Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η μισθοδοσία μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Παρασκευή, 19. Μαΐου 2017 - 12:53
Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η μισθοδοσία μέσω τραπεζικού λογαριασμού - Κεντρική Εικόνα

Καθιερώνεται από 1η Ιουνίου η υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών.

Η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών, στον εργοδότη που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 1 επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, σύμφωνα με τα άρθρα 23 και 24 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170).

Σημειώνεται πως το τελευταίο «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο προέβλεπε πως οι δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, όπως και οι αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών.

Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν θα εκπίπτουν. Υπενθυμίζεται πως είναι πλέον υποχρεωτική  η οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ να γίνεται ηλεκτρονικά ή μέσω κάρτας.

  Διαβάστε περισσότερα:

  Νέα απαλλαγή Γεωργίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 - Κεντρική Εικόνα
  Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμη στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ για τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του...
  Πέρασε από Βουλή, όχι από ΤτΕ το δέμα Παπαδήμου - Κεντρική Εικόνα
  Τη διαδρομή που ακολούθησε ο φάκελος που εξερράγη, τραυματίζοντας τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τους συνοδούς του, ακολουθεί η Αστυνομία, προσπαθώντας να...
  Αττικό Μετρό: Το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει και μετρό και λεωφορεία - Κεντρική Εικόνα
  Την εκτίμησή του ότι το μετρό Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωσή του, θα προκαλέσει μία «κοσμογονία» στον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, εξέφρασε, μιλώντας στην ημερίδα για τις...

  Best of internet