Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Γερμανοί «κατέκτησαν» την Αμερική: Πρώτος προορισμός στις γερμανικές εξαγωγές οι ΗΠΑ

Σάββατο, 20. Φεβρουαρίου 2016 - 17:01
Οι Γερμανοί «κατέκτησαν» την Αμερική: Πρώτος προορισμός στις γερμανικές εξαγωγές οι ΗΠΑ - Κεντρική Εικόνα

Οι ΗΠΑ ήταν ο πρώτος προορισμός των γερμανικών εξαγωγών κατά το 2015, ξεπερνώντας τη Γαλλία, για πρώτη φορά από το 1961.

Οι γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Destatis (σ.σ.: της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας) αυξήθηκαν κατά 19% στα 114 δισ. ευρώ (127 δισ. δολάρια) το 2015, συγκρινόμενες με μία αύξηση των εξαγωγών προς τη Γαλλία, κατά 2,5% στα 103 δισ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 50 χρόνια, στο οποίο η Γαλλία δεν είναι πλέον ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα αυτή, δεν πρόκειται ν' αλλάξει στο άμεσο μέλλον. «Πρόκειται για μακρόχρονη τάση» δηλώνει ο Σίμον Γιούνκερ, ειδικός αναλυτής στο οικονομικό ινστιτούτο DIW.

Ο Γιούνκερ αποδίδει την περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της Γερμανίας με την ΗΠΑ, στην αύξηση της ζήτησης των γερμανικών προϊόντων εντός αμερικανικής οικονομίας, εξαιτίας των θετικών οικονομικών δεδομένων που ενισχύουν την κατανάλωση αγαθών, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η οικονομία των ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και είχε ανάπτυξη 2,4% το 2015, με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη να αναμένει ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 2%, το 2016.

Από την άλλη μεριά, το ΑΕΠ της Γαλλίας, αυξήθηκε κατά 1,1% το 2015, με τον ΟΟΣΑ να εκτιμά ότι θα αυξηθεί κατά 1,2% τη χρονιά που διανύουμε.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Στουρνάρας: Έτοιμη να επιστρέψει στην κανονικότητα η Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα
Νέα προειδοποίηση για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας Πειραιώς στο...
Το νέο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων - Κεντρική Εικόνα
Πέντε στόχους περιγράφει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι στόχοι αυτοί αφορούν...
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό - Τι προβλέπει - Κεντρική Εικόνα
Με κατώφλι τις 20.000 ευρώ για χρέη σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, θα μπορούν να εντάσσονται στις ρυθμίσεις του...

Best of internet