη φορά από το 1961.

Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Destatis (σ.σ.: της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας) αυξήθηκαν κατά 19% στα 114 δισ. ευρώ (127 δισ. δολάρια) το 2015, συγκρινόμενες με μία αύξηση των εξαγωγών προς τη Γαλλία, κατά 2,5% στα 103 δισ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 50 χρόνια, στο οποίο η Γαλλία δεν είναι πλέον ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή, δεν πρόκειται ν' αλλάξει στο άμεσο μέλλον. «Πρόκειται για μακρόχρονη τάση» δηλώνει ο Σίμον Γιούνκερ, ειδικός αναλυτής στο οικονομικό ινστιτούτο DIW.

Ο Γιούνκερ αποδίδει την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Γερμανίας με την ΗΠΑ, στην αύξηση της ζήτησης των γερμανικών προϊόντων εντός αμερικανικής οικονομίας, εξαιτίας των θετικών οικονομικών δεδομένων που ενισχύουν την κατανάλωση αγαθών, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η οικονομία των ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και είχε ανάπτυξη 2,4% το 2015, με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη να αναμένει ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 2%, το 2016.

Από την άλλη μεριά, το ΑΕΠ της Γαλλίας, αυξήθηκε κατά 1,1% το 2015, με τον ΟΟΣΑ να εκτιμά ότι θα αυξηθεί κατά 1,2% τη χρονιά που διανύουμε.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ομολογία Χουλιαράκη: Το ΔΝΤ απαιτεί λήψη μέτρων 4,5 δισ. ευρώ εντός του 2016 για το 2019 - Κεντρική Εικόνα
Την απαίτηση του ΔΝΤ για άμεση λήψη δημοσιονομικών μέτρων 4,5 δισ. ευρώ εντός του 2016 παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια...
Εθνική: Από τη Δευτέρα το πρόγραμμα εθελουσίας - Τι προβλέπει - Κεντρική Εικόνα
Αρχίζει τη Δευτέρα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα και θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με εγκύκλιο προς το προσωπικό, το πρόγραμμα αφορά το σύνολο...
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: «Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup» - Κεντρική Εικόνα
«Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα», είπε η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν...

Best of internet