Φόρμα αναζήτησης

MEDIA

Mega: Θα εκπέμπει ξανά πρόγραμμα, εάν...

Τρίτη, 10. Ιανουαρίου 2017 - 13:42
Mega: Θα εκπέμπει ξανά πρόγραμμα, εάν... - Κεντρική Εικόνα

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στο MEGA εμφανίζονται έτοιμοι να διακόψουν άμεσα την επίσχεση εργασίας, στην οποία βρίσκονται εδώ και μήνες, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως η βασική προϋπόθεση που θέτουν είναι να «διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και θα δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας».      

Αναλυτικά:                              

«Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA συναντηθήκαμε σήμερα για να αξιολογήσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενόψει της πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση, χωρίς οικονομικούς πόρους πέραν του επιδόματος επίσχεσης και με οικογενειακές υποχρεώσεις που είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Μετά την καταβολή με καθυστέρηση έξι (6) μηνών των μισθών Μαϊου και Ιουνίου, μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου και μετά από επίπονες προσπάθειές μας και παραστάσεις, καθώς και την εκπρόθεσμη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι:

1.      Καλούμε τους μετόχους και την διοίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., την οποία αναζητεί επί μήνες και χωρίς αποτέλεσμα ο νομικός μας σύμβουλος, να προσέλθουν άμεσα σε διαβούλευση με το νομικό μας σύμβουλο και με τους εκπροσώπους μας, με στόχο τη διασφάλιση της πλήρους αποπληρωμής των οφειλομένων αποδοχών μας.

2.      Ζητούμε να μας ενημερώσουν ως οφείλουν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ μετόχων και υποψηφίων επενδυτών, αναφορικά με την επεξεργασία σχεδίου διάσωσης του τηλεοπτικού σταθμού.

3.       Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση του MEGA και έτοιμοι να διακόψουμε άμεσα την επίσχεση εργασίας, ώστε να επαναφέρουμε σε λειτουργία τον τομέα ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων, τα οποία έχουν σταματήσει να μεταδίδονται λόγω της διακοπής μισθοδοσίας και της άρνησης της διοίκησης να καλύψει βασικές ανάγκες του τομέα Ειδήσεων (καύσιμα για τα τηλεοπτικά συνεργεία, χαρτί, συνδρομές σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, λογισμικό των δελτίων ειδήσεων κ.λ.π.) υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η εξομάλυνση της μισθοδοσίας και θα δρομολογηθεί η πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων μας.

Οι υπό επίσχεση δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του MEGA θα έχουν νέα συνάντηση για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017».

Διαβάστε περισσότερα:

Αλλάζει ώρα η μάχη των δελτίων – Τι θα κάνει ο ΣΚΑΪ και τι θα γίνει αν και όποτε επανέλθει το δελτίο του mega - Κεντρική Εικόνα
Μόνο υπογραφές μένουν – λένε αυτοί που γνωρίζουν – για την ένταξη του Νίκου Χατζηνικολάου στον όμιλο ΑΝΤ1 στη θέση της Μαρίας Χούκλη για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου...
Πέθανε η Κέλλυ Σακάκου, μία από τις θρυλικές μορφές της ελληνικής TV (vids) - Κεντρική Εικόνα
Πέθανε, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής, η Κέλλυ Σακάκου, μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της ΕΡΤ στη δεκαετία του '70 και του '80, αλλά και αργότερα. Υπήρξε μία από...
«Φουντώνει» το φλερτ ΟΠΑΠ-Κοντομηνά για το 25% του Alpha - Κεντρική Εικόνα
Οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο των Τσέχων επενδυτών του ΟΠΑΠ στο μετοχικό σχήμα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σύμφωνα με πληροφορίες που...

Best of internet