Φόρμα αναζήτησης

LIFE & LOVE

Το ερωτικό πρόβλημα του αιώνα: Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο της μαϊμούς;

Τετάρτη, 24. Φεβρουαρίου 2016 - 10:05
Το ερωτικό πρόβλημα του αιώνα: Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο της μαϊμούς; - Κεντρική Εικόνα

Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως όσοι πάσχουν έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ προβληματική συναισθηματικά ζωή. Δύσκολη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εκάστοτε συντρόφους τους.

Τι κι αν οι μαϊμουδίτσες είναι –ομολογουμένως- αξιαγάπητες; Όταν ο άνθρωπος έχει την τάση να μιμείται στις ερωτικές του σχέσεις τη συμπεριφορά τους, υπάρχει πρόβλημα. Και αν ακόμα αναρωτιέστε τι είναι αυτό που συνδέει τη μαϊμού με τον άνθρωπο κοιτάξτε γύρω σας.

Πόσοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από μία σχέση; Πόσοι δεν κάνουν βήμα μόνοι τους, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις; Και πόσοι αδυνατούν να εγκαταλείψουν μια σχέση που δεν τους καλύπτει πλέον χωρίς πρώτα να βρουν την επόμενη; Και κάπου εκεί φτάνουμε σε αυτό που αποκαλούμε «σύνδρομο της μαϊμούς».

Όπως ακριβώς οι μαϊμούδες δεν αφήνουν ποτέ από το χέρι τους το κλαδί από το οποίο κρατιούνται χωρίς πρώτα να έχουν πιάσει με το άλλο τους χέρι κάποιο άλλο κλαδί, έτσι λειτουργούν και αυτοί οι άνθρωποι. Δεν εγκαταλείπουν ποτέ έναν σύντροφο, όσο και να μην τον θέλουν ή τον χρειάζονται πια, χωρίς πρώτα να έχουν εξασφαλίσει την ύπαρξη του επόμενου. Καταλήγουν λοιπόν σε παράλληλες σχέσεις και δεσμούς εξάρτησης που, όμως, διαρκούν μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι σύνηθες τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και συνδέεται άμεσα με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά και την ανάγκη αυτοπροβολής.

Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε την ερωτική σας συμπεριφορά και να αφήσετε το δίπορτο για… τις μαϊμούδες!

Διαβάστε περισσότερα:

Εταιρεία προφυλακτικών αποκαλύπτει τα 6 σημεία που οι γυναίκες λατρεύουν να τις αγγίζεις - Κεντρική Εικόνα
Το γυναικείο κορμί δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι έρευνες που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς και σκοπό έχουν να αποκαλύψουν τα μυστικά του σεξ που θα...
Τι προκαλεί στο σώμα μας η έλλειψη σεξ; - Κεντρική Εικόνα
Γνωρίζατε ότι η μακροχρόνια αποχή από το σεξ μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό σας; Αν όχι, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να ενημερωθείτε. Ποιες είναι οι αλλαγέςπου...
Sex toys: Τι θα σου έλεγαν αν… είχαν φωνή;  - Κεντρική Εικόνα
Το σεξ είναι πηγή ευχαρίστησης. Μέρος της απόλαυσης, όμως, είναι και τα sex toys, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν ευχαρίστηση σε εσένα και στο σύντροφο σου. Ωστόσο, όπως όλα τα...

Best of internet