Φόρμα αναζήτησης

LIFE & LOVE

Το ερωτικό πρόβλημα του αιώνα: Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο της μαϊμούς;

Τετάρτη, 24. Φεβρουαρίου 2016 - 10:05
Το ερωτικό πρόβλημα του αιώνα: Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο της μαϊμούς; - Κεντρική Εικόνα

Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως όσοι πάσχουν έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ προβληματική συναισθηματικά ζωή. Δύσκολη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους εκάστοτε συντρόφους τους.

Τι κι αν οι μαϊμουδίτσες είναι –ομολογουμένως- αξιαγάπητες; Όταν ο άνθρωπος έχει την τάση να μιμείται στις ερωτικές του σχέσεις τη συμπεριφορά τους, υπάρχει πρόβλημα. Και αν ακόμα αναρωτιέστε τι είναι αυτό που συνδέει τη μαϊμού με τον άνθρωπο κοιτάξτε γύρω σας.

Πόσοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από μία σχέση; Πόσοι δεν κάνουν βήμα μόνοι τους, στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις; Και πόσοι αδυνατούν να εγκαταλείψουν μια σχέση που δεν τους καλύπτει πλέον χωρίς πρώτα να βρουν την επόμενη; Και κάπου εκεί φτάνουμε σε αυτό που αποκαλούμε «σύνδρομο της μαϊμούς».

Όπως ακριβώς οι μαϊμούδες δεν αφήνουν ποτέ από το χέρι τους το κλαδί από το οποίο κρατιούνται χωρίς πρώτα να έχουν πιάσει με το άλλο τους χέρι κάποιο άλλο κλαδί, έτσι λειτουργούν και αυτοί οι άνθρωποι. Δεν εγκαταλείπουν ποτέ έναν σύντροφο, όσο και να μην τον θέλουν ή τον χρειάζονται πια, χωρίς πρώτα να έχουν εξασφαλίσει την ύπαρξη του επόμενου. Καταλήγουν λοιπόν σε παράλληλες σχέσεις και δεσμούς εξάρτησης που, όμως, διαρκούν μέχρι να βρεθεί ο επόμενος ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι σύνηθες τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες και συνδέεται άμεσα με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά και την ανάγκη αυτοπροβολής.

Σας θυμίζει κάτι; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε την ερωτική σας συμπεριφορά και να αφήσετε το δίπορτο για… τις μαϊμούδες!

Διαβάστε περισσότερα:

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας λείπει το σεξ;  - Κεντρική Εικόνα
Τα υπέρ της ενεργής σεξουαλικής ζωής τα έχουμε διαβάσει ξανά και ξανά. Πλέον, είναι γνωστό πως το σεξ συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών «της ευτυχίας», τη μείωση του άγχους, την...
Αυτά είναι τα σημάδια της απιστίας! Θα τα αναγνώριζες;  - Κεντρική Εικόνα
Η απιστία είναι θέμα που κάποια στιγμή εμφανίζεται στο προσκήνιο και απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια. Δεν το διαχειρίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι το καταλαβαίνουν και ...
Εφαρμογή προσφέρει στοματικό σεξ εξ αποστάσεως αν γλείψετε το κινητό σας! - Κεντρική Εικόνα
Ο σύντροφος σας είναι μακριά και οι στιγμές που περνάτε μαζί είναι περιορισμένος; Είστε εθισμένη στο σεξ αλλά δεν προλαβαίνετε; Είστε φρεσκο-ερωτευμένη και ο συντροφός σας λείπει...

Best of internet