Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για το χρέος

Παρασκευή, 19. Μαΐου 2017 - 14:45
Κομισιόν: Οι εταίροι να τιμήσουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού - Κεντρική Εικόνα

Ανοίγει ο δρόμος για μια «αξιόπιστη στρατηγική» που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας πρόσθεσε ότι η Επιτροπή χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή την Πέμπτη.

Ερωτηθείσα για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα από την Βουλή, η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

«Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας» σημείωσε.

Ως προς τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Eurogroup της 22ας Μαΐου για το ελληνικό ζήτημα παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή αναμένει την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα:

Σε reverse split προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς - Κεντρική Εικόνα
Στις 28 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, με θέμα, μεταξύ άλλων, το reverse split της μετοχής. Όπως αναφέρεται στη σχετική...
Κουντουρά: Περιμένουμε 500.000- 600.000 Κινέζους τουρίστες τον χρόνο την επόμενη διετία - Κεντρική Εικόνα
«Στοχεύουμε στην προσέλκυση 500.000- 600.000 Κινέζων τουριστών κατ’ έτος στη χώρα μας, την επόμενη διετία» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε ομιλία της στην...
Εβδομαδιαία πτώση 0,74% στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Κεντρική Εικόνα
Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση κάτι που αποτυπώθηκε στον συναλλακτικό όγκο. Σε...

Best of internet