Φόρμα αναζήτησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για λύση στο ελληνικό χρέος – «Όλα για όλα» στο Eurogroup της Δευτέρας

Παρασκευή, 19. Μαΐου 2017 - 17:40
Το δραματικό παρασκήνιο του Eurogroup - Πώς οδηγηθήκαμε στην απόρριψη της πρότασης Σόιμπλε - Κεντρική Εικόνα

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος προκειμένου να προχωρήσουν «και με τη βούλα» οι συζητήσεις των δανειστών για το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα, το βράδυ της Πέμπτης, πλέον… όλα «οδηγούν» στο Eurogroup της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Ανοίγει ο δρόμος για μια «αξιόπιστη στρατηγική» που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής και η Κομισιόν, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας δήλωσε ότι η Κομισιόν χαιρετίζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή την Πέμπτη.

Ερωτηθείσα για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα από την Βουλή, η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

«Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας» σημείωσε.

Ως προς τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Eurogroup της 22ας Μαΐου για το ελληνικό ζήτημα παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή αναμένει την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία».

Διαβάστε περισσότερα:

Αυξημένα τα κέρδη και η παραγωγή τριμήνου της Εθνικής Ασφαλιστικής - Κεντρική Εικόνα
Η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της το α’ τρίμηνο του 2017 με αυξημένα κέρδη προ φόρων κατά 54,5% σε 18,7 εκατ. ευρώ έναντι 12,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης...
Bundesbank: Η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει για πολλά χρόνια πλεονάσματα 3,5%  - Κεντρική Εικόνα
Υπέρ της δυνατότητας της Ελλάδος να επιτύχει για πολλά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% επιχειρηματολογεί στο μηνιαίο δελτίο της η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα της...
Ελλάδα και Σερβία στο στόχαστρο των Κινέζων - Κεντρική Εικόνα
Ελλάδα και Σερβία παρουσιάζουν για τους Κινέζους μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις, έναντι των άλλων γειτονικών χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας, είπε ο ερευνητής...

Best of internet