Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Συνταγές για μερακλήδες - Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει νόστιμο σπιτικό κεμπάπ [βίντεο]

Παρασκευή, 15. Νοεμβρίου 2013 - 13:12
Συνταγές για μερακλήδες - Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει νόστιμο σπιτικό κεμπάπ [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα

kempap-570

Όπως λέει και ο Πέτρος Κωστόπουλος, το κεμπάπ είναι μια ανδρική δουλειά. Είσαι έτοιμος να απολαύσεις το γευστικότερο όλων;

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250 γρ. κιμάς αρνίσιος

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ. σούπας πάστα ντομάτας

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κ. σούπας κύμινο

1 κ.σούπας ρίγανη

1/2 κ. γλυκού μπαχάρι

1/2 κ. γλυκού κανέλα

1/2 ματσάκι μαϊντανός

1 κ. σούπας αλάτι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

1/2 κ. γλυκού πάπρικα καυτερή

 

Για να συνοδεύσουμε:

γιαούρτι

πίτες

ψητή ντομάτα

ψητές πιπεριές

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη μια κουταλιά της σούπας λάδι σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος την πάστα ντομάτας. Αφαιρώ από τη φωτιά και αδειάζω σε ένα μπολ. Εκεί μέσα βάζω τον κιμά, το λάδι και ανακατεύω και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Κανονικά πρέπει να δύο μπαλταδάκια ή δύο μαχαίρια να δουλέψω τον κιμά μέχρι να γίνει αλοιφή. Εναλλακτικά μπορώ να περάσω το μείγμα λίγο λίγο από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υφή. Αφού ετοιμαστεί τότε σχηματίζουμε τα κεμπάπ τα οποία να είναι μακρόστενα και λίγο πεπλατυσμένα ώστε να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα. Τα περνάμε σε καλαμάκια από σουβλάκια ή τα ειδικά μεταλλικά καλαμάκια για κεμπάπ. Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε (κάτι που είναι και το καλύτερο για να αναμειχθούν οι γεύσεις) αλείφουμε το κάθε κεμπάπ με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε καυτό φούρνο στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Σερβίρουμε με πίτες, γιαούρτι, ψητή ντομάτα και ψητές πιπεριές. Οπωσδήποτε αφήνουμε το μείγμα του κιμά να μείνει για κάποιες ώρες στο ψυγείο για να είναι το κεμπάπ μας και πολύ πιο νόστιμο.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Σε ρυθμούς Καθαράς Δευτέρας! Συνταγή για ταραμοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Ετοιμάζεις σιγά σιγά το τραπέζι της Δευτέρας και ψάχνεις τη συνταγή για την πιο τέλεια ταραμοσαλάτα; Ο Άκης έχει και πάλι την ιδέα… Υλικά 200 γρ. ταραμά λευκό 200 γρ. ψωμί, μόνο...
Μπουκίτσα… μπουκίτσα! Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο - Κεντρική Εικόνα
Αν τα δοκιμάσεις, δεν θα αφήσεις ούτε κομματάκι. Το προσούτο ταιριάζει μοναδικά με το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.  Υλικά 2 φύλλα σφολιάτα 12 λεπτές φέτες προσούτο 2 μπάλες...
Νηστίσιμο επιδόρπιο! Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τι καλύτερο από έναν μυρωδάτο χαλβά στο κέντρο του τραπεζιού… Υλικά 3/4 κούπας ηλιέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι  (μισό χοντρό, μισό ψιλό) 3 κούπες ζάχαρη...

Best of internet