Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Παρασκευή, 19. Μαΐου 2017 - 19:28
Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα - Κεντρική Εικόνα

Το ελληνικό πρόγραμμα απασχόλησε σήμερα Παρασκευή το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ να ενημερώνει τους εκτελεστικούς διευθυντές του ΔΝΤ για τις επαφές της σε Ευρώπη και Κίνα.

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν πως η κυρία Λαγκάρντ τοποθετήθηκε για τη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή 12 Μαΐου και το Σάββατο 13 Μαΐου, η επικεφαλής του ΔΝΤ βρέθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των G7 και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών.

Στο περιθώριο της G7 συνεκλήθη το Washington Group στο οποίο εξετάσθηκαν σε τεχνικό επίπεδο θέματα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στις 14 και 15 Μαΐου, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ μετέβη στο Πεκίνο για το Φόρουμ Belt and Road, που φιλοξενήθηκε από τον πρόεδρο της Κίνας και εκεί είχε συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ στη συνάντηση αυτή οι κ.κ. Τσίπρας και Λαγκάρντ άδραξαν την ευκαιρία και μίλησαν για την πρόοδο που σημειώνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και αντήλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, εστιάζοντας στη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αλλά και της στήριξης εκ μέρους των εταίρων της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Διαβάστε περισσότερα:

Σε reverse split προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς - Κεντρική Εικόνα
Στις 28 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, με θέμα, μεταξύ άλλων, το reverse split της μετοχής. Όπως αναφέρεται στη σχετική...
Κουντουρά: Περιμένουμε 500.000- 600.000 Κινέζους τουρίστες τον χρόνο την επόμενη διετία - Κεντρική Εικόνα
«Στοχεύουμε στην προσέλκυση 500.000- 600.000 Κινέζων τουριστών κατ’ έτος στη χώρα μας, την επόμενη διετία» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε ομιλία της στην...
Εβδομαδιαία πτώση 0,74% στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Κεντρική Εικόνα
Με κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση κάτι που αποτυπώθηκε στον συναλλακτικό όγκο. Σε...

Best of internet