Φόρμα αναζήτησης

BUSINESS

Ποιοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το 40,4% της Hellenic Seaways

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 21:57
Ποιοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το 40,4% της Hellenic Seaways - Κεντρική Εικόνα

Έκλεισε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 40,4% της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσφορές κατέθεσαν η ναυτιλιακή εταιρεία Minoan του Ιταλού εφοπλιστή Εμανουέλ Γριμάλντι και η Eagle Mind του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου της Seajet.

Δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση προσφοράς από το αμερικανικό fund fortress, το οποίο παλαιότερα είχε οικονομική συνεργασία με την Attica Group και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών της Hellenic Seaways, αλλά και για την εταιρεία Flagship ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών που θα παραλάβει η εταιρεία Lazard, θα γίνει από το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έως σήμερα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Hellenic Seaways έχει εκφράσει η Μinoan Lines του εφοπλιστή Γκριμάλντι, που σήμερα κατέχει το 48,53% των μετοχών της Hellenic Seaways, κάτι που την κατατάσσει στην πρώτη θέση των μετόχων της.

Η Hellenic Seaways με περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, διαθέτει στόλο με 18 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Το 2016, η Hellenic Seaways προσθέτει στο στόλο της 3 εκ βάθρων ανακαινισμένα πλοία, το «HIGHSPEED 7», το «HELLENIC HIGHSPEED» και το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ».

Διαβάστε περισσότερα:

Στουρνάρας: Έτοιμη να επιστρέψει στην κανονικότητα η Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα
Νέα προειδοποίηση για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας Πειραιώς στο...
Το νέο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων - Κεντρική Εικόνα
Πέντε στόχους περιγράφει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι στόχοι αυτοί αφορούν...
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό - Τι προβλέπει - Κεντρική Εικόνα
Με κατώφλι τις 20.000 ευρώ για χρέη σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, θα μπορούν να εντάσσονται στις ρυθμίσεις του...

Best of internet